امروزه قرنیزها از مصالح گوناگونی مانند چوب، چسب، سنگ و… ساخته می‌شوند و چون از نظر جنس، با یکدیگر متفاوت می‌باشند لذا روش نصب آن‌ها نیز با یکدیگر متفاوت می‌باشد. در ادامه به معرفی نصاب جهت نصب قرنیز چوبی، چسبی و پی‌وی‌سی و همچنین هزینه نصب آن‌ها خواهیم پرداخت.

هزینه نصب قرنیز

خدمتقیمت به تومان
قیمت نصب قرنیز پی وی سی pvcاز 10.000 تا 15.000 برای هر متر
هزینه نصب قرنیز ام دی اف mdfاز 12.000 تا 25.000 برای هر متر
قیمت نصب قرنیز چوبیاز 30.000 تا 50.000 برای هر متر
هزینه ایاب و ذهاببسته به مسیر متفاوت است.

عوامل زیادی بر هزینه نصب قرنیزها موثر می‌باشند که این عوامل باعث می‌شود هزینه‌ها با یکدیگر متفاوت باشد. برای مثال در نصب قرنیز سنگی، فرد متخصص باید از قبل به زیرسازی و درست کردن ملات پرداخته و سپس به نصب قرنیز سنگی بپردازد، در حالیکه برای قرنیز چوبی یا پی وی سی نیازی به درست کردن ملات نبوده و فرد تعمیرکار با استفاده از چسب، به نصب قرنیز چوبی یا پی‌وی‌سی می‌پردازد.

هزینه نصب قرنیز

در نتیجه تعمیرکار برای نصب قرنیز سنگی نسبت به چوبی یا پی‌وی‌سی، باید زمان بیشتری را نیز اختصاص دهد. در واقع این عوامل باعث می‌شود که هزینه نصب قرنیز چوبی یا پی‌وی‌سی نسبت به سنگی، کم‌تر باشد.

بنابراین همانطور که گفته شد، عوامل زیادی بر هزینه نصب قرنیزها موثر می‌باشند که مهم‌ترین آن‌ها به صورت زیر می‌باشند.

جنس قرنیز

یکی از عوامل موثری که بر هزینه، موثر است، جنس قرنیز می‌باشد. در حقیقت، متریال استفاده شده  باعث می‌شود که نصب قرنیز مورد نظر با سایر قرنیزها  متفاوت شود. برای مثال در قرنیز سرامیکی، عواملی نظیر نوع برش، ملات مورد نیاز برای نصب و همچنین قیمت متریال استفاده شده، بر هزینه، دخالت دارند در حالیکه برای قرنیز پی وی سی، عواملی مانند کیفیت پی وی سی، متراژ محیط مورد نظر و دستمزد نصاب بر هزینه موثر می‌باشند.

تعویض قرنیز

یکی دیگر از عواملی که بر هزینه موثر است، تعویض قرنیز می‌باشد. در واقع نصاب، با استفاده از ملات مورد نظر، به نصب قرنیز روی دیوار خام می‌پردازد. حال اگر بخواهد به تعویض قرنیز نیز بپردازد، زحمت و وقت بیشتری را باید برای این کار اختصاص دهد. چون ابتدا باید قرنیزهای قبلی را تخریب کرده و سپس قرنیزهای جدید را جایگزین آن‌ها نماید که این عامل، باعث افزایش هزینه خواهد شد.

متراژ محیط مورد نظر

یکی دیگر از عواملی که می‌تواند بر هزینه نصب قرنیز، موثر باشد، متراژ دو تا دور  محیط مورد نظر است. در واقع هنگام نصب قرنیز، متریال مورد نیاز محیط به صورت متری محاسبه می‌شود که میزان آن باعث کم یا زیاد شدن هزینه نصب قرنیز خواهد شد.

حجم کار

حجم کار، یکی دیگر از عوامل مهمی است که بر اجرت نصاب و هزینه، موثر است. برای مثال هزینه نصب پی وی سی برای خانه‌ی ویلایی دوبلکس، که نصاب باید در تمام اتاق‌های آن، قرنیز نصب کرده و در بعضی از جاهای دیگر خانه از متریال دیگری استفاده کند با هزینه نصب قرنیز سرامیکی برای یک واحد آپارتمان یک خوابه، بسیار متفاوت می‌باشد.

عوامل پیش بینی نشده

یکی دیگر از مواردی که بر قیمت، نقش دارد، عوامل پیش بینی نشده است. در حقیقت در بعضی از مواقع، ممکن است وجود عوامل پیش بینی نشده‌ای هنگام نصب قرنیز، باعث تغییر در قیمت آن شود که از جمله این عوامل می‌توان به ترک خوردگی دیوار، وجود حشرات موذی بین کف و دیوار و در صورت لزوم سمپاشی آن، ناهموارهای سطوح و… اشاره کرد.

هزینه ایاب و ذهاب

هزینه ایاب و ذهاب نیز یکی دیگر از عوامل موثری می‌باشد که بر هزینه نصب قرنیز، موثر است که شامل هزینه ایاب و ذهاب نصاب و هزینه منتقل کردن قرنیزها به محل مورد نظر می‌باشد.

بنابراین به شما توصیه می‌کنیم که برای نصب، نزدیک‌ترین نصاب را جست‌وجو کرده تا  با انجام این کار از پرداخت هزینه‌های زیادی حمل و نقل جلوگیری کرده باشید.

انواع قرنیز

قرنیز، قطعه‌ای است نواری شکل که ارتفاع آن کم بوده و از آن‌ در جاهای مختلف از جمله کف دیوارها، تقاطع دیوارها و… استفاده می‌شود. استفاده از قرنیز، مزایای زیادی دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به جلوگیری از رطوبت کف به گچ کاری دیوار، جلوگیری از برخورد اشیا یا اثاثیه و… اشاره نمود.

در ساخت قرنیزها، متریال متفاوتی به کار رفته است، در نتیجه دارای مدل‌های مختلفی می‌باشند که از جمله آن‌ها می‌توان به قرنیز پی‌وی‌سی، قرنیز چسبی، قرنیز چوبی، قرنیز سنگی، قرنیز سرامیکی و… اشاره نمود که در ادامه مقاله به صورت مختصری به توضیح برخی از آن‌ها می‌پردازیم.

قرنیز پی‌وی‌سی

یکی از جدیدترین انواع قرنیزها، قرنیز پی‌وی‌سی است که امروزه از آن نسبت به سایر قرنیزها، برای بیشتر دکوراسیون‌ها استفاده می‌شود. این نوع قرنیزها دارای طرح‌ها و رنگ‌های گوناگونی می‌باشند که به دو صورت تک لایه و دو لایه ساخته می‌شوند. قرنیز پی‌وی‌سی وزن سبکی دارد و نصب آن نیز به راحتی انجام می‌شود و از نظر قیمت، نسبتا ارزان می‌باشد. همچنین این نوع قرنیز مزیت‌های زیادی دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به مقاوم بودن در برابر رطوبت و شست و شوی آسان اشاره کرد.

قرنیز چسبی

قرنیز چسبی یکی دیگر از انواع قرنیزها می‌باشد که در طرح‌ها و رنگ‌های مختلفی ساخته می‌شود. نصب این نوع قرنیزها نیز بسیار ساده است و برای بیشتر دکوراسیون‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

قرنیز چوبی

یکی دیگر از انواع قرنیزها، قرنیز چوبی می‌باشد که معمولا برای محیط‌هایی مورد استفاده قرار می‌گیرد که آن محیط دارای دکوراسیون سنتی و کلاسیک است. در حقیقت چون جنس بیشتر وسایل در دکوراسیون سنتی یا کلاسیک چوب طبیعی هستند به همین منظور، اغلب برای این محیط‌ها نیز، قرنیز چوبی استفاده می‌شود.

معمولا جنس قرنیزهای چوبی، از چوب بلوط بوده و تنوع رنگ زیادی نیز دارند. نصب قرنیز چوبی، آسان بوده ولی قیمت بالاتری نسبت به سایر قرنیزها دارد.

نصب قرنیز چوبی

نصب قرنیز چوبی

قرنیزها جنس‌های مختلفی دارند ولی معمولا عرض تمام آن‌ها حدودا هفت الی نه سانتی‌متر و ضخامت آن‌ها نیز هفتده میلی‌متر می‌باشد که این اندازه‌ها برای محیط‌های مختلف، کمی متغیر است، یعنی برای محیط‌های بزرگ، ارتفاع قرنیز، بلندتر و برای محیط‌های کوچک، ارتفاع قرنیز، کوتاه‌تر است. قرنیز چوبی به دو صورت تک جداره و دو جداره می‌باشد که در نوع دو جداره آن، می‌توانید سیم‌ها و کابل‌ها را از فضای خالی قرنیز عبور دهید. در حقیقت این امر باعث زیباتر شدن محیط شده و همچنین موجب در امان ماندن سیم‌ها و کابل‌ها از آسیب می‌شود.

نصاب در نصب قرنیز چوبی ، کار را از یک سمت محیط شروع کرده و تا انتهای کار ادامه می‌دهد. در حقیقت نباید کار را به صورت پراکنده انجام دهد چون امری نادرست محسوب می‌شود. همچنین فردی که در صنایع چوب فعالیت می‌کند باید تخصص لازم را در اجرای آن داشته باشد تا بتواند به صورت مطلوب، نصب قرنیز را انجام دهد. 

فرد متخصص با استفاده از وسایل مورد نیاز، نصب قرنیز چوبی را انجام می‌دهد که از جمله این وسایل، عمود‌بر، فارسی‌بر، پمپ باد، میخکوب هستند.

نصاب هنگام نصب قرنیز چوبی، باید مراحل مختلفی را انجام دهد که به صورت زیر می‌باشند.

در ابتدا نصاب، قرنیزها را برش داده و سپس با استفاده از چسب سیلیکون که داخل تفنگ آن قرار دارد، پشت قرنیزها را چسب می‌زند. پس از چسب کاری، باید قرنیزها را به دیوار بچسباند و برای این که قرنیزها به صورت محکم به دیوارها بچسبد از میخ استفاده می‌کند. همچنین برای آنکه قرنیزها به خوبی به دیوار بچسبند، لبه بالا و پایین قرنیزها را نیز چسب می‌زند و در نهایت، نصاب با استفاده از کارد چسب را مماس لبه بالا و پایین قرنیز می‌کشد.