نصب لولای درب یک فرآیند کارآمد و مهم است که به شما این امکان را میدهد تا درب خود را به صورت صحیح باز و بسته و در صورت لزوم، آن را تعمیر کنید. در ادامه مطلب به آموزش کامل نصب لولا درب چوبی و آهنی از صفر تا صد میپردازیم. با ما همراه باشید.
آموزش نصب لولا درب چوبی
به طور کلی، نصب لولای درب چوبی به ابزارآلات پیچیده و مهارت خاصی نیاز ندارد و شما میتوانید تنها با استفاده از چندین ابزار فنی ساده مانند لولا، مته، پیچومهره، چکش، متر، گیره نگهدارنده و… نسبت به نصب یا تعمیر لولای درب چوبی اقدام نمایید. به منظور نصب لولا درب چوبی مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید:
حتما بخوانید: تعویض قفل UPVC و آموزش تعمیر قفلهای UPVC
مرحله اول: اندازهگیری و مشخص کردن موقعیت لولا
از آنجایی که دربهای چوبی از 3 عدد لولا تشکیل شدهاند، در این مرحله لازم است در ابتدا درب خود را اندازهگیری کرده و محل نصب لولا را مشخص کنید. به منظور نشانهگذاری دقیق جای لولا روی درب میتوانید از نوار متری کمک بگیرید. در دربهای چوبی، لولای اول و دوم به یکدیگر نزدیک بوده و فاصله زیادی با لولای سوم دارند. بنابراین، لازم است تناسب فاصلهها را رعایت کنید. بدین منظور، فاصله لولای بالا تا بخش فوقانی چارچوب باید حدود 12 سانتی متر و فاصله لولای پائین تا قسمت زیرین و کف چارچوب، حدود 24 الی 25 سانتی متر باشد.
در صورتی که درب به داخل باز میشود، لولا در قسمت داخلی و در صورتی که درب به بیرون باز میشود، لولا در قسمت خارجی قرار میگیرد.
مرحله دوم: ایجاد حفره و نصب لولای درب
در این مرحله با استفاده از مته، محل نصب لولا بر روی درب و چارچوب را در مکانهای نشانهگذاری شده سوراخ کرده و در گام بعدی، لولا را در سوراخهای درب و چارچوب قرار دهید. در نهایت با استفاده از پیچومهره، مکان قرارگیری آنها بر روی درب را محکم کنید.
حتما بخوانید: خدمات تعمیر درب و پنجره دو جداره
مرحله سوم: نصب درب چوبی
در این مرحله باید درب چوبی را به موازات قرارگیری چارچوب بر روی لولای درب و چارچوب آن بچسبانید. سپس، لوله مفتولی مربوط به لولا که همان پین لولا نامیده میشود را از میان حلقه لولا رد کنید. این امر به چرخش صحیح درب، بسته شدن آرام آن وعدم ایجاد صداهای بلند در هنگام باز و بسته شدن درب کمک میکند.
مرحله چهارم: تست عملکرد و تنظیمات
پس از نصب لولا و درب چوبی، اطمینان حاصل کنید که درب به صورت صحیح باز و بسته میشود. در صورت نیاز، تنظیمات لولا را تغییر داده و عملکرد درب را مجدداً تست کنید.
با انجام این مراحل، لولای درب شما به صورت صحیح نصب خواهد شد. بهتر است همواره دقت کافی را در هنگام نصب درب چوبی داشته باشید تا از هرگونه خطای احتمالی جلوگیری نمایید. در صورت دشواری کار توصیه میشود خدمات نصب لولای درب را به یک کارشناس یا نجار متخصص بسپارید.
حتما بخوانید: تعویض مغزی قفل درب ضد سرقت و حیاط
انواع لولای درب چوبی
لولای درب چوبی در اشکال و طراحیهای مختلفی تولید میشود که هر کدام از آنها دارای ویژگیها و کاربردهای خاصی هستند. در این قسمت، انواع اصلی لولای درب چوبی را برای شما عزیزان معرفی خواهیم کرد. (اما تعمیر قفل درب چوبی به چه صورت انجام میشود؟)
به طور کلی، لولای درب چوبی به 2 گروه “لولای قابلمهای” و “لولای تخت” تقسیم میشود. لولای قابلمهای که بیشتر کاربرد ساختمانی دارد، در 3 زیرگروه لولای برنجی، سربی و فلزی دستهبندی میشود.
همچنین، لولای درب چوبی ممکن است از جنس چوب، فلز، پلاستیک یا سایر مواد باشد و به طور فانتزی در قالب اشکال بلبرینگی و بوشی نیز ساخته شود که هر کدام ویژگیها و قابلیتهای خاص خود را دارند. لازم به ذکر است انتخاب نوع مناسب لولای درب به سلیقه شما، نوع و اندازه درب، محل نصب و کاربردهای خاص آن بستگی دارد.
آموزش نصب لولا درب آهنی
همانطور که اشاره شد، نصب لولای درب به مهارت و تجربه خاصی نیاز ندارد و تنها با در دست داشتن ابزارآلات مناسب و انجام گام به گام مراحل نصب آن، به راحتی در منزل قابل انجام است. لازم به ذکر است نصب لولای آهنی مانند نوع چوبی انجام میشود و اکثر مراحل نصب آنها مشترک است و تنها در جزئیات، تفاوتهای اندکی دارند. در این قسمت از مراحل نصب لولای درب، به آموزش کلی نصب لولا درب آهنی خواهیم پرداخت.
برای این منظور لازم است در ابتدا مانند مراحل نصب لولای درب چوبی، ابزار مورد نیاز چون چکش، متر، مته، مداد، چاقو، حوله یا روفرشی، پیچ و مهره، لولا و… فراهم گردد. در گام بعدی با استفاده از متر نواری، نقاط قرارگیری لولا بر روی درب علامتگذاری شود و محل نصب آن بر روی درب و چارچوب معین گردد. در مرحله بعد با استفاده از یک چاقو، اطراف نقاط علامتگذاری شده با مداد را به ضخامت لولا برش دهید. توجه داشته باشید که عمق خراشیده شده از ضخامت لولا بیشتر نشود. در نهایت، میبایست لولا بر روی درب و درب چوبی نیز به موازات آن نصب گردد.
انواع لولای درب آهنی
لولای درب آهنی نیز مانند لولای درب چوبی، در انواع مختلفی تولید میشود که هر یک از آنها ویژگیهای خاص خود را دارند. گفتنی است درب آهنی در مقایسه با درب چوبی کاربرد صنعتی بیشتری دارد و در ساختمانهای اداری، تجاری، مسکونی و… مورد استفاده قرار میگیرد. بنابراین، به نوع مقاومتری از لولا نیز نیاز دارد. همچنین، درب آهنی طول عمر بیشتری نسبت به درب چوبی دارد.
لولای درب آهنی ممکن است از آهن، فلز، استیل و یا سایر مواد ساخته شده باشد که هر کدام ویژگیها و قابلیتهای خاص مربوط به خود را دارند. همچنین، دربهای آهنی در مدلهای مختلفی از جمله فرفوژه و سیانسی هم تولید میشوند که طراحی مدرن و پیچیدهتری دارند.
با سلا م
ممنون بابت مطالب خوبتان امید وارم در کارتان موفق باشید