درب آسانسور انواع مختلفی دارد که ممکن است در اثر عوامل مختلفی، اجزای آن خراب شود و در عملکرد آن اختلال ایجاد شود. در ادامه این صفحه از خدمات آنلاین استاده به چگونگی تعمیر درب آسانسور و بررسی علت خرابی انواع درب مانند درب اتوبوسی، علت خرابی قفل درب آسانسور می‌پردازیم.

تعمیر درب آسانسور

علت خرابی درب آسانسور

از متداول‌ترین خرابی‌ها و مشکلات درب آسانسور:

  • کامل بسته نشدن درب اتوبوسی آسانسور
  • تغییر در سرعت باز و بسته شدن درب آسانسور
  • باز ماندن درب زمان راه افتادن آسانسور
  • بسته نشدن درب آسانسور است.

این خرابی‌ها دلایل متعدد دارند که ما در ادامه این صفحه از استاده در مورد علت بسته نشدن درب کشویی آسانسور و در راه رفع مشکل توضیح خواهیم داد.

میتوانید فایل pdf نمونه قرارداد تعمیر و نگهداری از آسانسور را مشاهده و دانلود کنید.

   آسانسور وسیله‌ای برای تردد است و روزانه افراد زیادی از آن استفاده می‌کنند و همین موضوع باعث فرسودگی و خرابی سریع این وسیله می‌شود. البته خرابی درب آسانسور دلایل مختلفی دارد که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم:

  • وارد کردن ضربه و تکیه دادن به درب آسانسور (چه درب اتوماتیک باشد و چه غیراتوماتیک باشد) از مهمترین عواملی است که نیاز به تعمیر درب اتوبوسی آسانسور را افزایش می‌دهد.
  • باز کردن درب‌های اتوماتیک(سانترال و تلسکوپی) آسانسور به صورت دستی، یکی از عوامل خرابی درب آسانسور است. توجه داشته باشید در صورت شنیدن صدا و لرزش در آسانسور میتوانید با خواندن این صفحه به عیب یابی آن بپردازید.
  • تجمع زباله و گردوغبار به عنوان یک مانع باعث می‌شود که باز و بسته شدن درب با اختلال مواجه شود و خراب شود. به همین دلیل کابین آسانسور و درب آن باید به صورت دوره‌ای شسته شوند؛ اما این شست‌وشو باید اصولی باشد؛ چرا که در صورت نفوذ آب و مواد شوینده، خرابی به بار می‌آید.
  • نصب درب بی کیفیت و ارزان باعث خرابی زودهنگام آن می‌شود.
  • همانطور که گفته شد، دفعات استفاده از آسانسور در شبانه روز زیاد است و همچنین  سالم بودن آن ارتباط مستقیم با امنیت افراد دارد. بنابراین آسانسور و اجزای مختلف آن مانند درب، باید به صورت دوره‌ای توسط تعمیرکار متخصص بررسی شود تا از خرابی احتمالی آن تا حد امکان جلوگیری شود.
  • یکی از عوامل خرابی درب اتوماتیک آسانسور، خرابی چشم است. پس باید بررسی شود.
  • پاره شدن و یا هرز شدن تسمه سر درب می‌تواند باعث عدم بسته شدن درب باشد.

امکان دارد خرابی درب آسانسور به دلیل خراب شدن موتور سر درب آن باشد که در این هنگام برای تعمیر درب آسانسور توسط فرد متخصص، شناسایی و رفع می‌شود.

  • درب‌های اتوماتیک می‌توانند چندقسمتی باشند(2،3،4ویا6 قسمتی). یکی از علل خرابی درب آسانسور، خراب شدن اتصال بین این لته‌ها(قسمت‌ها) است.
  • اگر درب لولایی باشد، لولای آن می‌تواند در مرور زمان خراب شود و در بسته شدن درب اختلال ایجاد شود که در پی آن خرابی قفل درب آسانسور نیز وجود دارد.
  • درصورت دستکاری تنظیمات درب آسانسور، درب با شتاب باز و بسته میشود و این عامل، خرابی درب را به همراه دارد.
  • قفل درب‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های لولایی بعد از ورود کابین به طبقه و توقف کامل آن، بسته می‌شود. اگر افراد قبل از باز شدن قفل شروع به باز کردن آن کنند و در باز کردن درب عجله کنند، به مرور زمان قفل درب خراب می‌شود.
  • اگر افراد با شتاب و محکم درب لولایی آسانسور را باز و بسته کنند، دیکتاتور یا همان آرام‌بند آسیب می‌بیند.

آشنایی با انواع درب آسانسور

   به طور کلی قبل از اقدام به تعمیر درب آسانسور به انواع درب آسانسور را می‌توان به سه گروه:

  1. لولایی
  2. سانترال(اتوبوسی)
  3. تلسکوپی

تقسیم‌بندی کرد. درب لولایی به‌وسیله خود فرد باز و بسته خواهند شد و ساده‌ترین نوع درب آسانسور هستند. اما درب‌های اتوبوسی و تلسکوپی به‌طور خودکار کنترل می‌شوند.  در آسانسورهای جدید، بیشتر درب‌های خودکار کاربرد دارند؛ زیرا هم ظاهر زیباتری دارند و هم تردد را برای افراد راحت‌تر می‌کنند.

درب‌های لولایی عرض کمتری دارند اما از آن‌جایی که به سمت بیرون باز می‌‌شوند، فضای راهرو را اشغال  می‌کنند. پس انتهاب با شماست که کدامیک از درب‌ها را باید انتخاب کنید؛ درب اتوبوسی آسانسور یا لولایی و …

به طور کلی باید گفت که سه حالت برای اقدام به تعمیر درب آسانسور بین طبقه و کابین وجود دارد:

  1. کابین درب نداشته باشد و فقط طبقات درب داشته باشند.
  2. درب  طبقه لولایی و درب کابین اتوماتیک باشد.
  3. درب طبقه و کابین هر دو اتوماتیک باشند.

تعمیرات درب آسانسور

طبق مواردی که توضیح داده شد، گاهی با اعمال ساده و بررسی‌های دوره‌ای و منظم توسر تعمیرکار خوب، به راحتی از خرابی قفل درب آسانسور و نیاز به تعمیر درب آسانسور اتوبوسی، لولایی و تلسکوپی جلوگیری می‌شود؛ اما اگر باوجود رعایت درب خراب شد، در برخی موارد می‌توان آن را تعمیر کرد، مانند تنظیم سرعت باز و بسته شدن درب. در غیر این صورت باید حتما از تعمیرکار کمک گرفت.

  • اگر درب آسانسور صدای غیرعادی تولید می‌کند، تشخیص منشا صدا فقط از عهده تعمیرکار درب آسانسور برمی‌آید. پس باید از تعمیرکار متخصص کمک بگیرید.
  • اگر درب اتوماتیک بسته نمی‌شود و بعد از بررسی و اطمینان از عدم وجود مانع هنوز مشکل برطرف نشده بود، حتما باید اقدام به تعمیر درب آسانسور توسط متخصص شود، چرا که مشکل از موتور درب است.
  • هنگامی که تنظیمات درب اتوماتیک بهم بریزد، سرعت باز و بسته شدن درب تغییر می‌کند و تنظیم و تعمیر درب آسانسور در این شرایط ممکن است توسط افراد غیرمتخصص نیز قابل انجام باشد اما بهتر است از تعمیرکار کمک گرفته شود.
  • درصورتی که قفل، لولا و یا دیکتاتور (آرام‌بند) درب لولایی آسیب دیده باشد باید توسط تعمیرکار سرویس یا تعویض شود.

توجه داشته باشید که جهت جلوگیری از بروز مشکل خرابی قفل درب آسانسور و سایر خرابی‌های مربوطه حتما سرویس ماهیانه آسانسور را سر وقت انجام دهید.‌

خرابی قفل درب آسانسور

خرابی قفل درب آسانسور: قفل درب در همه‌ی طبقات نصب می‌شود و برای امنیت و محافظت از جان افراد بسیار اهمیت دارد. به همین دلیل خراب شدن قفل درب اتوبوسی و … موضوع بسیار مهمی است که باید در اسرع وقت برطرف شود. ممکن است دلیل خراب شدن قفل درب، شکسته شدن کنتانت باشد. کنتاکت فلزی از جنس پلاتین و بزرگ است که به صورت دوشاخه است. درصورت شکسته شدن، باید تعویض شود.

برای جلوگیری از شکسته شدن کنتاکت در زمانی که فاصله‌ی درب و کابین مناسب و استاندارد نیست، کوتاه کردن دوشاخ آن است که باید توسط متخصص انجام شود.

به صورت کلی، در بسیاری از موارد ممکن است تشخیص شما از منشا خرابی قفل درب آسانسور و یا سایر قیمت‌های درب آسانسور اتوبوسی و … اشتباه باشد. برای مثال ممکن است سرعت بسته شدن درب به دلیل وجود مشکل در اتصال لته‌ها باشد اما شما اقدام به تغییر تنظیمات درب بکنید. پس بهتر است در صورت بروز مشکل هرچند ساده، از فرد متخصص جهت تعمیر قفل و به طور کلی تعمیرات درب آسانسور کمک بگیرید.

آخرین مطالب خدمات آسانسور در استاده مگ