داربست ساختمان از سازه‌هایی است که از دو نوع جنس فلزی و چوبی ساخته می‌شود و در اکثر موارد نصب داربست برای ساختمان‌های در حال ساخت به منظور دسترسی پیدا کردن راحت‌تر کارگران برای انجام شدن فعالیت‌هایی چون سنگ ‌کاری، جوشکاری، سیمان کاری، برق کاری، رنگ کاری و همچنین نصب نمای ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرد و در فضای خارجی سازه نصب می‌شود. قیمت اجاره داربست به عوامل محتلفی بستگی دارد.

استاده ارائه کننده خدمات زیر در زمینه خدمات ساختمان سازی می‌باشد:

با ادامه مطالب همراه باشید تا در این صفحه ضمن آشنایی با انواع داربست‌های مورد نیاز در انواع ساختمان‌های در حال ساخت، با میزان قیمت و هزینه اجاره داربست توسط استادکار داربست طبق مصوبه اتحادیه در سال جاری نیز آشنا شویم.

قیمت اجاره داربست در سال 1402(در تهران)

خدمتقیمت به تومان
نصب و اجاره داربست فلزی برای مساحت کمتر از 100 مترمربع2.900.000
وصل و اجاره طاق نصرت در محل تا ارتفاع 6 متر3.000.000
نصب چهارپایه چرخ‌دار بلبرینگی 2*2 یا 3*3 تا ارتفاع 6 متر1.500.000
وصل داربست چاله آسانسور 1*1 تا ارتفاع 15 متر3.000.000 الی 3.500.000 (به ازای هر طبقه اضافه، 500.000 تومان اضافه می‌گردد.)
اجاره داربست تا 200 مترمربع مساحت و تا ارتفاع 6 متر3.500.000
داربست بنر و پلاکارد 3*21.000.000
زیربتن سنگین تا 100 مترمکعب3.000.000 الی 3.500.000 (به ازای هر متر اضافه، 25.000 تومان اضافه می‌گردد.)
وصل چهارپایه ثابت 2*2 یا 3*31.100.000
داربست کفراژ ساده بدون سقف تا 200 مترمکعب2.500.000(به ازای هر متر اضافه، 8000 تومان اضافه می‌شود.)
داربست مسقف تا 200 مترمکعب3.000.000(به ازای هر متر اضافه، 8500 تومان اضافه می‌شود.)

نکات زیادی در تعیین میزان قیمت اجاره نصب داربست تاثیرگذار هستند که به شرح موارد زیر است:

  • هر چه ارتفاع پروژه طول زیادی داشته باشد یا تعداد طبقه‌های ساختمان و متراژ و مساحت سازه زیاد باشد، هزینه و اجرت نصاب داربست نیز زیادتر خواهد بود.
  • محل قرارگیری سازه و همچنین چگونگی نصب داربست با توجه به نوع سازه از فاکتورهای مهم دخیل در تعیین هزینه نصب داربست می‌باشند. به طور کلی هر چه سازه در مناطق دورتر جغرافیایی و دشوار از لحاظ رفت و آمد قرار گرفته باشد، هزینه و اجرت نیز بیشتر خواهد بود.
  • تعداد لوله داربست مورد استفاده در هنگام وصل اهمیت دارد. حجم کار انجام شده در طی پروسه ساخت و ساز نیز از دیگر موارد تعیین کننده قیمت اجاره داربست هستند.
  • جنس و متریال لوله‌های داربست و کیفیت و مرغوبیت آنها نیز در قیمت خرید ونصب داربست ساختمان دخیل هستند. معمولا این لوله‌ها از جنس فولاد، آهن و یا چوب ساخته می‌شوند که قیمت آنها با یکدیگر متفاوت خواهد بود.

طبق تعرفه تعیین شده از طرف اتحادیه، حداقل قیمت نصب داربست در سال جاری و در تهران به قیمت 700.000 تومان می‌باشد که با توجه به عوامل تاثیرگذار بر قیمت به طور دقیق‌تر محاسبه می‌گردد.

لازم به ذکر است در محاسبه تعرفه نصب به موارد زیر توجه داشته باشید:

در هنگام محاسبه و نصب پایه‌های داربست فاصله 3 متری باید لحاظ شود. هر تغییری در این اندازه در قیمت اجاره داربست تاثیرگذار خواهد بود.

  1. طریقه حساب کردن اکثر انواع مختلف داربست از جمله داربست کفراژ ساده به صورت (حاصل ضرب طول در عرض در ارتفاع) می‌باشد.
  2. هزینه داربست بندی از جنس فلز برای ارتفاع‌های زیادتر از 12 متر ابیشتر می‌شود.
  3. متراژ داربست‌های مجاور ساختمان از کف زمین باید اندازه‌گیری شود و متراژ شروع شده از کف باید در قیمت محاسبه گردد.
  4. به ازای هر 20 km فاصله و افزایش مسافت نسبت به شهر تهران، به میزان 18٪ بر قیمت اجاره داربست و اجرت نصب هر نوع داربست اضافه می‌شود.

اگر قصد شستشوی نمای ساختمان را دارید و به همین دلیل به دنبال یافتن تعرفه اجاره داربست و نصب آن توسط نصاب داربست هستید، باید بگوییم که امکان شستشوی ساختمان بدون داربست نیز وجود دارد. برای آگاهی و اطلاعات بیشتر، کلیک کنید. (قیمت نماشویی و شستشوی ساختمان با طناب با واترجت بدون داربست)

انواع داربست

انواع داربست

داربست معمولی

این نوع از داربست جزو پرکاربردترین و مورد استفاده‌ترین نوع داربست‌ها به شمار می‌رود که توسط استاد کار داربست نصب می‌شوند و به راحتی نیز برای سازه‌ها و پروژه‌های در حال ساخت یافت می‌شود و در ساخت و ساز انواع ساختمان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

داربست نما(قالبی)

همانگونه که از نام آن پیداست، برای استفاده در نمای ساختمان‌ها و پروژه‌های ساختمان سازی بلند و عظیم کاربرد دارد. لازم به ذکر است این نوع داربست با ابعادی به عرض یک متر طراحی شده است و برای استفاده در نمای سازه‌های طویل کاملا مناسب و پرکاربرد است. قیمت اجاره داربست توسط نصاب داربست به موارد زیادی وابسته است و بسته به میزان کار مشخص خواهد شد.

داربست کفراژ

ابعاد این نوع داربست در مقایسه با داربست قالبی بیشتر است و عرض آن بیش از (1 m) می‌باشد. از آنجایی که داخل آنها با بتن پر شده است، در اسکلت‌های بتنی ساختمان و سقف‌های ساخته شده از بتن استفاده می‌شوند.

داربست چرخ‌دار

این نوع داربست به شکل مکعب طراحی شده است. به راحتی قابل حمل می‌باشد و کاربرد گسترده‌ای در فرآیند ساخت و ساز ساختمان‌ها دارد.  به دلیل شکل مکعبی آن از این مدل داربست در زیر سقف‌ها نیز استفاده می‌شود.

داربست حفاظ یا نخاله‌ گیر

استفاده از این نوع داربست به کاربرد آن در جلوگیری از ریختن مصالح به پائین ساختمان‌های در حال ساخت در طی روند ساخت وساز و در هنگام کار کارگران برمی‌گردد.

داربست بندی زیر بتن

این نوع از داربست‌ها جهت انجام شدن بتن ریزی در ساختمان سازی مورد استفاده قرار می‌گیرند و استحکام و قوای زیادی دارند.

طبقه بندی شده در