امروزه در اکثر ساختمان‌ها آسانسور وجود دارد. هنگام اسباب کشی سوالی که ممکن است ذهن شما را درگیر کند، این است که قوانین استفاده از آسانسور چیست؟ در برخی ساختمان‌ها و مجتمع‌های مسکونی از دو مدل آسانسور معمولی و حمل بار استفاده می‌شود. در این ساختمان‌ها می‌توانید با رعایت قوانین از آسانسور حمل بار برای اسباب کشی استفاده کنید. ما در ادامه این مطلب از استاده قصد داریم تا شما را با قوانین آسانسور حین اسباب کشی در ساختمان‌هایی که تنها یک آسانسور معمولی دارند، آشنا کنیم.

قوانین آسانسور در اسباب کشی چیست؟

معمولا در ساختمان‌ها، برج‌ها و مجتمع‌های مسکونی اجازه حمل بار و اسباب کشی با آسانسور معمولی داده نمی‌شود و در صورت رعایت نکردن این امر، جبران خسارت به عهده صاحب وسایل خواهد بود. به همین دلیل اکثر افراد هنگام اسباب کشی سعی می‌کنند تا لوازمشان را از طریق راه پله حمل کنند. راه پله نیز به دلیل مسئولیتی که برای نیروهای باربری ایجاد می‌کند، شامل هزینه‌های بیشتری می‌شود. زیرا عبور از راه پله و حمل لوازم از این طریق هم دقت بیشتری نیاز دارد و هم زمان بیشتری را می‌طلبد. نمونه قرارداد تعمیر و نگهداری آسانسور را بخوانید.

توجه به این نکته ضروری است که پیش از اسباب کشی حتما مدیر ساختمان و اهالی ساختمان را از این امر آگاه کنید. زیرا در برخی از ساختمان‌ها در جریان قرار دادن مدیران ساختمان جزوی از قوانین آن مکان در اسباب کشی به شمار می‌رود.

قوانین اسباب کشی

همانطور که می‌دانید، برای سالم ماندن آسانسور قانونی برای تعداد نفرات سوار شده در هر نوبت تعیین می‌شود. برای اسباب کشی با آسانسور نیز قوانینی برقرار است. به طور کلی، یک قانون برای استفاده از آسانسور حین اسباب کشی وجود دارد.

طبق ماده 56 قانون تملک آپارتمان‌ها و ساختمان‌ها، حمل مصالح ساختمانی و نخاله‌هایی که به دنبال تعمیرات تولید می‌شوند و همچنین اسباب کشی و حمل اثاثیه به وسیله آسانسور مخصوص جابجایی مسافر ممنوع است.

قوانین آسانسور در اسباب کشی چیست؟

دلایل ممنوعیت حمل بار با آسانسور به شرح زیر است:

  • به دلیل کوچک بودن درب این مدل آسانسور، هنگام جابجایی، لوازم سنگین و بزرگ سبب صدمه دیدن آن خواهد شد.
  • بخش‌های مختلف موجود در آسانسور معمولی به گونه‌ای است که بسیار ضعیف‌تر از قطعات آسانسور حمل بار است و به هیچ وجه نباید فشار زیادی به آن وارد شود.
  • طرز ساخت آسانسور معمولی(حمل مسافر) به شکلی است که دقیقا برای این منظور طراحی شده است و نباید برای جابجایی لوازم سنگینی مثل یخچال و مبلمان استفاده شود.
  • دکور و تزیینات به کار رفته در این مدل هنگام جابجایی افراد دچار آسیب دیدگی نمی‌شود اما در صورت استفاده از آن در حین اسباب کشی ممکن است بشکند یا دچار خراش و ساییدگی شود.

جریمه حمل بار با آسانسور

همانطور که پیش‌تر اشاره شد، بر اساس ماده 56 قانون آسانسور یا ماده 56 قانون تملک آپارتمان، حمل بار با آسانسور مسافربر ممنوع است و طبق این قانون شامل جریمه خواهد شد. جهت بهره‌مندی از خدمات زیر در استاده بر روی مورد مربوطه کلیک نمایید.

جریمه حمل بار با آسانسور

حمل لباسشویی با آسانسور ممنوع است؟

حمل لباسشویی نیز با آسانسور معمولی(مسافربر) ممنوع است. اگر در ساختمان شما آسانسور حمل بار موجود است، می‌توانید با رعایت قوانین برای حمل ماشین لباسشویی حین اسباب کشی از آن استفاده کنید. شما می‌توانید برای انجام این کار به صورت اصولی از نیروهای باربر کمک بخواهید و با مجموعه استاده در ارتباط باشید.

طبقه بندی شده در

با برچسب در