اکثر اوقات بین مالک و مستاجر نیز گاهی این بحث در می‌گیرد که هزینه با کیست؟ به نظر شما چه باید کرد؟ آیا همه واحدها در یک ساختمان در هزینه سرویسو تعمیر آسانسور سهیم هستند؟ مالک و مستاجر کدامیک باید هزینه آسانسور را پرداخت کنند؟

یکی از بخش‌های آپارتمان نشینی در ساختمان‌های چند طبقه‌ای و تازه ساز، آسانسور یا بالابر است. معمولا بین واحدهای مختلف بر سر هزینه آسانسور اختلاف نظر وجود دارد. طبقات پایینی به ویژه طبقه همکف یا اول بر این باورند که نیازی نیست هزینه آسانسور را پرداخت کنند. چرا که استفاده‌ای از آسانسور ندارند. هر چند منکر رفت و آمد به پشت بام و تاثیر آسانسور در قیمت و اعتبار ساختمان نیستند. در ادامه این صفحه از استاده مگ همراه باشید تا به رفع این ابهام بپردازیم.

برای نمونه قرارداد تعمیر و نگهداری آسانسور روی لینک آن کنید.

پرداخت هزینه تعمیرات آسانسور با کیست

رسیدگی به موقع و رعایت شرایط استاندارد در نگهداری از آسانسور ارزش آن را بلا خواهد برد که پیرو آن ارزش ملک بالا می‌رود به همین دلیل پرداخت هزینه تعمیر آسانسور را مالک عهده‌دار است.

وقتی قرار است قوانین مهم و اصولی شامل رعایت حق همسایگان، رعایت نظافت ساختمان، پرداخت شارژ ساختمان و غیره رعایت شود، طبیعی است که باید از حقوق و تکالیف خود در قبال این بخش مهم از ساختمان یعنی آسانسور نیز آگاه باشیم. سرویس ماهیانه آسانسور شامل چه خدماتی می شود؟

نکته بسیار مهم در مبحث هزینه مربوط به خرابی آسانسور این است که علت این خرابی مشخص شود. چرا که جهت فلش هزینه به سمت هر کسی باشد مهم علت خرابی است که باید برطرف شود. و مالک و مستاجر هر کدام مسئول پرداخت هزینه به دلیل خاصی از خرابی آسانسور هستند.

بر اساس قانون در صورتی که تعمیرات به صورت کلی و اساسی باشد و لازم باشد که هزینه زیادی صورت بگیرد، مالک وظیفه دارد که هزینه را به طور کامل بر عهده بگیرد. در صورتی که هزینه تعمیرات به صورت جزئی(تعویض لامپ های سوخته، تعویض قفل، تعمیر تهویه سرویس‌ها و …) باشد مستاجر وظیفه دارد که به پرداخت هزینه‌ها بپردازد. جهت اقدام برای تعمیر درب آسانسور می‌توانید روی آن کلیک کنید.

هزینه تعمیر آسانسور بر عهده مالک یا مستاجر

هزینه تعمیر آسانسور بر عهده مالک یا مستاجر

طبق قانون تحت زیرشاخه و ماده ۴۸۶ قانون و آن ‌چه در قانون تملک آپارتمان‌ها ذکر شده است موجر موظف خواهد بود ملک مورد اجاره به همراه تمامی وسایل و امکاناتی که در قرارداد ذکر شده را سالم و بدون عیب به مستاجر تحویل بدهد.

اگر میزان استهلاک آسانسور بالا باشد هزینه رفع خرابی آن به عهده صاحبخانه می‌باشد؛ اما برای خرابی‌های جزئی و ساده (مثل: سوختن لامپ داخل کابین، خرابی کلیدها و …) مستاجر باید جهت پرداخت هزینه رفع خرابی آن اقدام کند..

  • همانطور که برای پرداخت قبوض برق، آب و گاز و پرداخت هزینه‌های سرایداری و نظافت ساختمان، مالک ورود نمی‌کند؛ هزینه جزئی برای نگهداری از آسانسور نیز وظیفه مستاجر است که همه این موارد در قالب شارژ ساختمان تقبل می‌شوند.
  • بر اساس ماده 23 قانون تملک آپارتمان‌ها دقت داشته باشید اگر در طبقه اول یا همکف ساختمان زندگی می‌کنید نیز باید به پرداخت هزینه ماهیانه نگهداری از آسانسور و خرابی‌های آن باشید.
  • همه ساکنین به صورت الزامی باید در خصوص پرداخت هزینه و مبلغ مربوط به سرویس و نگهداری آسانسور وظیفه شناس و مسئولیت پذیر باشند. (دانلود چک لیست دستورالعمل سرویس و نگهداری آسانسور) این قانون تصریح دارد که حتی واحد‌هایی که در اکثر روزهای سال خالی از سکنه هستند ملزم به پرداخت شارژ آسانسور و در نتیجه هزینه و مبلغ سرویس و نگهداری آسانسور هستند.
  • معمولا هزینه‌ تعمیر آسانسور بین همه ساکنین ساختمان تقسیم صورت می‌گیرد.
  • هزینه‌‌های مربوط به زیبایی داخل کابین آسانسور مثل نقش و نگارهای کف یا دیوارهای کابین و … و بازسازی آسانسور (تعویض و تعمیر اجزای مکانیکی آسانسور) برعهده مالک است. اما این موارد گاهی به شدت سلیقه ای است و به نوع ارتباط مستاجر و مالک بستگی بسیار زیادی دارد.

طبقه بندی شده در