هنگام نیاز به تعمیر لپ تاپ فرقی ندارد لپ‌تاپ اپل دارید یا یک نمونه  ساده‌تر، در هر صورت باید خیلی حواستان به کیبورد آن باشد. می‌پرسید چرا؟ اگر کیبورد لپ‌تاپ کار نکند چطور دستورات خود را به سیستم خواهید داد؟ کیبورد یکی از اصلی‌ترین قسمت‌های لپ تاپ است؛ چراکه تمام ورودی سیستم از این قسمت بوده و باید مثل چشممان از آن مراقبت کنیم.

شاید فکر کنید خوب اگر خراب شد به راحتی تعمیر یا نهایتا تعویضش می‌کنم، اما این تصور اشتباه را از خود دور کنید که این کار به ریسکش نمی‌ارزد. موضوع این مطلب همین است، چطور کیبورد لپ تاپ خود را تعویض یا تعمیر کنیم؟ همراه ما باشید تا بیشتر در این باره بدانیم.

کیبورد لپ تاپ و وظایف آن را بیشتر بشناسیم!

شاید یکی از بخش‌های لپ‌تاپ که معمولا مورد بی‌لطفی ما قرار می‌گیرد همین کیبورد دکمه‌دار است که همیشه مظلومانه دستورات ما را به سیستم مرکزی می‌دهد. حالا کافیست یک دستوری را که مقصر اصلی اینترنت ضعیف یا دیر پردازش کردن سیستم است اعصابمان را به هم بریزد تا سریع با کوبیدن بر سرش حرصمان را آنجا خالی کنیم؛ حتما می‌خندید اما عین واقعیت بوده و بدون شک تجربه‌اش کرده‌اید.

 این صفحه پر دکمه به مادربرد وصل شده و دستورات ما را که با فشردن انگشت بر دکمه‌ها به آن داده‌ایم به صورت دیتا به سیستم اصلی رسانده و خروجی بر صفحه آن ظاهر می‌شود. هر چه سیستم پیشرفته‌تر باشد کیبورد آن نیز طراحی بهتری دارد مانند کیبوردهایی که خود به سیستم LED مجهز بوده و کار با آن را در شب راحت می‌کنند. اما گاهی این صفحه کاربردی دچار مشکل شده و آنجاست که ارزش و اهمیتش برای ما روشن می‌شود و نیاز ما به تعمیر و با تعویض کیبورد لپ تاپ پیدا میشود.

نشانه‌های خرابی کیبورد لپ تاپ چیست؟

نشانه‌های زیادی وجود دارند که خرابی کیبورد لپ تاپ را نشان داده و باید حتما در اولین فرصت رسیدگی شوند. از جمله این نشانه‌ها شامل موارد زیر هستند:

  • خاموش شدن LED در قسمت چراغ‌های بک لایت
  • از کار افتادن بعضی یا همه دکمه‌ها
  • رفتن آشغال به زیر دکمه‌ها و گیر کردن آن‌ها
  • شکستگی شاسی دکمه

دلایل ایجاد مشکل در کیبورد لپ تاپ چیست؟

دلایل زیادی برای خرابی کیبورد لپ تاپ وجود دارند. این مشکلات اغلب به دو دلیل سخت‌افزاری یا نرم افزاری ایجاد می‌شوند. اگر مشکل سخت افزاری باشد پس یا باید آن را تعمیر یا تعویض کرد. اما اگر مشکل نرم افزاری موجب از کار افتادن کیبورد است، احتمالا مشکل در نصب ویندوز یا یک برنامه، به هم خوردن برنامه بایوس یا عدم آپدیت کردن بایوس دستگاه و… عامل غیر فعال شدن کیبورد لپ تاپتان شده است. از طرفی می‌توان به تنظیمات اشتباه یا حتی گرد و غبار نشسته در درزهای کیبورد نیز شک کرد.

چگونه کیبورد لپ تاپ خود را تعمیر کنیم؟

تعویض کیبورد لپ تاپ

اگر کیبورد لپ تاپتان از کار افتاد و خواستید به کمک دانش خود سری به آن بزنید، حتما قبل از هر کاری باتری آن را خارج کنید. پیچ‌های دور سیستم را باز و سعی کنید قاب کیبورد را به آرامی و ظرافت خارج کنید؛ چراکه بخشی مهم محسوب می‌شود.

در این بخش باید حواس خود را به اتصالات مادربورد بدهید تا موجب قطع شدن یا خراش برداشتن آن نشوید. این بخش بسیار مهم بوده و شوخی بردار نیست. اگر به مادر برد آسیب برسانید در واقع خرج زیادی روی دست خود گذاشته‌اید، هزینه تعمیر یا تعویض مادربرد بسیار زیاد است.

اگر قصدتان تنها تمیز کردن تاچ یا دکمه‌ها و بن آن‌هاست کارتان را انجام داده و به همان روش و به آرامی قاب را سر جایش قرار داده و پیچ‌ها را ببندید که در صورت دست زدن ناشیانه به بخش‌های دیگر حتما دچار مشکلات زیادی خواهید شد. اگر با این کار نیز کیبورد سیستم‌تان قصد کار کردن نداشت حتما از تعمیرکاری ماهر کمک گرفته تا یا کیبورد لپ تاپ را تعمیر و یا تعویض کند.

هزینه‌های تعویض و تعمیر کیبورد لپ تاپ نیز متغیر بوده و از هر نمایندگی ممکن است تفاوت‌هایی داشته باشد. اما به طور کلی هزینه تعویض در نوسان هستند. البته با توجه به نوسانات اقتصادی کشور این قیمت‌ها ممکن است روز به روز تغییر کند. سرویس کیبورد لپ تاپ شامل تمیز کردن و یا شستشو با مواد شونده نیز می‌تواند از 30 هزار تومان تا 100 هزار تومان برای شما هزینه داشته باشد.

برای خرید مجدد کیبورد نیز بسته به مارک و مدل لپ تاپ خود می‌توانید از جدول زیر استفاده نمایید.

نام برندقیمت به تومان
لنوو100.000 تا 670.000
اپل100.000 تا 500.000
ایسوس100.000 تا 500.000
سونی100.000 تا 400.000
اچ پی90.000 تا 400.000
ام اس آی120.000 تا 350.000
دل100.000 تا 300.000
توشیبا100.000 تا 300.000
ایسر270.000

از خراب شدن کیبورد لپ تاپ خود جلوگیری کنیم

با رعایت راه ها و اصولی خاص از همان ابتدای خرید لپ تاپتان، از اینکه مدام سیستم را بغل کرده و نمایندگی‌های مختلف را برای تعمیر یا تعویضش بگردید جلوگیری کنید. از جمله این راه‌ها شامل موارد زیر هستند:

  1. از خوردن و قراردادن لیوان نوشیدنی و مایعات خود در کنار سیستم جلوگیری کنید.
  2. از فشار آوردن به سیستم جلوگیری کنید.
  3. در هنگام کار با آن کلیدهایش را آرام فشار دهید.
  4. نظافت آن را فراموش نکنید.