پنل تلویزیون به دلایل مختلفی دچار آسیب میشود که درنتیجه آن احتیاج به تعمیر یا تعویض پیدا میکند. یکی از اصلیترین دلایل خرابی پنل تلویزیون نوسانات جریان برق و یا ایجاد اختلال در آن است. در این حالت شما باید برای تعمیر پنل تلویزیون خود به یک تعمیرکار معتبر مراجعه کنید. بهعلاوه اگر تلویزیون شما تنها تصویر را نمایش داده و صدا را پخش نمیکند، نیاز به تعمیر تلویزیون دارید.
شرکت تهران بوران
استاده در: نمایندگی تعمیرات انواع برند تلویزیون
مزایا: بازدید رایگان، ایاب و ذهاب رایگان، ضمانت 30 تا 365 روز، استفاده از قطعات اورجینال
مازیار رحمانی
استاده در: تعمیرات تخصصی انواع تلویزیون در محل
مزایا: تضمین استفاده از قطعات اورجینال، گارانتی قطعات تعویض ویا تعمیر شده تا 6 ماه
در دنیای امروز کمتر خانهای را میتوان یافت که تلویزیون در آن وجود نداشته باشد. به همین دلیل سازندگان تلویزیون همواره به دنبال افزودن قابلیتهای جدید به تلویزیون هستند تا بتوانند نیازهای مصرفکننده را برآورده سازند. تلویزیونها بر اساس نوع فناوری که در ساخت پنل آنها بهکاررفته است، به نامهای LED، LCD، OLED و QLED شناخته میشوند.
در این صفحه از “استاده” میخواهیم تمامی آنچه را که باید درباره پنلهای تلویزیون بدانید، در اختیار شما قرار دهیم تا در نهایت برای تعمیر یا تعویض پنل تلویزیون راحتتر تصمیم بگیرید.
تعمیر یا تعویض پنل تلویزیون
تعمیر پنل تلویزیون
عوامل دیگری که میتواند شما را ناچار به مراجعه به تعمیرگاه برای تعمیر پنل تلویزیون کند عبارتاند از:
- ایجاد هاله سیاه در تصویر در هنگام خاموش و روشن شدن،
- تاریک شدن تصویر از بالا
- ایجاد تصاویر دوتایی
- طولانی شدن فرایند روشن یا خاموش شدن تلویزیون
- قطع شدن یا توقف تصویر
- ریخته شدن آب بر روی پنل تلویزیون
حتما بخوانید: معرفی نمایندگی تعمیر تلویزیون ال جی
تعویض پنل تلویزیون
اما مواردی است که تنها راه برای بازگرداندن تلویزیون، تعویض پنل آن است:
شکستگی پنل
وارد شدن ضربه به پنل
ورود مایعات و آسیب به فلت
خراشیده شدن پنل
سوختن پیکسل
ایجاد خطهای عمود در صفحه
انواع پنل تلویزیون
پنل LCD که مخفف Liquid Crystal Display است، نمیتواند رنگ مشکی را بهخوبی نمایش دهد. همانطور که از اسم این پنل برمیآید، ساخت آن بر پایه ویژگیهای نوری کریستال مایع است که در ولتاژهای متفاوت هستند. در این نوع از پنلها نور موردنیاز برای تشکیل تصاویر با استفاده از یک بکلایت تامین میشود. درنتیجه روشنایی در آنها بهصورت یکدست پراکنده میشود.
در پنل LED لامپ الایدی جایگزین لامپ فلورسنت شده است. درنتیجه وضوح تصاویر در این پنل بهتر بوده و میتوان صفحهنمایشهای بزرگتری را با کمک از این پنل به کار گرفت. بهعلاوه استفاده از این فناوری باعث میشود که کنتراست تصاویر کاهش پیدا نکند. بااینحال به دلیل این شیوه نوردهی، هالهای از نور در پسزمینه وجود دارد که کیفیت تصاویر را کاهش میدهد.
پنل OLED در نمایش رنگ مشکی نسبت به دو مدل دیگر موفقتر عمل کرده است. در این پنل برای نمایش رنگ مشکی چراغهای مربوط به تصویر را خاموش میکند. بهعلاوه تصاویر در این پنل از کیفیت و درخشندگی خوبی برخوردار هستند. در این پنلها دیگر خبری از لامپ تصویر نیست و تنها خاموش و روشن شدن پیکسلها است که تصویر را ایجاد میکند.
پنل QLED ناشناختهترین نوع پنلی است که برای تلویزیونها طراحی شده است که تا کنون پنل دیگری طراحی نشده است. برای ساخت این پنل یک لایه کوانتومی را بر روی پنل LED معمولی قرار میدهند. بهاینترتیب هریک از ذرات از خود نوری منتشر میکنند که طولموج آن با توجه به ابعاد ذره تعیین میشود. به همین دلیل رنگها در این پنل واقعیتر بوده و در روشنایی زیاد دقت بیشتری دارند.
نوع دیگری از پنلهایی که در تلویزیونها استفاده میشوند، پنل پلاسما نام دارد. در این نوع پنل هر پیکسل با استفاده از مقدار کمی پلاسما روشن میشود. این نوع از پنلها نسبت به پنلهای LCD پیشرفتهتر بوده و برای اتاقهای تاریک مناسبتر هستند. اما فناوری بهکاررفته در آنها نسبت به سایر پنلها ابتداییتر است.
در بازار تلویزیون صفحه تخت ایران سه برند حضور دارند که بهعنوان شناختهشدهترین تولیدکنندهها در این بازار حضور پیداکردهاند. برندهای سونی، سامسونگ و الجی تولیدکننده انواع مختلف پنلها هستند. تلویزیونهای اخیر سامسونگ بیشتر از پنلهای OLED و QLED استفاده میکنند. بهعلاوه میتوان گفت که پنلهای LCD تنها در نسلهای قدیمیتر تلویزیون یافت میشوند. البته امروزه مدلهای ایرانی مانند اسنوا نیز در بازار تلویزیونهای صفحه تخت حضور فعالی دارند.
سخن پایانی
فناوریهای متفاوتی در تولید پنلهای تلویزیون به کار میروند، اسامی متفاوتی را در میان عموم به خود اختصاص دادهاند. پنل تلویزیون ممکن است در اثر عوامل مختلفی مانند شکستگی، ریخته شدن مایعات بر روی آن و یا ضربه خوردن ممکن است نیاز به تعمیر یا تعویض پیدا کنند. این ایرادات به شیوههای مختلفی مانند سیاه شدن تصویر، پرش تصویر، تاخیر در روشن شدن یا خاموش شدن تلویزیون، ایجاد خط بر روی تصویر یا بههمریختگی رنگها خود را نشان میدهند. بنا به تشخیص کارشناس مجرب و آسیب ایجادشده پنل تلویزیون ممکن است تعویض یا تعمیر شود. بنابراین نمیتوان به طور قطع و نادیده تجویزی برای تعمیر یا تعویض پنل داشت.
آخرین مطالب تعمیر تلویزیون در استاده مگ