شما برای برق کشی ساختمان ویا سیم کشی ساختمان خود که امروزه امر ضروری برای هر ساختمان می باشد نیاز به بقکار یا گروهی از افراد متخصص برای اجرای پروژه سیم کشی برق ساختمان خود دارید.

به دلیل تخصصی بودن این کار و نبود اطلاعات عمومی کافی در زمینه سیم کشی و برق کشی ساختمان در تلاشیم که بتوانیم هر آنچه که نیاز است در مورد چگونگی و نحوه انجام کار، نحوه محاسبه نرخ دستمزد و قیمت ها و … را در این صفحه ارائه دهیم.

قیمت سیم کشی برق ساختمان

محاسبه هزینه برق کشی ساختمان به چند صورت امکان پذیر است. این مورد بسته به حجم کاری شما بریا برقکار دارد. در زیر تلاش کرده ایم به تمامی مدل های دستمزد سیم کشی ساختمان و برقکار اشاره کنیم تا بتوانید این مدل دستمزدها را در مواردی مثل سیم کشی برق منزل ویا پروژه های بزرگتر بکار ببرید.

در زمان قول و قرار هایی که بین شما و برقکار صورت می گیرد (امکان دارد قرارداد کتبی نباشد و به صورت شفاهی صورت بگیرد) مهمترین آن محاسبه و مشخص شدن دستمزد سیم کشی برق ساختمان است که در زیر به آنها اشاره خواهد شد.

در یک ساختمان عملیات برق کشی ساختمان مراحل مختلفی دارد که برخی از آنها در ابتدای پروژه،برخی بعد از گچکاری ساختمان و مراحل پایانی بعد از نقاشی ساختمان صورت می پذیرد.

دستمزد سیم کشی و برق کشی ساختمان به صورت شعله ای !

یکی از روش های محاسبه برقکار ها بر حسب تعداد شعله می باشد به این معنی که هر عملیات صورت گرفته برای برقدار کردن یک وسیله در ساختمان را یک شعله در نظر می گیریم.

به عنوان مثال وقتی یک قوطی کلید توسط برقکار گذاشته می شود و مسیر آن لوله گذاری می گردد و سیم کشی میشود تا سرپیچ و لامپ وصل شود همه این کارها برای روشن شدن یک لامپ در واقع یک شعله محاسبه می شود.حال اگر این کار برای نصب یک کلید دوپل و دو لامپ انجام شود دو شعله کار شده است. اگر چهار لامپ داشته باشیم و همه از یک کلید فرمان بگیرند در واقع چهار شعله کار شده.

البته نرخ نصب لوستر ها جداگانه محاسبه می شود هزینه برق کشی کولر آبی بخاطر استفاده از کلید سه پل سه شعله محاسبه می شود.

در این نوع محاسبه هزینه نصب آیفن تصویری،دربازکن،لوستر چند شعله و نیر نصب آنتن به صورت جداگانه برحسل نرخ نامه محاسبه می شود.امروزه زیاد از این نوع روش استفاده نمی شود.

نحوه محاسبه دستمزد سیم کشی برق ساختمان با توجه به زیربنا

روش دوم که این روزها به صورت گسترده تری بین کارفرما و پیمانکار انجام می پذیرد بر حسب متراژ زیربنای ساختمان محاسبه می شود.که این مبلغ برای:

  • شهرهای کوچک بین 5،000 تا 6،000 تومان
  • شهرهای بزرگ بین 6،000 تا 9،000 تومان
  • در تهران بین 9،000 تا 12،000 تومان در نظر گرفته می شود
  • برای ساختمان های اداری و هتلها و ساختمان های تجاری این مبلغ تا 25،000 تومان نیز افزایش می یابد

به عنوان مثال اگر شما یک واحد 100 متری را در شهر تهران در نظر بگیرید در محاسبه با متراژ ساختمان هزینه برق کشی آن بین 900،000 تا 1،200،000 تومان می شود .در این روش هزینه نصب کولر آبی و آنتن جدا محاسبه می شود و تعداد هالوژن های مورد استفاده اگر از ده عدد بیشتر باشد باید به صورت جدا محاسبه گردد.

استفاده از روش دستمزد برقکار کنتراتی در سیم کشی ساختمان

روشی که مورد پسند اکثر کارفرماها (نه برقکاران) می باشد چون در آن سرعت کار بالاتر است.

به عنوان مثال اگر شما بخواهید یک واحد مسکونی را به صورت روزمزد از ساعت 8 تا 5 بعد از ظهر به برقکار برای برق کاری بدهید حتما باید برکار نظارت داشته باشید چون هرچقدر کار طول بکشد دستمزد بیشتری باید به برق کار پرداخت شود ولی اگر همان کار را به صورت کنترات مثلا با قیمت 100 تومن به برقکار بدهید حتما کار با سرعت بیشتری پیش میرود چون پایان کار مهمتر از تعداد روز شده و کارفرما دیگر نیازی به نظارت همه ساعته بر کار ندارد. هزینه لوله کشی برق ساختمان [ لوله گذاری برق سقف و راه پله ] را در این صفحه مشاهده کنید و جهت ثبت سفارش در استاده تماس بگیرید.

دستمزد برقکار به صورت روزمزد در برق کشی ساختمان

معمولا برای کار با حجم کم مناسب تر است به طور مثال برای خرده کاری های ساختمان به طوری که شما نمی توانید حجم کار را از ابتدا تخمین بزنید و در میان کار کارهای دیگری نیز اضافه می گردد.

معمولا هزینه کار روزمزد در سیم کشی ساختمان به روش زیر می باشد.

  • ساعت کاری از ساعت 8 صبح تا 5 بعد ازظهر
  • نرخ آن در شهرستانها از 60،000 تومان تا 100،000 تومان است
  • در شهر تهران از 100،000 تومان تا 150،000 هزار تومان می باشد

دستمزد برق کشی ساختمان با توجه به هر آیتم!

روشی که امروزه کاربرد بسیاری دارد و با توجه به دقیق تر بودن روش محاسبه طرفدار بیشتری نیز دارد و مناسب پروژه های بزرگ تجاری و هتل هاست .

در این روش مراحل انجام پروژه را به آیتم های کوچکتر تقسیم می کنند و پیمانکار یا برقکار برای هر آیتم دستمزد دریافت میکند.

هزینه سیم کشی و لوله گزاری و شیارزنی بر اساس متراژ محاسبه می شود و برقکار برای هر قوطی کلید یا پریز نرخ جدا و برای هر روشنایی نیز دستمزد جدا دریافت می کند.

عیب یابی سیم کشی ساختمان

در صورتی که سیم کشی ساختمان دارای عیب باشد، سیم ها دچار اتصالی می شوند. اگر سیم ها دچار اتصالی شده باشند، موارد زیر می تواند دلیل آن باشد. با توجه به این موارد، شما می توانید سیم کشی ساختمان را عیب یابی کرده و آن را رفع کنید.

  • اتصالی سیم ها می تواند ناشی از خرابی فیوز باشد. اگر فیوز برق خراب شود، جریان برق قطع شده و در نتیجه سیم کشی برق ساختمان دچار عیب می شود. برای آنکه این مشکل را رفع کنید می توانید، فیوز را از مدار برق خارج کنید و سپس آن را تست کنید. در این صورت می توانید متوجه عملکرد صحیح و یا غلط فیوز شوید. در صورتی که فیوز شما به صورت غلط کار کند، یعنی خراب شده است و باید آن را تعویض کنید.
  • اتصالی سیم ها می تواند ناشی از ایرادات داخلی دستگاه برقی باشد و یا اینکه دوشاخه دستگاه خراب شده باشد. وسیله های پرمصرف نباید در پریزهای نامناسب قرار داده شوند. همچنین اتصالی سیم ها ممکن است ناشی از خرابی و ایرادات داخلی وسیله های برقی و یا دوشاخه ای که مورد استفاده قرار گرفته است، باشد. در این صورت باید وسیله ای که موجب اتصالی شده است شناسایی شود.
  • اتصالی سیم ها می تواند ناشی از اتصالی کلیدهای روشنایی باشد. اگر کلید روشنایی را خاموش کردید و فیوز را زدید و باز هم فیوز پرید، یعنی مشکل از کلیدهای روشنایی است. همچنین ممکن است که اتصالی سیم ها ناشی از سرپیچ ها و خود لامپ ها باشد، بنابراین، این وسایل نیاز به تست کردن دارند.
  • ممکن است سیم های داخلی پریز دچار مشکل شده و مشکل اتصالی سیم ها را به وجود آورده باشد. در صورتی که در زمان نصب، پیچ های داخل پریزها به دقت نصب نشده باشند، پس از گذشت زمان این پیچ ها شل می شوند و سیم ها از پیچ های خود جدا می شوند. در اینصورت سیم ها به یکدیگر برخورد می کنند و باعث اتصالی می شوند. در صورت اتصالی در سیم های برق ساختمان باید همه پریزها چک شوند.

در صورتی که در هنگام سیم کشی، از لوازم غیر استاندارد استفاده شود، پس از گذشت زمان، باعث اتصال در سیم های برق خواهند شد. در این صورت، در هنگام سیم کشی، سعی کنید از لوازم باکیفیت و استاندارد استفاده کنید تا بعدا دچار مشکل در سیم ها و اتصالی برق ساختمان نشوند.

نمونه قرارداد برق کشی ساختمان و نکات مهم آن

امکان دارد که قرارداد بین برقکار و کارفرما به صورت شفاهی صورت بگیرد (مانند برخی از برق کشی های منازل مسکونی کوچک) ولی بهتر است که در صحبت های انجام شده به نکات زیر توجه زیادی شود.

اولین کاری که شما باید انجام دهید عقد قرارداد فی مابین شما و برقکار است.

از آنجایی که یک پروژه برق کاری ممکن است یک سال طول بکشد و ذهن انسان فراموش کار است و ممکن است صحبت های انجام شده فراموش شود نوشتن یک قرار داد کامل در این امر به شما کمک می کند.

فهرست بهای مشخص هر شهر ابتدای هر سال توسط اتحادیه برق و الکترونیک همان شهر اعلام می شود و هزینه ها با توجه به این فهرست محاسبه می گردند.

 

طبقه بندی شده در