این مشکل برای همه ما به وجود آمده است که پس از مدتی استفاده از مبل منزل و یا محل کار، مبل ها چرک تاب شوند و یا در اثر بی احتیاطی بر روی مبل ها لکه هایی از چربی غذا، نوشیدنی، رنگ و… به جا بماند که در این صورت می توان از طریق مبل شویی و شستشوی مبل در منزل و یا شرکت های خدماتی این مشکل را به راحتی برطرف نمود.


قالیشویی روژین
استاده در: قالیشویی و مبلشویی
مزایا: زمانت نامه کتبی بابت کار پرداخت بعد از انجام کار

قالیشویی یسنا
استاده در: قالیشویی، مبلشویی، رفوگری
مزایا: فاکتور رسمی اتحادیه تهران، در صورت رضایت هزینه دریافت میشود

قالیشویی کارو
استاده در: قالیشویی و مبل شویی
مزایا: سرویس رایگان، ضمانتنامه کتبی
در ادامه به معرفی انواع روش های مبل شویی ، کارخانه های مبل شویی (که معمولا قالیشویی ها این کار را انجام می دهند) و شستشوی مبل در منزل و به چند نکته در زمینه شستشوی مبل می پردازیم.
حتما بخوانید: بهترین قالیشوییهای تهران
مبل شویی در منزل به چه صورت انجام میشود؟
ابتدا سطح مبل را با مواد شوینده و فرچه (بسته به نوع پارچه مبل که پارچهای باشد یا چرم) سطح مبل را کامل میشویند. این کار حدود 15 تا 25 دقیق زمان میبرد. در آخر با استفاده از دستگاههای شستشوی مبل که کارشان مکش آب (با قدرت بسیار بالا) است کف، نم ویا آبی که برای شستشوی مبل استفاده شده است را جمع آوری میکند.
مشاهده ویدیو روش شستشوی مبل در منزل
برای مبل شویی در منزل ابتدا باید به جنس پارچه مبلی خود دقت نمایید؛ در صورتی که مبل های شما از جنس های حساس و گران قیمت همچون ابریشم باشد بهتر است وظیفه این امر را به دست متخصصان و برخی کارخانه های قالیشویی که این خدمات را انجام می دهند، بسپارید.

اما در صورتی که لکه ها و یا آلودگی روی مبل ها اندک است و یا جنس پارچه مبل شما مقاوم می باشد و از حساسیت زیادی برخوردار نمی باشد می توانید مبل شویی را در منزل خود انجام دهید.
شستشوی مبل در قالیشویی ها به چه صورت است؟
امروزه به دلیل پیشرفت تکنولوژی و استقبال افراد، برخی شرکت های ارائه خدمات منزل و کارخانه های قالیشویی خدمات مبل شویی و شستشوی مبل را به مشتریان عرضه می دارند که برای این امر از دستگاه هایی مخصوص که به صورت آنتی باکتریال و دارای سیستم خشک کن می باشند استفاده می کنند که زمان مبل شویی و تحویل را به حداقل می رسانند.
مبل شویی توسط شرکت های خدماتی و کارخانه های قالیشویی، در منزل و یا محل مورد نظر شما، توسط افراد مجرب انجام می گیرد. لازم به ذکر می باشد قبل از شروع به کار در مورد کیفیت کار شرکت و یا کارخانه مورد نظر ، تحقیق کنید تا در پایان کار با مشکل مواجه نشوید.
تمام مراحل مبل شویی در منزل

در خدمات منزل که از طرف شما برای شستشوی مبل ویا مبل شویی در منزل انجام می شود باید به صورت زیر باشد.
- جدا کردن تشک ها و کفی های مبل در صورت جدا شدن.
- جارو کردن مبل و تمیز کردن شیار های مبل.
- خیس کردن سطح مبل به وسیله دستمال خیس آغشته به مواد شوینده.
- کشیدن فرچه و یا برس نرم بر روی مواد شوینده تا زمان کف کردن و از بین رفتن لکه ها.
- با دستمالی نم دار کف ها را پاک کرده؛ مخصوصا کف های موجود در درزهای مبل لمسه دوزی شده.
- سپس با دستمالی خشک بر روی مبل بکشید تا خیسی اولیه از بین برد.
- با استفاده از جارو برقی آب و خاک مبل ها خشک نمایید.
- در صورت نبود جارو آب خاک مبل ها را جلوی نو خورشید و یا کولر و یا پنکه خشنک نمایید.
- چوب مبل ها را با دستمالی مرطوب و یا پارافین تمیز کنید.
دو نکته مهم:
- مرحله فرچه کشیدن و دستمال کشیدن را بخش بخش انجام دهید زیرا در غیر این صورت آب و مواد شوینده به داخل بدنه و کلاف مبل وارد می شوند و باعث آسیب دیدن مبل ها می گردد.
- از جارو برقی معمولی استفاده نکنید زیرا با نفوذ آب به داخل جارو برقی باعث سوختن موتور آن می شوید.
چند روش برای لکه بری مبل:
گاهی مبل ها نیاز به شستشوی اساسی و کامل ندارند و تنها با چند ترفند ساده که به آن ها اشاره خواهیم کرد، می توان از شر لکه ها خلاص شد!

- از بین بردن لکه مرکب: محل مورد نظر را مقداری خیس کنید و نمک بر روی آن بریزید و با دستمال و یا اسفنج آن را پاک کنید. مراقب باشید که لکه مرکب را زیادی خیس نکنید چون پخش می شود!
- از بین بردن لکه چربی: لکه چربی از روی مبل با مواد مختلفی قابل پاک کردن است. برای اینکار میتوان از محلول نمک و الکل استفاده کرد. یکی از راهها برای پاک کردن لکه چربی استفاده از پودر بچه است. پودر بچه اگر چند ساعت روی لکه روغن بماند آن را جذب میکند. همچنین برای پاک کردن لکه روغن پودر لباسشویی و همچنین مایع ظرفشویی هم مفید است.
- از بین بردن لکه خون: نشاسته و آب را به صورت غلیظ ترکیب کنید و بر روی لکه خون بریزید مدتی زمانی اجازه دهید تا ماده مذکور خشک شود سپس آن را بتراشید و محل مورد نظر را با دستمال پاک کنید.
- بهترین راه برای پاک کردن لکه نوشابه از روی مبل: استفاده از نمک است. قبل از هرکاری با یک پارچه تمیز نوشابه ریخته شده را کامل خشک کنید، سپش روی سطح ان نمک بپاشید، و بعد با استفاده از پارچه تمیز آنرا پاک کنید. اگر همچنان لکه نوشابه از بین نرفته میتوانید از مواد شوینده هم استفاده کنید. از آنجایی که نوشابه حاوی رنگ خوراکی است اگر روی سطح مبل خشک شود، پاک کردن آن بسیار سخت میشود.
- برای پاک کردن لکه چای: راحتترین راه استفاده از دستمال مرطوب است. دستمال را آنقدر روی سطح لکه بکشید تا لکه کاملا پاک شود. از نمک، سرکه و حتی نوشابه هم میتوان برای پاک کردن لکه چای استفاده کرد.
- لاک ناخن: اگر لاک ناخن خیس از به آرامی آن را از روی سطح مبل پاک کنید، سپس با استفاده از استون سطح مبل را تمیز کنید. مواظب باشید لاک را در سطح مبل پخش نکنید. اگر لاک خشک شده ابتدا دستمال آغشته به استون روی آن قرار دهید و اجازه دهید خیس شود، سپس آن را از سطح مبل پاک کنید.
- لکه جوهر: مثل جوهر خودکار، ماژیک و رواننویس از لکه هایی هستند که معمولا پاک کردن آنها از سطح مبل دشوار است. برای پاک کردن این لکه میتوانید با خیس کردن آن و سپس ریختن نمک آنرا تمیز کنید. همچنین میتوانید از مخلوط گلیسرین و آمونیاک هم استفاده کنید. از الکل هم میتوانید برای پاک کردن لکه جوهر استفاده کنید. شیر هم با داشتن برخی ترکیبات باعث حل شدن لکه جوهر در خود میشود. برای پاک کردن لکه جوهر از آب گرم استفاده نکنید زیرا لکه روی پارچه ماندگار میشود.
- هیچگاه از مواد شوینده قوی استفاده نکنید؛ همچون گلیسیرین، آمونیاک، آب ژاول و سدیم برای از بین بردن لکه ها استفاده نکنید زیرا در مبل شویی دچار بروز آسیب های جدی می شوید.
اگر لکه ها از سطح مبل پاک نشوند ظاهر بسیار زنندهای خواهند داشت. بهتر است قبل از هر کاری از روکشهای مناسب برای مبل استفاده شود تا هنگام لکه دار شدن کاور مبل را به راحتی شسته یا تعویض کنید
آخرین مطالب قالیشویی در استاده مگ