آگهی‌های بالا تبلیغاتی می‌باشند و استاده صرفا معرفی مشاغل خدماتی را انجام می‌دهد و هرگونه توافقات انجام کار و مالی مربوط به آن بر عهده طرفین می‌باشد.

امروزه خدماتی همچون حفر چاه فاضلاب و یا حفاری چاه آب، ازجمله خدمات پرتقاضایی هستند که به ‌شیوه‌ی مدرن و با استفاده از ابزارآلات و وسایل پیشرفته‌ی حفاری انجام می‌شوند. علی‌رغم پیشرفت فراوان در زمینه‌ی حفاری، هنوز هم در برخی مناطق با توجه به نوع زمین و خاک مربوطه و همچنین دسترسی‌های لازم، حفر انواع مختلفی از چاه‌ها به‌ویژه چاه‌های آبی و فاضلاب، به‌صورت دستی انجام می‌شود.

با ما همراه باشید تا در این صفحه از خدمات آنلاین استاده با ساختار انواع چاه‌ها و روش‌های متنوع حفاری انواع آنها آشنا شویم و ضمن اطلاع از ابزارآلات مصرفی جهت حفر چاه و عوامل موثر و تعیین‌کننده‌ی قیمت این پروسه، اقدامات اصولی لازم جهت کندن چاه را انجام دهیم.

روش‌های حفر چاه

به‌طور کلی، نرخ و هزینه‌ی حفر چاه توسط اتحادیه تعیین و محاسبه می‌گردد. اما لازم به ذکر است روش مربوط به کندن هر نوع چاه به‌علاوه‌ی ابزار و وسایل مورد نیاز این پروسه هم با توجه به نوع چاه حفاری شده، نقش زیادی در تعیین قیمت دارند.

بسته به اینکه چاه موردنظر از نوع چاه آب، فاضلاب، چاه دستی، چاه نو، چاه جذبی و یا… باشد، روش‌های متفاوتی برای حفر چاه و به‌واسطه‌ی دستگاه‌های مختلف مطرح می‌گردد.

مهم‌ترین انواع روش‌های حفاری چاه به شرح زیر است:

1-حفر چاه دستی

ابتدایی‌ترین و ساده‌ترین نوع حفاری، مربوط به حفر چاه سنتی و از طریق دستگاه ساده چاه‌کن دستی می‌باشد که برداشتن خاک و حفاری چاه با مته‌های خاص انجام می‌گیرد. درنهایت هم با به‌کارگیری از مصالحی چون سیمان و بتن، چاه موردنظر بنا می‌گردد.

2-کندن چاه نقطه‌ای

در روش نقطه‌ای، ابتدا لوله‌هایی فلزی به یکدیگر متصل شده و با ضربه و به‌صورت چرخشی وارد زمین و در آن حفر می‌شوند. درنهایت، آب ازطریق صفحه‌ی مشبک انتهای این لوله‌های فلزی و از چاه حفرشده خارج خواهد شد.

3-حفر چاه با روتاری

بسته به فاکتورهای مهمی چون شرایط آب و هوایی، ماهیت و همچنین عمق آب‌های زیرزمینی، از دستگاه چاه‌کن روتاری برای حفر چاه‌های مختلف خصوصا چاه‌های آبی، استفاده می‌شود.

4-کندن چاه با مته چرخشی

در این روش، برای حفر چاه آب از مته‌‌های فلزی بزرگ در دستگاه مته (مدل گردان)، به‌کار گرفته می‌شود و درنهایت چاه موردنظر در متراژ دلخواه به‌واسطه‌ی حفاری گردان کنده می‌شود.

5-حفر چاه با مته ضربه‌ای

در این روش، توسط مته‌های بزرگ، با وارد شدن ضربه‌های پی‌درپی از ارتفاع زیاد به سطح خاک، عمق زیادی در خاک ایجاد و درنهایت نیز چاه موردنظر در عمق زمین کنده می‌شود.

5-کندن چاه با مته کابلی

در این روش با خرد شدن سنگ‌ها و قطعات ریز خاک به‌واسطه‌ی کابل‌های فلزی قوی و با حرکت متناوب آنها به بالا و پائین، چاه موردنظر حفر و در عمق خاک احداث می‌شود.

6-حفر چاه با چکش دژبر

در این روش، با به‌کارگیری قابلیت چکش ضربه‌ای دستگاه، انواع مختلفی از چاه‌ها و به‌خصوص چاه جذبی کنده می‌شود.

گفتنی است انواع دیگری از حفاری به روش‌های حرارتی، الکتریکی، لیزری و شیمیایی نیز به‌واسطه‌ی ایجاد واکنش‌های منفجره قابل‌ انجام است.

ساختار حفر چاه

لازم به ذکر است همه‌ی چاه‌ها از هر نوع و مدلی که باشند، ساختار اولیه‌ی یکسانی را به خود اختصاص می‌دهند؛ به‌طوری که ساختار همه‌ی آنها شامل: میله‌ی چاه، انباری، طوقه و درب چاه می‌باشد.

ساختار حفر چاه

توجه به قسمت‌های موردنیاز هر چاه و نوع مصالح به‌کاررفته برای ساخت آنها، بسیار حائزاهمیت می‌باشد؛ به‌گونه‌ای که در انواع مختلف چاه‌های حفرشده بسته به نوع کاربری آنها، نیاز به درنظرگیری پوشش سیمانی، فولادی و یا پلاستیکی برای جداره‌های چاه می‌باشد تا عملکرد خود را به‌درستی داشته باشند. گاهی برای ساختار بعضی از چاه‌ها، سرپوش دهانه و صافی نیز موردنیاز است. بنابراین، با اطلاع از نوع کاربری چاه و آگاهی از نکات فنی لازم پیش از حفر چاه، فرآیند حفاری خود را به‌ روش اصولی، ضمن مشورت با کارشناسان مجرب انجام دهید.

قیمت حفر چاه چقدر است؟

خدمت (هر مترمربع) قیمت به تومان
حفاری چاهاز 200.000 تا 380.000

به‌طور میانگین، متوسط قیمت حفر چاه به‌ ازای هر مترمربعقرار داده شده است. لازم به ذکر است عوامل مختلف و تعیین‌کننده‌ای در قیمت و هزینه حفاری چاه نقش دارند که برخی از مهم‌ترین آنها به شرح زیر است:

1-نوع چاه حفاری‌شده

مدل و نوع چاه موردنظر از مهم‌ترین عوامل تعیین‌کننده‌ی قیمت حفر چاه می‌باشد؛ به‌گونه‌ای که هر چقدر ساختار چاه ساده‌تر و مکانیسم حفاری آن آسان‌تر باشد، هزینه کندن چاه نیز کم‌تر خواهد بود.

2-متراژ و عمق چاه

نحوه‌ی محاسبه‌ی متراژ چاه براساس نیاز چاه به وجود انباری تعیین می‌شود؛ به‌گونه‌ای که اگر چاه علاوه بر میله دارای انباری نیز باشد، افزون بر متراژ میله، حجم انباری نیز در متراژ چاه دخیل خواهد بود و باعث افزایش هزینه‌ی حفر چاه می‌شود.

3-جنس زمین و نوع خاک در محل حفاری

نوع خاک هر زمین به شرایط آب و هوایی و محلی منطقه‌ی قرارگیری آن ارتباز دارد. اما به‌صورت کلی، نوع خاک موجود در هر منطقه برای حفر چاه، شامل 3 نوع رسی، شنی و ماسه‌ای می‌باشد. هر خاکی بسته به نوع آن برای حفر نوع خاصی از چاه مناسب است. اما اصولا چاه حفرشده در زمین‌هایی با خاک ماسه‌ای و شنی، کارایی بهتری خواهد داشت. لازم است تا قبل از حفاری، بسته به نوع کاربری چاه موردنظر، خاک زمین از لحاظ خصوصیاتی مانند نفوذپذیری، کشش و جذب آب و همچنین اشباع‌پذیری مورد بررسی قرار گیرد.

4-محل قرارگیری زمین موردنظر برای حفر چاه

لازم به ذکر است هر چقدر میزان سختی و ناهمواری‌های سطح زمین بیش‌تر و آماده‌سازی شرایط لازم برای کندن چاه دشوارتر باشد، هزینه حفر چاه نیز افزایش می‌یابد. بنابراین لازم است تا حفاری چاه آب در مناطق پست‌تر و کندن چاه فاضلاب در مناطق مختلف نیز در مکان‌های خلوت و کم‌ رفت‌وآمد و با فاصله‌ی نسبی از چاه آب کنده شود تا باعث آلودگی نگردد.

5-مدل دستگاه مصرفی

به طورکلی مدل دستگاه مصرفی در هزینه‌ها بسیار موثر است. افزایش میزان تکنولوژی روز در تولید و ساخت دستگاه کندن چاه علاوه بر کاهش زمان در انجام پروسه، رضایت‌مندی بیشتری را به‌همراه خواهد داشت. بنابراین نوع ابزار مصرفی و حجم کار انجام‌شده توسط چاه‌کن، نقش بسیار زیادی در تعیین قیمت حفر چاه دارد.

6-روش حفاری

هر یک از انواع چاه‌ها روش خاصی را برای حفاری به خود اختصاص می‌دهند که برمبنای این روش‌ها، دستگاه مورداستفاده هم متفاوت خواهد بود. به‌‌طور مثال، روش حفاری چاه آب در مناطق نسبتا معتدل با روش حفاری چاه فاضلاب در مناطق مسکونی کاملا فرق می‌کند و به‌ شیوه‌ی دیگری انجام می‌گردد.

اقدامات لازم قبل از حفاری چاه

قبل از اقدام به کندن چاه، نوع کاربری چاه موردنظر و علت کندن چاه باید درنظر گرفته شود. در همین راستا، با مشخص بودن هدف از حفر چاه موردنظر، مکان مناسب جهت حفاری و ابزار و وسایل لازم برای حفاری چاه نیز از قبل تعیین می‌شود.

اقدامات لازم قبل از حفاری چاه

پیش از حفاری چاه لازم است تا مواردی ازجمله مطالعات و موضوع زمین‌شناسی، کیفیت آب‌های زیرزمینی و مسیر حرکت آب‌ها، وضعیت زمین حفاری از لحاظ کیفیت خاک و میزان جذب و ریزش و همچنین وضعیت محل‌هایی که در اطراف زمین حفاری وجود دارند، بررسی شود تا در روند و پروسه‌ی حفر چاه هیچ‌گونه مشکلی رخ ندهد.

از دیگر نکات حائزاهمیت این زمینه، درنظرگیری فصل و زمان مناسب حفاری چاه با توجه به موقعیت قرارگیری محل حفاری می‌باشد؛ به‌گونه‌ای که برخی چاه‌ها فقط در مواقع خاصی از سال ضمن بررسی نکات کارشناسی قابل حفر هستند. اما به‌طور کلی، حفاری چاه‌ها اغلب در ماه‌های مرداد و شهریور از فصل تابستان انجام می‌شود؛ در مواقعی که سطح آب‌های زیرزمینی فروکش کرده‌اند و در پائین‌ترین سطح خود می‌باشند.

در پایان، لازم است تا برای جلوگیری از حفر غیراصولی چاه، این پروسه‌ی پیچیده و دشوار را به‌دست کارشناسان مجرب و با دانش فنی بسپارید و تمامی تدابیر امنیتی لازم را نیز پیش از شروع فرآیند در نظر بگیرید.