برای اینکه نقاشی نمای ساختمان جلوه خوبی داشته باشد، باید زیرسازی اصولی انجام شود. اگر زیرسازی خوب و مناسب نباشد، رنگ آمیزی ساختمان نیز جلوه خوبی نخواهد داشت، از این رو سپردن کار نقاشی نمای ساختمان به دست فرد ماهر ضروری است تا قبل از رنگ آمیزی ساختمان، زیرسازی اصولی انجام دهد. در ادامه این صفحه از استاده به قیمت نقاشی نمای ساختمان و همچنین به معرفی بهترین متخصصین جهت رنگ آمیزی نما خواهیم پرداخت.

برای محاسبه هزینه نقاشی نمای ساختمان باید موارد زیر در نظر گرفته شود:

  • مساحت نمای ساختمان
  • زیرسازی نمای ساختمان و هزینه ترمیم نما
  • نوع رنگ استفاده شده در نمای ساختمان
  • دستمزد نقاش
  • شیوه انجام رنگ آمیزی نمای ساختمان
  • ممکن است مساحت قابل رنگ نمای ساختمان کم و یا زیاد باشد، در این صورت قیمت نقاشی نمای بیرونی ساختمان کمتر و بیشتر خواهد بود.
  • میزان مصالح مورد نیاز

این موارد در تعیین قیمت رنگ آمیزی نمای بیرونی ساختمان نقش دارند و باتوجه به هریک از این موارد، هزینه متفاوت خواهد بود.

همانطور که بالاتر گفته شد، قبل از رنگ آمیزی نمای ساختمان، باید زیرسازی انجام شود تا سطحی صاف و یکدست و مناسب برای نقاشی نمای بیرونی ساختمان داشته باشیم. اگر ترمیم نیاز بود، نمای ساختمان باید ترمیم شود تا پس از آن رنگ آمیزی انجام شود؛ بنابراین باتوجه به نوع ترمیم هزینه‌ها متفاوت خواهد بود. اگر می‌خواهید که ترمیم و زیرسازی به صورت اصولی انجام شود تا رنگ آمیزی نمای بیرونی ساختمان جلوه زیبایی داشته باشد، حتما از فرد متخصص در این زمینه کمک بگیرید.

یکی دیگر از عوامل موثر در هزینه نقاشی نمای ساختمان، نوع رنگ استفاده شده است. انواع رنگ برای رنگ آمیزی نمای ساختمان استفاده می‌شود که عبارتند از: رنگ اکرلیک، رزین اکرلیک، رنگ کنیتکس، رنگ روغن، رنگ استخری، رنگ اپوکسی و رنگ نانو. رنگ نانو به صورت براق، مات و نیمه مات وجود دارد که باتوجه به نوع نمای ساختمان یکی از  آن‌ها استفاده می‌شود.

نقاشی نمای ساختمان

از آن جایی که نمای ساختمان در معرض عوامل محیطی مثل باد و باران و نور خورشید قرار دارد، به مرور زمان رنگ از بین می‌رود و جلوه اولیه خود را ندارد. رنگ آمیزی یا نقاشی نمای ساختمان راه خوبی برای برگرداندن جلوه اولیه ساختمان است که در زیبا سازی ساختمان و نمای آن بسیار تاثیرگذار است.

رنگ آمیزی نمای ساختمان

اولین مرحله برای زیرسازی، پاک کردن کامل نمای بیرونی ساختمان از کثیفی‌ها و گرد و غبار است. سپس باید پوسته‌ها و باقی مانده رنگ قبلی پاک شوند و تا سطح تمیز و صافی ایجاد شود.

در مرحله بعدی باید برای ترمیم اقدام شود. اگر ترک در دیوار و نمای بیرونی ساختمان وجود دارد، یا هر نقطه‌ای از آن نیاز به ترمیم داشته باشد مثل بتونه کاری، باید انجام شود. اگر این مرحله به خوبی انجام نشود، نقاشی نمای ساختمان اصلا جلوه و عمر خوبی نخواهد داشت.

ویدیو نقاشی نمای ساختمان

انواع رنگ برای نقاشی نمای ساختمان

قبل از اینکه به بررسی انواع رنگ بپردایم، باید ببینیم که رنگی که برای نقاشی نمای ساختمان استفاده می‌شود باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد:

  • رنگی که در نقاشی نمای بیرونی ساختمان استفاده می‌شود، باید در برابر اشعه خورشید و رطوبت و شرایط محیطی مقاوم باشد و در اثر این عوامل متورم و پوسته پوسته نشود
  • رنگ باید انعطاف پذیری داشته باشد و با کوچکترین تنش ساختمان خراب نشود. منظور از تنش، نشست ساختمان و انبساط و انقباض جزئی ساختمان است که رنگ نباید در اثر این عوامل ترک بخورد و آسیبی ببیند.
  • رنگ باید غیر قابل آتش سوزی باشد
  • همچنین رنگ باید قابلیت شستشو داشته باشد

رنگ اکرلیک: یکی از انواع رنگ پرکاربرد است که مقاومت و درخشانی بالایی دارد و پرطرفدار است‌. رزین اکرلیک قابل استفاده روی انواع سطوح است که بسیار سخت است آسیب پذیری بسیار پایینی دارد، از این رو یکی از موارد مناسب برای نقاشی نمای ساختمان است.

رنگ کنیتکس: مقاومت بالایی در برابر رطوبت دارد و اگر از این رنگ استفاده کنید، نمای ساختمان تا مدت زیادی جلوه خود را حفظ خواهد کرد و عمر طولانی خواهد داشت. رنگ پلاستیک از جنی کنیتکس است که در زیبایی نمای ساختمان نقش بسزایی دارد.

رنگ اپوکسی: بیشتر کاربرد صنعتی دارو و از مقاومت بسیار بالایی برخوردار است.

رنگ نانو: نیز به‌خاطر مقاومت زیاد در برابر عوامل مختلف محیطی، در رنگ آمیزی نمای ساختمان کاربرد دارد و یکی از گزینه‌ها برای این کار است. البته معمولا این رنگ به‌خاطر خاصیت آنتی باکتریال در محیط‌هایی مثل محیط بیمارستانی بیشتر کاربرد دارند. بنابراین بهتر است برای تعیین بهترین و مناسب‌ترین نوع رنگ نمای ساختمان از کارشناس کمک بگیرید.

شیوه انجام نقاشی نمای ساختمان

منظور از شیوه انجام نقاشی نمای ساختمان، این است که این کار با طناب انجام شود و یا با داربست. قاعدتا اگر این کار با طناب انجام شود، هزینه کمتر خواهد بود اما ممکن است که نقاش نتواند با طناب به همه نقاط نمای ساختمان دسترسی پیدا کند و مجبور به استفاده از داربست باشد. داربست زمان‌بر تر و سختتر است، اما همه چیز به نمای ساختمان شما بستگی دارد که کدام مورد مناسب خواهد بود.

رنگ آمیزی نمای ساختمان‌هایی با ساخت متفاوت، با یکدیگر تفاوت دارد. برای مثال برای رنگ آمیزی نمای بیرونی ساختمان ویلا، ابتدا باید نما به صورت کامل شسته شود تا رسوب و کثیفی باقی نماند، سپس به صورت کامل خشک شود و اگر نیاز به ترمیم داشت، ترمیم انجام شود. بعد از این مراحل باید رنگ آمیزی نمای ساختمان انجام شود.

اگر نما چوبی باشد، ابتدا باید سطح چوب کاملا تمیز شود و گردوغبار و آلودگی‌ها از سطح پاک شوند، سپس سطح چوب با سمباده و با مهارت و تخصص کافی صاف شود و پس از آن نقاشی نمای ساختمان روی سطح چوبی انجام شود.