هنگام استفاده از پکیج باید مراقبت‌های لازم از آن را هم به عمل آوریم تا دستگاه ما بالاترین میزان بازدهی را داشته باشد. یکی از این مشکلاتی که ممکن است برای این وسیله‌ی کارآمد پیش بیاید و راندمان دستگاه را کاهش دهد ایجاد رسوب در آن است. ما در این صفحه از استاده مگ سعی داریم دلایل ایجاد رسوب در پکیج و نحوه‌ی رسوب گیری پکیج را بررسی کنیم تا در زمان تعمیر پکیج بتوانید اقدامات لازم را انجام دهید.

لیست تعمیرکاران پکیج در تهران

آموزش رسوب زدایی در پکیج

نحوه رسوب گیری پکیج کار بسیار حساسی است که باید با دقت کامل انجام شود که در ادامه این صفحه از استاده مگ به صورت مرحله‌ای به آن خواهیم پرداخت.

مرحله اول: اتصال پكيج از برق را قطع كرده و رويه آن را در بياوريد.

مرحله دوم: در این مرحله از تعمیر پکیج دیواری باید ورودی آب را ببندید و پرکن را باز کنید تا آب وارد شود.
سپس شیر آب گرمی كه در دستشويی منزل قرار دارد را باز كنيد تا آب از پكيج خارج شود.
به عقربه فشار پكيج توجه كنيد. هر وقت به صفر رسيد يعنی آب تخليه شده است.

علت بالا رفتن فشار پکیج چیست؟

مرحله سوم: مبدل پكيج كه به BLOCK متصل شده را با دستگاه مناسب تعمیر پکیج باز كنيد.

مرحله چهارم: برای انجام مرحله اصلی و رسوب زدايی به طور كلي از محلولي با نام ديسكلر كه ماده شيميايی است استفاده می‌شود.
قبل از استفاده از اين محلول حتما از اينكه آن محلول برای تعمير پكيج شما مناسب هست يا خیر مطمئن شويد.
برای استفاده از این محلول باید نکات ایمنی را رعایت کنید و از ماسک، دستکش و لباس مناسب استفاده کنید.
محلول شیمیایی را برای تعمیر پکیج در قسمت مشخص شده مبدل پکیج ریخته و برای مدت یک ربع صبر کنید.
سپس ورودی مبدل را کاملا با آب بشویید.

اما شاید تعمیر پکیج شما با این کار ساده انجام نشود. حال چه باید کرد؟

در این موارد برای رسوب زدایی باید به پکیج حرارت دهید و یا به آن ضربه وارد کنید. در واقع حرارت را باید به مبدل بدهید تا حرارت کاملا به آن برسد. سپس با وسیله‌ای محکم، به آن ضربه بزنید. هم‌چنین باید آب سرد را باز کرده و با فشار زیاد روی آن بگیرید تا رسوب‌های درونی بیرون بیایند.

مرحله پنجم: حال مبدل باید سر جای خود بازگردد اما قبل از آن به شکل اورینگ‌ها نگاه کنید و اگر نیاز به عوض کردن داشت آن‌ها را خریداری کنید.

مرحله ششم و هفتم: شیارهای مبدل باید قسمت کناری و چپ قرار بگیرد و فشار پکیج روی یک و نیم باشد.
در آخر دستگاه را روشن کنید.

همانطور که مطالعه کردید می‌توان مشکل رسوب گیری پکیج را حل کرد اما برای انجام آن باید دقت کافی و زمان مناسب بگذارید..

رسوب چیست؟

هرگاه آب در محلی جریان داشته باشد املاح موجود در آب به‌وسیله‌ی این جریان سیال به مرور زمان در آن محل نشست می‌کند، در این مواقع اصطلاحاً می‌گوییم در آن محل رسوب تشکیل شده است.

عواملی که در مقدار و سختی رسوب‌ها دخیل است عبارتند از:

جنس سطح: یعنی هرچقدر سطح صیقلی‌تر باشد امکان تشکیل رسوب در آن کمتر است. در مقابل پستی و بلندی کف باعث می‌شود که املاح آب بیشتر ته‌نشین شده و رسوب بیشتری تشکیل شود. مثلاً رسوب تشکیل شده روی یک استیل بسیار کمتر از تشکیل رسوب روی سطح چدنی است.

میزان قلیایی بودن آب: حل شدن برخی از نمک‌ها در آب به اسیدی یا قلیایی بودن آب ( PHآب ) بستگی دارد. هرچقدر آب قلیایی‌تر باشد میزان حل شدن نمک‌های موجود در آب کمتر بوده و درنتیجه رسوب بیشتری تشکیل می‌شود.

علت ایجاد رسوب در پکیج‌ها

آب شهری دارای سختی است. هنگامی که این آب در لوله‌های پکیج جریان پیدا می‌کند به‌مرور زمان نمک‌های موجود در آب با مولکول‌های فلزی لوله‌ها و سایر قطعات واکنش داده و درون لوله‌ها ته‌نشین می‌شوند. این رسوبات به‌مرور زمان باعث کاهش قطر لوله‌ها شده و اختلالاتی در نحوه‌ی عملکرد دستگاه ایجاد می‌کند. مثلاً اینکه فشار آب خروجی بسیار کم می‌شود که باید برای رسوب گیری پکیج اقدام کنیم.

علاوه بر آن ایجاد این رسوب‌ها در قطعات مختلف دستگاه مصرف سوخت را بالا می‌برد. چرا که رسوب‌ها مثل یک عایق عمل می‌کنند و باعث می‌شوند زمان گرم شدن آب افزایش پیدا کند. اگر این مشکل برطرف نشود علاوه بر اینکه به مرور زمان میزان این رسوب‌ها بیشتر می‌شود، به دستگاه هم فشار وارد شده و بازده دستگاه پایین می‌آید.

هم‌چنین هشدارهایی که به ما می‌گویند پکیج باید رسوب ‌زدایی شود به صورت زیر هستند:

فشار آب گرم پایین باشد

پکیج هنگام روشن شدن سرو صدا می‌کند

آب به خوبی گرم نشود

رادیاتورها گرم نمی‌شوند و فشار پکیج بالا است

10 تا از اصلی‌ترین علت‌های صدا دادن پکیج را اینجا بخوانید و راهکارهای آن را بدانید.

عواملی که باعث تشکیل بیشتر رسوب می‌شوند!

حرکت سیال در میزان تشکیل رسوب و سختی آن تأثیرگذار است. یعنی اگر آب گردش باشد (مانند سیستم‌های گرمایشی) رسوب کربناتی که روی سطح ( لوله‌های پکیج) بر جای می‌گذارد بسیار بالاتر از سطحی است که آب در آنجا به حالت ساکن قرار دارد. علت آن هم این است که با حرکت آب میزان برخورد ذرات موجود در آب با سطح افزایش پیدا می‌کند.

شدت جریان آب در میزان تشکیل رسوب و رسوب گیری پکیج تأثیرگذار است. مثلاً رسوبی که در زانوهای لوله‌ها تشکیل می‌شود بیشتر از لوله‌های مستقیم و صاف است و دلیل آن هم این است که سطحی از لوله که در قسمت زانو قرار گرفته بیشتر مورد تهاجم آب قرار می‌گیرد.

دمای آب نیز علت دیگر رسوب گرفتن است که کار رسوب گیری پکیج را سبب می‌شود. زمانی که دمای آب بالاتر باشد و به نقطه تبخیر برسد مواد معدنی موجود در آن بیشتر روی سطح باقی مانده و رسوب می‌کنند.

توجه داشته باشید که حین تجمع رسوبات در پکیج مساله یخ زدگی پکیج نیز پیش بیاید که کار را سخت‌تر خواهد کرد. اقدامات لازم برای جلوگیری از یخ زدگی پکیج را بخوانید.

اهمیت رسوب زدایی

رسوب زدایی پکیج و انجام سروقت و صحیح آن به سلامت و افزایش عمر مفید آن بسیار کمک می‌کند و در حالی که این کار دقیق انجام نشود ممکن است یا هزینه‌ی مجددی روی دوش شما بگذارد و شما از فرد دیگری بخواهید این کار را انجام دهد و در مواردی امکان دارد به کل پکیج را از کار اندازد که خسارت‌های ناشی از آن واقعا جبران ناپذیر است.

حال اگر به موقع این کار را انجام دهید راندمان و عملکرد پکیج شما افزایش پیدا خواهد کرد و شما نگرانی بابت آن نخواهید داشت. از طرفی با رسوب گیری پیکیج به لحاظ بصری هم شما رضایتمند خواهید شد زیرا دستگاه شما تمیز و مرتب می‌شود.

کلام آخر

در پایان باید گفت تا جایی که امکان دارد باید با سرویس‌های دوره‌ای پکیج، از ایجاد رسوب در داخل آن جلوگیری کنیم. اگر خیلی وقت است که به سراغ سرویس و رسوب گیری پکیج نرفته‌اید باید تمامی دستگاه توسط یک فردی کارآزموده بازبینی شود. با این روش کارایی دستگاه خود را به حداکثر می‌رسانید.

طبقه بندی شده در

با برچسب در