توجه به نگهداری، سرویس و تعمیر چیلر جذبی و تراکمی بسیار حائز اهمیت است. چیلرهای یکی از مهمترین اجزای خنککننده سیستم تهویه در مناطق مسکونی و صنعتی به شمار میروند. چیلرها به دو نوع چیلرهای جذبی و تراکمی تقسیم میشوند که؛ چیلرهای جذبی از انرژی حرارتی و چیلرهای تراکمی از انرژی الکتریکی تغذیه میشوند.
چیلرها از ابتدای راهاندازی به سرویسکاری و بازبینی نیاز دارند. با نزدیک شدن به فصول گرم سال، چیلرهای ساختمان ممکن است به تعمیر نیاز پیدا کند. اما تعمیر چیلر کار هرکسی نیست و تعمیرات چیلر حتماً باید توسط تکنسین یا فرد متخصص انجام شود.
در این صفحه از استاده میخواهیم درباره چیلرهای جذبی و تراکمی، نحوه تعمیر، سرویس و همچنین نحوه نگهداری چیلر جذبی صحبت کنیم. همراه ما باشید .
سرویس چیلر جذبی
سرویس کاری چیلرهای جذبی یکی از موارد ضروری قبل از تعمیر است. اگر سرویس کاری چیلر جذبی بهدرستی انجام نشود، خسارتهای جدی به دستگاه وارد خواهد شد. سهلانگاری در انجام سرویس کاری علاوه بر خسارت بیشتر، هزینههای بیشتری را نیز بر روی دست شما خواهد گذاشت.
سرویس کاری چیلر چه زمانی صورت میگیرد؟
سرویس کاری چیلرها زمان ثابت و معینی دارد. چیلرها باید بهصورت دورهای، روزانه، ماهانه و سالیانه بررسی و سرویس کاری شوند. جهت اقدام برای سرویس کولر گازی در استاده کلیک کنید.
چه مواردی هنگام سرویس کاری جذبی باید بررسی شوند؟
قبل از سرویس کاری چیلرهای جذبی بهتر است تا موارد زیر را بررسی کنید
- چک کردن صافی خروجی آب
- بررسی یاتاقان
- چک کردن روغن کمپرسور
- بررسی بندهای کابل
- عدم نشت گاز (4 روش برای نحوه تشخیص کمبود گاز کولر گازی)
- بازدید مرتب از تسمه پروانه
تعمیر چیلرهای جذبی
چیلرهای جذبی نقش مهمی در خنکی ساختمان در فصول گرم سال دارد. این دستگاه با کوچکترین عیبی، نمیتواند عملکرد سابق خود را داشته باشد و اگر با سرویس کاری، چیلر درست نشود باید دستگاه توسط تعمیرکار چیلر، تعمیر شود.
اگر تعمیر چیلر در زمان درست یا توسط فرد متخصص صورت نگیرد ممکن است به سایر قطعات نیز آسیب وارد شود و چیلر به طور کل از کار بیفتد.
هزینه تعمیرات چیلرهای جذبی به میزان خسارت وارد شده، برند و سال ساخت دستگاه بستگی دارد. اما بهطورکلی هزینه تعمیر این دستگاهها گران است.
در چه مواردی چیلرهای جذبی و تعمیر نیاز پیدا میکند؟
- روشن نشدن دستگاه
- ضعف در تولید هوای خنک
- نقص در کارکرد پرچ دستگاه
- دمای پایین آب سرد
- خرابشدن پمپ
- افزایش فشار در ژنراتور
برای تعمیر چیلرهای جذبی، تعمیرکار ابتدا به عیبیابی دستگاه میپردازد و سپس قطعه یا قطعات آسیبدیده را تعمیر میکند.
سرویس چیلر تراکمی
سرویس چیلرهای تراکمی همانند چیلرهای جذبی از اهمیت بالایی برخوردار است. اگر سرویس این دستگاه بهدرستی و بهموقع صورت نگیرد عملکرد دستگاه با مشکل مواجه خواهد شد. شایانذکر است سرویس چیلرهای تراکمی باید توسط تعمیرکار متخصص چیلر انجام شود.
مواردی که قبل از سرویس کاری چیلرهای تراکمی انجام میشود به شرح زیر است:
- بررسی وضعیت کمپرسورها
- اجرای تست ازت در چیلر تراکمی
- چک کردن میزان گاز مبرد
- تمیزکاری فیلتر
- بازدید فشار روغن
- چک کردن آمپر مصرفی
- چک کردن مکش و رانش
- نشتیابی الکترونیکی برای کنترل درجه حرارت
- بررسی وضعیت جریان آب در لولهها
بعد از بررسی موارد بالا به سرویس کاری چیلرهای تراکمی میپردازیم. سرویس کاری چیلرهای تراکمی اسیدشویی کندانسور، تعویض فیلتر، شارژ گاز چیلر و شستوشوی پمپ و صافی را شامل میشود.
تعمیر چیلر جذبی و تراکمی
تعمیر و نگهداری چیلرهای تراکمی بهخاطر استفاده از کمپرسور و فن اهمیت بالایی دارد و سهلانگاری در آن خسارتهای جبرانناپذیری را به همراه خواهد داشت. چیلرهای تراکمی به دو حالت آب خنک و هوا خنک تولید میشود.
تعمیر چیلرهای تراکمی آب خنک شامل: اسیدشویی، تعمیر کمپرسور، شارژ گاز رفع نشتی و بازسازی تابلوی برق است. تعمیر چیلرهای آب خنک نیز تعمیر الکتروپمپها، تعویض بلبرینگ فن، تعمیر آبپخشکن، تعمیر و تعویض تسمه را شامل میشود.
تعمیر چیلرهای تراکمی همانند چیلرهای جذبی توسط متخصص انجام میشود.
نگهداری از چیلر جذبی و تراکمی
یکی از موارد مهم برای جلوگیری از آسیب به چیلرها نگهداری درست و اصولی از آنها است. نگهداری از چیلر باعث میشود تا علاوه بر کاهش هزینه در سرویس چیلر، آنها دیرتر به تعمیر نیاز پیدا کنند.
موارد زیادی برای نگهداری اصولی از چیلر وجود دارد که مهمترین آنها عبارتاند از:
- تمیز نگهداشتن لولههای اپراتور و کندانسور
- کنترل سختی آب جریان یافته
- کنترل دمای آب ورودی
- کنترل و نگهداری جریان آب
- شارژ کافی برای مبرد دستگاه چیلر تراکمی
- بررسی عملکرد قطعات
- بررسی عایق
- کنترل تعادل موتور
- بررسی اتصالات برقی
چیلر یکی از دستگاههای خنککننده برای سیستم تهویه در منازل و مناطق مسکونی به شمار میرود. چیلرها به دو صورت تراکمی و جذبی به بازار عرضه میشوند که هر دو آنها باگذشت زمان به سرویسکاری و تعمیرات نیاز پیدا میکنند. سرویسکاری بهموقع در چیلرها علاوه بر افزایش عملکرد دستگاه، باعث میشود تا هزینههای تعمیرات کاهش پیدا کند. بهتر است تا سرویسکاری و تعمیرات چیلرها توسط افراد متخصص در این حوزه قرار بگیرد. در غیر این صورت ممکن است خسارتهای جدی به چیلر وارد شود و دستگاه از کار بیفتد.