شکوه و زیبایی هر خانه ای با نصب لوستر به اوج خود خواهد رسید. همه ما همواره در تلاشیم که بهترین ها را بدست آوریم که با پیشرفت در صنعت روشنایی نیز، توانسته ایم استفاده از این منبع انرژی را به زیباترین و پیشرفته ترین حالت خود برسانیم.

در این صفحه قصد داریم شما را با نصب لوستر، وظایف نصاب، انواع آن و همچنین نکات مهمی که هنگام انتخاب لوستر باید به آن توجه داشت اشاره نماییم.

نصب لوستر و نکات مهمی که باید بدانیم:

برای نصب لوستر‌ باید به چند نکته توجه کنید، چه بخواهید برای اولین بار برای منزل لوستر نصب کنید و چه بخواهید آن‌ها را با مدل قدیمی تر تعویض کنید.

  1. ابتدا مدل و سبک مورد نظر خود را شناسایی کنید.
  2. سپس ابعاد مکان انتخابی را در نظر بگیرید؛ توجه داشته باشید اگر خانه و یا شرکت بزرگی دارید حتما سایز مناسبی از لوستر برای آن انتخاب کنید. سایز کوچک لوستر برای چنین مکان هایی نه تنها زیبایی چندانی ندارد بلکه به مرور زمان سبب آسب به چشمان ما می شود.
  3. پس از آن به این سوال پاسخ دهید که آیا وزن لوستر انتخابی شما متناسب با میزان قدرت سقف برای نگهداری آن می باشد یا خیر؟
  4. برق کشی ساختمان نیز باید برای نصب لوستر بررسی شود و اقدامات لازم برای سیم کشی لوستر انجام گردد. اطمینان از سالم بودن سیم ها را فراموش نکنید!
  5. لوستر‌هایی که به سقف آویزان می‌شوند، از لحاظ وزنی باید مورد بررسی قرار گیرند که آیا مناسب مکان مورد نظر هستند یا خیر؟ اما لوستر‌هایی که به سقف می­چسبند، نیاز به تعداد زیادتری پیچ و مهره دارند و نصب آن‌ها توسط یک جعبه به سقف متصل می‌شود.
  6. بعد از انجام و توجه به موارد بالا نوبت به مراح نصب لوستر خواهد رسید که به ترتیب عبارتند از:
  • قطع جریان برق
  • باز کردن مهره‌های سیمی
  • اندازه گیری ولتاژ سیم ها
  • حذف تجهیزات قدیمی
  • مشخص کردن محل نصب و پیچ و مهره‌های جدید
  • اتصال سیم‌های جدید
  • و در نهایت ایمن سازی تجهیزات جدید.
  • بهتر است نصب لوستر‌ها به دست نصاب حرفه ای آن‌ها انجام گیرد تا هیچ مشکلی تا پایان کار پیش نیاید.

توجه داشته باشید که نصاب لوستر می تواند بهترین خدمات در زمینه نصب و تعمیر را ارائه دهد و بدون هیچ دردسر و با رعایت تمامی نکات فنی و ایمنی کار را به اتمام برساند.

انواع لوستر از نظر طراحی:

خلاقیت در طراحی لوستر‌ها بسیار گسترده شده است، به طوری که برای منازل یا اداره‌ها با توجه به دکوراسیون داخلی آن ها طراحی متفاوتی وجود دارد. اما این چراغ‌های دوست داشتنی از لحاظ طراحی به چند دسته تقسیم می‌شوند:

لوستر‌های کلاسیک: طراحی این لوستر‌ها از زمان‌های قدیم تا به امروز دستخوش تغییرات کمی شده است؛ ولی هنوز هم از جمله لوسترهای مجلل و شیک به حساب می­ آیند که با کریستال های زیبا طراحی شده اند. در این لوستر‌ها از تعداد شاخه‌های زیاد با تراکم لامپ بالا استفاده می‌شود و همین امر باعث هر چه درخشان تر شدن فضا می گردد. به دلیل تعداد زیاد لامپ و سایز بزرگ، نصب لوستر‌ کلاسیک در دفاتر و سالن‌های بزرگ بیشتر می باشد. جنس این لوستر ها اغلب از برنز می باشد.

 لوستر‌ مدرن: با توجه به کوچک‌تر شدن خانه‌ها و مدرن شدن آن ها، طراحی‌های مربوط به این خانه‌ها نیز مدرن و ساده شده‌اند. لوستر‌های با طراحی مدرن که در حین طراحی ساده، بسیار شیک هستند. تعداد لامپ‌ها نیز در آن‌ها کمتر شده است تا نور لوستر بیش از اندازه نباشد و همچنین در مصرف برق نیز صرفه جویی می گردد.

لوستر‌ فانتزی: این لوستر‌ها با طراحی خاص بسته به سلیقه شما برای اتاق خواب‌ها یا اتاق کودک بسیار مناسب هستند. این لوستر‌ها در جزئیات بسیار قوی هستند، اما گزینه‌های اضافی با توجه به سلیقه مخاطب به صورت مجزا قابل خریداری هستند. طراحی مختلف آن‌ها همه نوع سلیقه‌ای را پوشش می­دهد.

حتما بخوانید: تمیز کردن لوستر در انواع مختلف با ترفندهای جدید و ساده

لوستر‌ پروانه ای: این لوستر ها، تقریباً جدید هستند و در آن‌ها از اجزایی استفاده شده است که بال پروانه را تداعی می‌کند: متقارن و زیبا. متعلقات این لوستر‌ها قابل جابجایی هستند تا بهترین بازتاب نور را برای استفاده کننده فراهم کنند.

لوستر کریستالی: میزان کریستال در این نوع، بسیار بیشتر از مدل کلاسیک است. در این لوستر ها، کریستال یا شبه کریستال‌هایی با طراحی گوناگون استفاده شده است و هنگام تابیدن نور لامپ به آن ها، جلوه زیبایی به محیط اطراف می­دهند که اکثرا برای قسمت های لوکس خانه به نصب آن می پردازند.

لوستر LED: این مدل لوستر‌ها کاملا جدید هستند و در آن‌ها از لامپ‌های LED استفاده شده است. به دلیل نداشتن سر پیچ و لامپ، طراحی این لوستر‌ها بسیار متنوع شده است و زیبایی آن‌ها در اتاق‌های کنفرانس و اداره‌ها و حتی خانه‌های جدید دو چندان می‌شود. این لوستر‌ها با اجزای گوناگونی ساخته و تزئین می‌شوند. از موادی مثل PVC، چوب، فلز و کریستال در این لوستر‌ها استفاده شده است.

لوستر ریسه ای: این نوع با تعداد قابل توجهی ریسه‌های کریستالی و همچنین شیشه‌ای تزئین می‌شوند و به دلیل طول زیادی که دارند، برای خانه ها و سالن‌های دوبلکس بسیار مناسب هستند. همچنین در صورتی که لوستر از نوع سقفی می باشد می بایست پس از نصب لوستر به آویز کردن کریستال ها بپردازید.

نصب لوستر سقفی و دیواری

علاوه بر دسته بندی لوستر‌ها از نظر طراحی، آن‌ها را بر اساس محلی که نصب می‌شوند نیز دسته بندی می‌کنند. با این روش می­توانید انتخاب راحت تری داشته باشید.

نصب لوستر‌ سقفی: این لوستر‌ها به وسیله  قلاب به سقف آویزان می‌شوند و در پایین آن محل قرار گیری لامپ‌ها است. اکثر لوستر‌ها در همین دسته جای می­گیرند و برخی از آن‌ها نیز به سقف می­چسبند و دیگر آویزان نمی‌شوند که مناسب راهرو‌ها، راه پله‌ها و یا بالای میز‌های کار و غذا خوری هستند.

 نصب لوستر‌ دیواری: این لوستر‌ها برگرفته از چراغ‌های روشنایی قدیمی هستند که یک پایه ثابت بر روی دیوار دارند و محل نصب لامپ‌ بر روی یک دسته قرار می­گیرد.

در پایان:

قبل از اقدام به نصب لوستر ابتدا مدل دلخواه خود را متناسب با دکوراسیون منزل و یا محل کار خود انتخاب نمایید سپس با توجه به میزان قدرت و تحمل سقف، لوستر مناسب را خریداری کنید و برای وصل کردن آن از یک نصاب حرفه ای کمک بخواهید.

طبقه بندی شده در