این روزها اسپرسو ایتالیایی محبوب اغلب جوانان است. این نوشیدنی لذیذ را توسط دستگاه اسپرسوساز و با فرآیند دم کردن دانههای قهوه تهیه میکنند. اگر از طرفداران پر و پا قرص اسپرسو بوده و وقت لازم برای کافیشاپ رفتن ندارید، حتما یک نمونه از این دستگاه را در خانه یا محل کارتان داشته و از آن به خوبی مراقبت کنید؛ چراکه حتما از کار افتادن این دستگاه موجب کلافه شدن شما خواهد شد و باید به فکر تعمیر اسپرسوساز خود باشید.
اما اگر دستگاه شما دچار مشکل شد، میتوان با اقداماتی سریع این مشکل را حل نمود. در این صفحه با اصول تعمیر دستگاه اسپرسوساز این لوازم برقی محبوب آشنا خواهید شد؛ بنابراین پیشنهاد میکنیم که تا پایان همراه ما بمانید.
نشانههای نقص در دستگاه اسپرسوساز
از جمله این نشانهها شامل موارد زیر هستند:
- گرم نماندن قهوه: یکی از قابلیتهای دستگاه اسپرسوساز داشتن گزینه تایمر بوده که با فعال کردن آن، بعد از تولید قهوه دستگاه خاموش و تا مدتی نیز در درون مخزن گرم میماند. اما اگر متوجه سرد شدن اسپرسو در زمانی کوتاه شدید، نشانی از به تعمیر افتادن دستگاه است.
- گرم نشدن اسپرسوساز: بدتر از سرد شدن اسپرسو در مخزن دستگاه، گرم نشدن خود دستگاه است. اگر دستگاه اسپرسوساز شما بعد از روشن شدن تا مدتی گرم نشد و یا زمان زیادی برای گرم شدن و آمادهسازی دستگاه طی شد، بهتر است به فکر تعمیر آن باشید.
- خرابی لامپ خبر: لامپ خبر تعبیه شده در دستگاه اسپرسوساز با پایان فرآیند ساخت این نوشیدنی و با اتمام زمان در نظر گرفته شده شروع به چشمک زدن کرده که نشاندهنده آماده شدن اسپرسو است. در صورتیکه متوجه کار نکردن این لامپ شدید حتما جهت تعمیر دستگاه اقدام کنید.
- جوشیدن نوشیدنی: همه ما میدانیم که چای، قهوه، اسپرسو، لاته و هر نوشیدنی گرم دیگر در زمان دم کشیدن نباید بجوشد. درصورتیکه متوجه جوشیدن قهوه در دستگاه اسپرسوساز شدید، احتمالا دستگاه دچار نقص شده و به تعمیری اساسی نیاز دارد.
- خارج نشدن بخار آب از لوله دستگاه: با رسیدن دمای آب به نقطه جوش در دستگاه، به طور طبیعی بخار آب باید از لوله وسط دستگاه خارج شود. اگر خبری از خارج شدن بخار آب از لوله نبود پس دستگاه دچار نقص شده است.
- خراب شدن ترموستات: یکی از دلایل کار نکردن دستگاه خراب شدن ترموستات آن است.
- خراب شدن المان دم کننده: آپشنی در دستگاه اسپرسوساز تعبیه شده که با دم کشیدن اسپرسو به شما هشدار میدهد. اگر متوجه از کار افتادن این المان در دستگاه شدید، احتمالا باید هرچه زودتر دستگاه را تعمیر کنید.
نحوه تعمیر دستگاه اسپرسوساز
با ایجاد هر گونه نقص در دستگاه، درصورتیکه خودتان در این زمینه سررشتهای داشتید چه بهتر، اگر نه بهتر است هر چه زودتر از فردی حرفهای کمک بگیرید. معمولا جدا نمودن قطعات و تعمیر و تعویض آنها سخت و عجیب نبوده و به ابزار خاصی نیاز ندارد.
این دستگاه دارای یک پایه است که همه مدارهای الکتریکی درون آن قرار گرفتهاند. در صورتیکه دلیل نقص از این قسمت تشخیص داده شود بهترین کار تعویض کامل این پایه است. اما سایر قطعات دستگاه را میتوان تعمیر و در صورت اضطرار تعویض نمود.
یکی از مهمترین بخشها در تعمیر دستگاه اسپرسوساز، دیسک جدا کننده در دستگاه بوده؛ چراکه هر یک از بخشهای دستگاه را از محفظه برقی مجزا میکند و در صورت خراب شدن باید این قطعه را به طور کامل تعویض نمایید.
با رعایت این نکات اسپرسوساز همیشه سالم میماند
میدانیم که هر وسیله برقی عمر مفیدی داشته و پس از مدتی استفاده کاربرد اولیه خود را از دست خواهد داد، اما کافیست نحوه استفاده درست از این ابزارها را بلد بود و استهلاکشان را تا حد ممکن پایین آورد. بعد از آشنایی با علائم نقص در دستگاه اسپرسوساز، از اصلیترین نکاتی که باید مد نظر قرار دهید نگهداری درست از آن است. با رعایت موارد اصولی چند احتمال به تعمیر افتادن این وسیله کاربردی را میتوان کاهش داد.
از جمله این روشهای اصولی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- هد دستگاه را قبل از هربار استفاده بشویید. این کار از بد طعم شدن اسپرسو و همینطور کاهش عمر دستگاه جلوگیری میکند.
- بعد از تمیز نمودن هد، اسپرسو را به صورت آسیاب شده به داخل هد گروپ دستگاه بریزید.
- از آب شیر استفاده نکنید؛ چراکه به مرور موجب خراب شدن دستگاه خواهد شد.