پتوس حصیری که با نام‌های مختلفی شناخته می‌شود را گونه‌ای از برگ انجیری می‌دانند. برای شناخت این گیاه باید به حفره‌های موجود روی برگ‌های آن توجه کنید. یکی از مقاوم‌تین گیاهان آپارتمانی پتوس حصیری است. در این صفحه قصد داریم شما را با نحوه نگهداری پتوس حصیری و درمان برخی مشکلات آن مانند زرد شدم برگ پتوس حصیری آشنا کنیم. پس با ادامه مطلب همراه ما باشید.

نحوه نگهداری از پتوس حصیری

در ادامه با توجه به موارد مختلفی مانند آبیاری، دما، نور و… به بررسی شرایط و نحوه نگهداری پتوس حصیری پرداخته شده است.

آبیاری

در فاصله میان دو آبیاری باید خاک آن تا عمق 2 تا 3 سانت خشک شده باشد. نباید گیاه را در آب غرق کنید زیرا باعث از بین رفتن و پوسیدگی ریشه خواهد شد. اگر هم آبیاری کم انجام شود برگ‌های آن قهوه‌ای خواهد شد. به همین منظور هر ماه سوراخ زیر گلدان را بررسی کرده تا آب اضافی از آن خارج شود. لازم به ذکر است میزان دفعات آبیاری به شرایط محیط وابسته است. به طور مثال این کار در فصل تابستان بیشتر از فصل زمستان باید انجام شود.

رطوبت

بهتر است از دستگاه رطوبت ساز و مواردی شبیه به آن استفاده کنید. هفته‌ای دوبار در فصل تابستان غبارپاشی انجام دهید. البته جزیره بهترین روش برای این کار است.

نور

همانطور که می‌دانید این گیاه به دلیل مقاومت در نور کم برای آپارتمان مناسب است. بهر است آن را در پشت پنجره و آفتاب غیرمستقیم بگذارید. آفتاب مستقیم باعث سوختن برگ‌های آن می‌شود. نور خیلی کم هم بریدگی برگ‍‌ها را از بین برده و سبب رشد علفی آن خواهد شد.

نحوه نگهداری از پتوس حصیری

خاک

خاک سبک با زهکشی بالا گزینه مناسبی برای آن است. ترکیبی از خاک کود، برگ و باغچه برای استفاده انتخاب خوبی است.خاک ضعیف سبب ایجاد برگ‌هایی کوچک و بدون حفره خواهد شد.

کوددهی

کود 20-20-20 برای این گیاه مناسب است. به روش آبیاری در فصل بهار تا اواخر تابستان این کوددهی را برای گیاه در نظر بگیرید. کوددهی زیاد سوختن برگ‌ها در به دنبال خود دارد.

دما

دمای 13 تا 24 درجه مناسب‌ترین دما برای آن است.اگر دمای بالاتر یا پایین‌تر از این بازه را در نظر بگیرید رشد آن کم خواهد شد. کمترین دمایی که این گیاه قابلیت تحمل کردن آن را دارد 10 و بیشترین 30 درجه است. با افزایش دما باید آبیاری نیز افزایش یابد.

علت زرد شدن برگ‌های پتوس حصیری

علل بروز این اتفاق در ادامه بررسی شده است.

  • نور زیاد

نور مستقیم و زیاد سبب زرد شدن برگ‌های گیاه خواهد شد.

  • آبیاری زیاد

این کار با پوسیدگی ریشه‌ها و در نهایت زرد شدن برگ‌ها همراه خواهد بود.

  • آفات و بیماری

حمله آفاتی مثل کنه یا بیماری‌ها قارچی نیز دلیل بروز این اتفاق هستند.

  • کمبود آب

آبیاری کم‌تر از حد مورد نیاز سبب خشک شدن و در نهایت زردی برگ‌ها خواهد شد.

  • کمبود مواد معدنی

کمبود برخی مواد مانند نیتروژن مسبب بروز این اتفاق است.

علت زرد شدن برگ‌های پتوس حصیری

درمان زرد شدن برگ پتوس حصیری

برای درمان این مشکل روش‌های زیر را به کار ببرید.

کوددهی

برای دسترسی به مواد معدنی مورد نیازش از یک کود مناسب و کامل استفاده کنید. (با ۵ روش جادویی تقویت گلهای آپارتمانی آشنا شوید)

بهترین کود برای رشد گیاهان آپارتمانی چیست؟ برای اینکه بدانید بهترین و مناسب‌ترین کود برای رشد و تقویت کیاه چیست، روی لینک کلیک کنید و مطلب را مطالعه کنید.

تنظیم آبیاری

اگر آب از حفره‌های پایین گلدان با مقدار زیاد خارج می‌شود پس آبیاری را کاهش دهید. همچنین اگر هنگام نگهداری پتوس حصیری شاهد خشکی خاک هستید باید آبیاری را افزایش دهید.

تغییر مکان

در صورت قرارگرفتن گیاه در معرض نور مستقیم و آفتاب شدید، محل قرارگیری آن را تغییر دهید.

تفاوت پتوس حصیری هلندی و ایرانی

این گیاه در مناطق مختلف جهان پرورش می‌یابد و باتوجه به ویژگی‌های هر نقطه از جهان ممکن است ویژگی‌های مختلفی نیز داشته باشد. تفاوت این دو گیاه در ادامه بررسی شده است.

  • برگ

نوع هلندی آن برگ‌های درشت‌تری دارد. نوع ایرانی دارای برگ‌های ریزتر و بادامی شکل است. این شکل و اندازه به دلیل شرایط زیستی مختلف ایجاد شده است.

یکی از شباهت‌های آن‌ها نیز مورد زیر است.

  • رطوبت

به طور کلی این گیاه قابلیت افزایش رطوبت محیط را دارد که همین امر سبب بهبود هوای محیط خواهد شد.

تکثیر پتوس حصیری در آب

برای این کار باید قلمه‌هایی از این گیاه تهیه کرده و آن‌ها را در ظرفی شیشه‌ای قرار بدهید. سپ یک سوم ظرف را از آب پر کرده و هر هفته آب آن را بررسی کنید. در صورت کدر شدن آب را عوض کنید. با انجام این روش تقریبا پس از یک تا دو هفته ریشه‌زایی انجام شده و امکان منتقل کردن گیاه به گلدان ایجاد خواهد شد.

طبقه بندی شده در

با برچسب در

,