با پیدایش اسکوترهای برقی به جای اسکوترهای قدیمی ساختار این دستگاه از یک وسیلهی کاملا مکانیکی به یک وسیلهی الکتریک مکانیکی تغییر کرد. در اسکوترهای قدیمی شخص با نیرویی که از سمت پاهایش به اسکوتر اعمال میکند، باعث حرکت اسکوتر میشود؛ اما در اسکوتر برقی یک موتور وظیفهی انتقال انرژی را به عهده میگیرد.
در اسکوترهای هوشمند، بقیهی قطعات اسکوترهای دستی نیز جای خود را به قطعههای الکترونیکی دادند. واضح است که با پیچیدهتر شدن دستگاه، مشکلات و عیبیابی آن نیز پیچیدهتر شد. به طوری که شاید ارورهای دستگاه برای افراد غیر حرفهای قابل تشخیص و تعمیر نباشد و دستگاه نیاز به بازدید توسط یک تکنسین ماهر داشته باشد. ما در این صفحه از خدمات آنلاین استاده قصد داریم به تعمیر اسکوتر برقی و قیمت تعمیرات اسکوتر برقی در کارگاه بپردازیم.
قیمت تعمیرات اسکوتر برقی
نوع تعمیرات | قیمت به تومان |
برد اسکوتر برقی | 850.000 |
شکستگی قاب و شاسی | 550.000 |
تعمیر انواع خرابی اسکوتر برقی
1. ایراد در موتور اسکوتر برقی
اسکوتر برقی دارای دو موتور است که در چرخها جاسازی شدهاند. در صورت ایراد در موتور باید چرخها را باز کنید و سپس اقدام به تعمیر یا تعویض موتور نمایید. موتورهای اسکوتر برقی معمولا از نوع براشلس هستند که نسبت به موتورهای براش معمولی بهرهوری بالاتری داشته و یک گشتاور روان و سریع را ایجاد میکنند. همچنین دارای سرعت بالاتر و عمر بالاتری میباشند. با این توضیحات میتوان نتیجه گرفت که عموما خرابی موتور در اسکوترهای برقی کمتر اتفاق میافتد و اگر هم مشکلی در این قسمت پدید آید، میتواند مربوط به خرابی سنسورهای داخلی موتور براشلس باشد.
کتگوری این صفحه مشخص نیست.
2. ایراد در برد اسکوتر برقی
اسکوترهای برقی موجود در بازار به صورت دو برد و یا سه برد هستند. که اسکوتر سه برد مزایای بیشتری دارد. بدین صورت که دو تا از بردها در قسمتهای انتهایی دستگاه و در کنار چرخها قرار میگیرند و اسکوتر سوم نیز که برد اصلی دستگاه است، که یک پردازندهی مرکزی محسوب میشود. اصلی ترین بخش دستگاه بوده و بین تمام اجزا ارتباط برقرار میکند. بردهای کناری با نام ژیروسکوپ نیز شناخته میشوند و عهدهدار برقراری تعادل در سیستم هستند.
به طوری که وقتی پاهایتان را روی پدالهای اسکوتر میگذارید با فعال شدن سنسورهایی که در زیر بردها تعبیه شدهاند، میتوانید سرعت، جهت و چرخش اسکوتر برقی را تعیین کنید. اگر چرخهای اسکوتر شما بعد از روشن شدن دستگاه حرکت باشد و یا اینکه یک سمت اسکوتر کارکرد مناسب ندارد. احتمالا باید ایراد را در برد اسکوتر جویا شوید و در صورت تعویض این قطعه علاوه بر دستمزد تعمیرکار باید حدود 850000 تومان هزینه کنید. در این حالت بهتر است به یک تعمیرکار متخصص و حرفهای جهت تعمیر اسکوتر برقی مراجعه کنید زیرا این قطعه بسیار مهم است.
3. بالانس نبودن
در برخی از اسکوترها سیستم به طور خودکار تعادل دارد و تعادل دستگاه توسط فرمانی که از سمت ژیروسکوپها به موتور میرسد فراهم میشود؛ این سیستمها اتوبالانس نام دارند. اما در اسکوترهایی که از این آپشن برخوردار نیستند، برای بالانس کردن اسکوتر برقی ابتدا دو پدال را کاملا همتراز با هم، بدون اینکه اندکی بالا و پایین باشند قرار میدهیم. بعد اسکوتر را خاموش میکنیم سپس انگشت خود را روی دکمهی پاور قرار میدهیم تا اسکوتر روشن شود. هنگامی که بوق دوم زده شد چراغ چشمک زن شروع به روشن شدن میکند. حدود ده ثانیهی بعد دستمان را از روی دکمهی پاور بر میداریم و اسکوتر را خاموش میکنیم بعد از آن هرگاه اسکوتر را روشن کنید دستگاه شما بالانس شده است.
2. شکستگی قاب و شاسی
اگر قاب اسکوتر شما در اثر ضربه دچار شکستگی و یا آسیب شده است، باید آن را تعویض کنید. برای تعویض قاب اسکوتر:
- ابتدا دستگاه را به پشت بگذارید و سپس پیچهای اطراف اسکوتر را باز کنید.
- قاب را به آرامی بردارید و فیشهایی که بدنهی اصلی دستگاه را به قاب متصل میکنند را جدا کنید.
- قاب کناری را هم به همین شیوه باز کرده و از فیشها جدا کنید.
- حالا پیچهایی که سمت دیگر قاب را به بدنهی اسکوتر وصل میکند باز کنید.
- به آرامی قاب رویی را هم جدا کنید. حالا نوبت نصب قاب جدید است.
- در ابتدا باید چراغهای ال ای دی به قاب رویی متصل شوند. پس از اینکه چراغها کاملا در جای خود محکم شدند اسکوتر را با دقت به پشت بر میگردانیم و پیچهایی که قاب رویی را به بدنهی اصلی دستگاه متصل میکند میبندیم.
- فیشهای اتصالی را به قاب جدید وصل کرده و پیچها را میبندیم. این عمل را برای قاب کناری هم تکرار میکنیم.
شاسی اسکوتر برقی در مدلهای متنوعی در بازار یافت می شود و در محدودهی قیمتی 550000 تومان قرار دارد.
سخن آخر
همهی ما میدانیم که برای افزایش بهرهوری تمامی انواع دستگاههای برقی باید از آنها مراقبتهای ویژهای به عمل آوریم. اسکوتر برقی نیز مانند هر دستگاه الکترونیکی دیگری نیازمند محافظت و نگهداری اصولی است. در بالا برخی از عیبهای دستگاه که برخی از آنها توسط خود شما نیز قابل تعمیر است بیان شد. اما مهم است که در صورت بروز مشکلات تخصصی حتما کار را به کاردان بسپارید و ترجیحا خودتان از تعمیر دستگاه صرف نظر کنید. چراکه با این کار نه تنها دستگاه درست نمیشود بلکه مشکلات بیشتری برای آن پیش میآید و هزینهی بیشتری را هم باید متقبل شوید.
نظرات