در دهه 90 میلادی بود که تاچ‌پدها جایگزین ماوس‌های قدیمی در لپ‌تاپ شدند. این موضوع به مذاق افراد فراموش‌کاری که همواره به دنبال یک موس برای کار با لپ‌تاپ خود بودند بسیار خوش آمد و استقبال زیادی از آن شد. همین عامل باعث شد که همه شرکت‌های تولیدکننده لپ‌تاپ تاچ‌پد را به ساختار لپ‌تاپ خود اضافه کنند و رضایت بیشتری را برای خریداران فراهم کنند اما تعمیر تاچ‌پد لپ تاپ!

بدون شک تاچ‌پد یکی از پرکاربردترین بخش‌های لپ‌تاپ است که می‌تواند خیلی زود خراب شود. آشنایی جزئی با انواع تاچ‌پد و روش‌های تعمیر آن به‌علاوه شناخت نمایندگی‌های مجاز برای این کار می‌تواند در زمان خرابی تاچ‌پد به کمک شما بیاید. در همین راستا در این صفحه از خدمات تعمیر لپ تاپ به تعمیر تاچ‌پد لپ تاپ و هزینه تعمیر آن خواهیم پرداخت.

انواع تاچ‌پد

اساس فناوری استفاده‌شده در ساخت تاچ‌پد در همه لپ‌تاپ‌ها یکسان است اما تفاوت‌هایی در ساختار و طراحی آن‌ها وجود دارد که باعث می‌شود جنس یک تاچ‌پد خوب شده و دیگری چندان چنگی به دل نزند. به‌طورکلی تاچ‌پدها در انواع دکمه‌ای و بدون دکمه عرضه می‌شوند. تاچ‌پدهای دکمه‌ای نیز می‌توانند یک یا دو دکمه بر روی خود داشته باشند.

در همه انواع تاچ‌پد از سمت چپ‌ترین و سمت راست‌ترین قسمت به‌عنوان کلیک چپ و راست استفاده می‌شود. از قسمت وسط نیز به‌عنوان اسکرول استفاده می‌شود. برای بعضی از کاربران استفاده از تاچ‌پدهای دکمه‌ای آسان‌تر است. اما این ویژگی‌ها تفاوت‌های چندانی میان انواع مختلف تاچ‌پد ایجاد نمی‌کند.

تعمیر تاچ‌پد لپ تاپ همراه هزینه

به‌طورکلی مشکلات ایجادشده در تاچ‌پدها به دو دسته نرم‌افزاری و سخت‌افزاری تقسیم می‌شود. مشکلات نرم‌افزاری می‌تواند ناشی از حذف شدن درایورها، مشکلات مربوط به سیستم‌عامل، نصب نرم‌افزارهای جدید بر روی سیستم و فشردن دکمه از کار افتادن تاچ‌پد باشد.

این مشکلات معمولا توسط خود شما قابل حل شدن بوده و نیازی به تعمیرات تخصصی ندارند. مشکلات سخت‌افزاری می‌تواند ناشی از خرابی یا سوختن یک قطعه باشد. گاهی اوقات این مشکل با تعویض همان قطعه حل‌شده و گاهی نیاز به تعویض کل تاچ‌پد وجود دارد.

دسته اول: مشکلاتی که خودتان می‌توانید حل کنید.

اگر تاچ‌پد لپ‌تاپتان ازکارافتاده پیش از اینکه لباس به تن کرده و به سراغ یک تعمیرکار بروید روش‌های زیر را امتحان کنید. گاهی اوقات یک تمیزکاری ساده می‌تواند مشکل را برطرف کند. ممکن است مواد چسینده، گردوغبار یا سایر آلودگی‌ها سبب عدم تماس صحیح انگتان با تاچ‌پد شده و آن را از کار بیندازد.

اگر برنامه‌های زیادی روی سیستمتان در حال اجراست ممکن است با خرابی تاچ‌پد مواجه شوید. در چنین مواردی لپ‌تاپ را ریست کنید تا همه چیز به حالت اول خود برگردد. در این مواقع لپ‌تاپ نسبت به سایر قطعات سخت‌افزاری نیز واکنشی نشان نمی‌دهد. این مشکل به دلیل هنگ کردن سیستم‌عامل رخ می‌دهد.

ممکن است سهوا کلید غیرفعال‌سازی تاچ‌پد روی کیبورد را فشرده باشید. این کلید معمولا میان کلیدهای F بوده و با فشردن مجدد آن تاچ‌پدتان به کار خواهد افتاد. اگر با هیچ‌کدام از روش‌های فوق مشکلتان حل نشد سری  به control panel لپ‌تاپ بزنید. روی TouchPad کلیک راست کرده و Enable را بزنید. در همین قسمت می‌توانید حساسیت تاچ‌پد را کم و زیاد کنید تا نسبت به حرکات انگشتان شما واکنش بهتری نشان دهد.

درنهایت اگر تاچ‌پد شما شناخته شده نیست باید درایور آن را دانلود کرده و مجددا نصب کنید. گاهی اوقات تعویض سیستم‌عامل نیز می‌تواند به رفع مشکلات تاچ‌پد کمک کند.

دسته دوم: مشکلاتی که نیاز به مراجعه به تعمیرکار دارد.

اگر هیچ‌کدام از موارد بالا به کمکتان نیامد باید حاضر شده و به سراغ یک تعمیرکار حرفه‌ای برای تعمیر لپ تاپ خود بروید. بهتر است به تعمیرکار خود بگویید که روش‌های بالا را امتحان کرده‌اید تا هزینه اضافه‌تری از شما نگیرد. اگر تنها در یک بخش از تاچ‌پد مشکل وجود دارد احتمالا مشکل از قطعی سیم‌ها یا سوختن قطعات آن قسمت است. در این‌گونه موارد تعمیرکار مسیر سیم‌ها را دنبال کرده و به دنبال سیم قطع شده یا قطعه سوخته می‌گردد. پس از تعویض آن قطعه یا سیم تنها هزینه باز کردن و بستن تاچ‌پد و تعویض قطعه از شما گرفته می‌شود.

اگر کل تاچ‌پد از کار افتاده احتمالا کار از یک قطعه یا سیم فراتر رفته است. در این مواقع تعمیرکار ابتدا اتصالات تاچ‌پد با مادربرد را بررسی می‌کند. اگر این اتصالات مشکلی نداشته باشد معمولا با تعویض تاچ‌پد کار حل می‌شود. با توجه به اینکه قیمت تاچ‌پدهای لپ‌تاپ‌های مختلف متفات است، بهتر است پیش از اینکه لپ‌تاپتان را به دست تعمیرکار بسپارید هزینه را از او سوال کنید. ممکن است قید تعمیر و تعویض را بزنید و حمل کردن همیشگی یک ماوس را ترجیح دهید.

در برخی مواقع تاچ‌پد شما کاملا سالم بوده و ایراد از سایر بخش‌های لپ‌تاپ است. در این‌گونه مواقع تعمیرکار همه بخش‌هایی که با تاچ‌پد لپ‌تاپ در ارتباط هستند را بررسی می‌کند. اصلی‌ترین این بخش‌ها مادربورد است. مادربورد لپ‌تاپ قلب اصلی آن است که همه بخش‌ها را با CPU مرتبط می‌کند. اشکال در قطعات مادربورد می‌تواند هزینه زیادی روی دست شما بگذارد.

بسته به اینکه مشکل در خود مادر بورد است یا مسیرهای اتصال تاچ‌پد به آن، هزینه تعمیر برای شما تعیین میشود. برخلاف مشکل خود تاچ‌پد که می‌توان تا مدتی یا حتی برای همیشه آن را نادیده گرفت، اشکال در این قسمت بسیار جدی است. زیرا می‌تواند به سایر بخش‌های لپ‌تاپ نیز آسیب برساند.