یکی از موضوعات مهمی که هنگام نصب و اجرای کناف باید به آن توجه شود این است که باید بتونه کاری کناف به درستی انجام گرفته باشد تا در صورت بروز مشکل، نیازی به تعویض کل پنل‌ها نداشته باشید. بنابراین در ادامه این مطلب از “خدمات آنلاین استاده” سعی داریم تا شما را با نحوه صحیح بتونه کاری کناف سقف، گچ کاری روی کناف و قیمت بتونه کاری آشنا سازیم.

بتونه کاری کناف سقف

امروزه یکی از رایج‌ترین مصالحی که هنگام ساخت ساختمان‌ها از آن استفاده می‌شود، کناف می‌باشد. در حقیقت در این امر به جای گچ، از کناف استفاده می‌شود. استفاده از کناف نسبت به گچ، مزایای زیادی دارد. البته در بعضی از مواقع نیز ممکن است کناف مانند گچ، دچار ترک خوردگی شود. در این شرایط باید به برطرف نمودن ترک‌ها بپردازید.

کناف از پنل‌های روکش گچی تولید می‌شود که به صورت تکه‌ای می‌باشد و هر تکه به سبک و مراحل خاصی در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند. پس از اینکه پنل‌ها نصب شوند، درزهای بین آنها باید با بتونه کاری گرفته شود تا مراحل بعدی پروسه از جمله نقاشی، با کیفیت بیشتری انجام شود. برای آن که بتونه کاری کناف سقف، به روش درستی انجام شود، لازم است که مراحلی با دقت و به ترتیب انجام گیرد که این مراحل به صورت زیر می‌باشند:

مرحله اول

در مرحله اول باید به تهیه پودر مناسب برای درزگیری بپردازید. بخاطر داشته باشید که این پودر باید کیفیت بالایی داشته باشد تا بتونه کاری به نحو مطلوبی انجام شود. بنابراین توصیه می‌شود به هنگام خرید پودر بتونه برای کناف از کیفیت آن، اطمینان کامل حاصل کرده و سپس آن را از فروشنده یا شرکت مورد نظر، خریداری نمایید.

مرحله دوم

در مرحله دوم باید به آماده سازی سطح بتونه بپردازید. در حقیقت قبل از انجام بتونه کاری، لازم است که سطح درزها و پنل‌ها با استفاده از وسایل مخصوص، به طور کامل از هرگونه آلودگی پاکسازی شوند. بنابراین باید تمام آلودگی‌های درزهای بین پنل‌ها را با استفاده از یک دستمال تمیز و خشک، کاملا پاک کنید.

اگر این امر به درستی انجام نشود و مقداری آلودگی مانند گرد و غبار بین درزها بماند، ممکن است با بتونه مخلوط شده و در نتیجه در سطح بتونه ناهمواری ایجاد کند.

مرحله سوم

در این مرحله باید به آماده سازی درزها برای بتونه کاری بپردازید. در ابتدا باید مطمئن شوید که پنل‌ها به صورت یکدست در کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند؛ به طوری که هیچ گونه ناهمواری بین آنها وجود نداشته باشد. سپس باید با استفاده از نوار کناف مخصوص، به بستن درزها بپردازید. در واقع استفاده از این نوار، باعث می‌شود که بعد از بتونه کاری، بتونه خشک شده از بین درزها به بیرون منتقل نشود.

مرحله چهارم

در مرحله چهارم باید خمیر بتونه را آماده کنید. برای آماده سازی خمیر بتونه باید داخل یک سطل مقداری آب بریزید.( طبق مقدار درج شده روی بسته بندی پودر) سپس پودر انتخاب شده را آرام آرام داخل سطل بریزید. توجه داشته باشید که در هر نوبت، پودر را با استفاده از یک کاردک با آب مخلوط کنید تا پودر بتونه به طور یکدست حل شده و گلوله گلوله نشود. در حقیقت، غلظت خمیر بتونه باید متوسط باشد؛ یعنی نه خیلی غلیظ و نه خیلی رقیق شود.

مرحله پنجم

در مرحله پنجم باید به بتونه کاری کناف بپردازید. به این معنی که به‌وسیله کاردک، خمیر بتونه را برداشته و سپس آن را روی درزها بکشید.

مرحله ششم

در این مرحله باید به صاف کردن سطح بتونه شده بپردازید. در واقع باید با استفاده از یک سنباده، سطح بتونه شده را کاملا یکدست کنید؛ به طوری که هیچ گونه ناهمواری بر روی سطح بتونه وجود نداشته باشد.

این مرحله نیز باید با دقت زیاد انجام شود تا سطح بتونه کاملا مسطح و یکدست شود. معمولا پس از این مرحله، روی کناف را مستقیما رنگ آمیزی می‌کنند.

مرحله هفتم

در مرحله آخر باید به روغن کاری سطح بتونه شده بپردازید. در واقع برای ایجاد سطحی مناسب برای نقاشی روی پنل‌ها، باید روغن مخصوص زیرکاری کناف را توسط یک غلتک روی تمام پنل‌ها بمالید. البته توجه داشته باشید زمانی که قصد نقاشی روی پنل‌ها را ندارید، باید از انجام این مرحله، صرف نظر کنید.

بتونه کاری کناف سقف

گچ کاری روی کناف

در گذشته با انجام روش‌هایی مانند میلگرد و جوشکاری روی سقف و بعد از آن، گچ کاری ساختمان، طرح‌های مختلف گچ بری در ابعاد گوناگون روی کناف مورد نظر انجام می‌گرفت. اما امروزه با عمل گچ کاری روی کناف، نصابان با استفاده از ابزار گچ‌بری روی کناف پلی‌اورتان، این کار را به آسانی و بدون نیاز به جوشکاری انجام می‌دهند.

در بعضی از مواقع نصابان برای اجرای کناف از تخته گچ‌های پیش ساخته در سقف‌های پیش ساخته استفاده می‌کنند. بدین صورت که ابتدا شبکه فلزی را به سقف متصل کرده و پنل‌های گچی را به زیرسازهای فلزی وصل می‌کنند. سپس به بتونه کاری همه‌ی درزها پرداخته تا سطح صافی را ایجاد کنند. در آخر نیز برای ایجاد سطح یکنواخت برای زیرسازی رنگ، یک لایه ماستیک روی کار میزنند. خدمات گچکاری و گچ بری ساختمان چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟ همراه عکس

عوامل زیادی بر قیمت بتونه کاری کناف سقف، موثر می‌باشند که باعث کاهش یا افزایش قیمت بتونه کاری خواهند شد. از جمله آنها می‌توان به متراژ کلی، میزان زیر سازی مورد نیاز، تعداد استادکاران و کارگران، نوع سطح مورد نظر و… اشاره نمود.

مساحت و ابعاد

برای مثال هر چه قدر که مساحت و ابعاد سقف، بیشتر باشد، زمان بیشتری نیز نیاز است تا بتونه کاری کناف سقف انجام گیرد و طبعا قیمت بتونه کاری کناف سقف نیز بیشتر خواهد شد.

مصالح مورد نیاز

همچنین برای بتونه کاری کناف سقف، از مواد و مصالح مختلفی مانند پودر بتونه استفاده می‌شود که این پودر، هر چه قدر کیفیت بالایی داشته باشد برای بتونه کاری کناف سقف، مناسب‌تر است.

ایاب و ذهاب و حق الزحمه

هزینه ایاب و ذهاب و دستمزد نصابان نیز می‌تواند بر قیمت بتونه کاری کناف سقف موثر باشد. در این راستا هر چه تعداد کارگران و ساعات کاری آنها بیشتر باشد، حق الزحمه و میزان هزینه بتونه کاری نیز بیشتر خواهد شد.

قیمت بتونه کاری کناف سقف