امروزه تجهیزات برودتی و حرارتی در انواع مختلفی تولید و به بازار عرضه می‌شوند که با توجه به نوع لوله کشی یا سیم کشی ساختمان، هنگام ساخت ساختمان یا پس از آن، در مکان مورد نظر، نصب می‌گردند. فن کویل یکی از همین تجهیزات کاربردی است که در بیشتر اماکن از جمله ساختمان‌های مسکونی، تجاری، اداری و… نصب می‌شود. در حقیقت فن کویل قابلیت‌های مختلفی دارد و در انواع مختلفی ساخته می‌شود که در ادامه این صفحه از استاده به صورت مختصری به توضیح آن می‌پردازیم.

لیست تعمیرکاران کولرگازی در تهران

فن کویل

فن کویل وسیله‌ای است که دارای مبدل گرمایشی و سرمایشی است. این دستگاه هوای گرم و سرد را برای محیط ایجاد می‌کند. در واقع فن کویل نوعی مبدل گرمایشی است که همراه با فن نوعی مبدل سرمایشی محسوب می‌شود. بنابراین می‌توان گفت در زمستان، هوای گرم را وارد محیط می‌کند یعنی با استفاده از فن، هوای سرد دمیده شده و در نتیجه دمای محیط مورد نظر به تعادل خواهد رسید.

رادیاتور شیشه ای چیست؟ می‌توان روی آن حساب کرد؟!

از طرفی دیگر حرکت آب گرم و آب سرد به درون کویل‌ها بر روند کارکرد دستگاه موثر است. همچنین فن، نقش موثری در ایجاد جریان هوای مناسب دارد. در حالت کلی می‌توان گفت که نحوه کار فن کویل به این صورت است که در فصل تابستان، آب سرد وارد کویل شده و لوله‌های مسی و پره‌های آلومینیومی سرد شده که در نتیجه هوای سرد از دستگاه خارج می‌گردد و برعکس در روزهای سرد، آب گرم داخل کویل شده و باعث گرم شدن لوله‌های مسی و پره‌های آلومینیومی می‌شود در نتیجه هوای گرم از دستگاه خارج می‌‍‌گردد. بنابراین می‌توان گفت در ایجاد باد سرد یا گرم، دمای آب ورودی بسیار موثر می‌باشد.

اجزاء تشکیل دهنده فن کویل

فن کویل دیواری

در ساخت فن کویل، قطعات مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرد که از جمله آن‌ها می‌توان به فن، کویل، فیلتر، شاسی، الکتروموتور، هیومیدستات، کلید سلکتوری، پلنوم، ترموستات و شیر هوا گیری اشاره کرد.

  • فن: فن با مکیدن و دمیدن هوا به جریان یافتن هوا کمک می‌کند.
  • کویل: برای عمل سرمایش و گرمایش است که در ساخت آن، لوله‌های مسی یا پره‌های آلومینیومی به‌کار گرفته شده است.
  • فیلتر: برای آن که گرد و غبار به داخل فن و موتور وارد نشود از فیلتر استفاده می‌شود. همچنین فیلتر وظیفه‌ی تصفیه هوا را نیز بر عهده دارد. معمولا جنس فیلتر آلومینیومی، پلاستیکی و الیافی بوده بطوریکه قابل شست و شو و تعویض نیز می‌باشد.
  • شاسی: منظور از شاسی، بدنه‌ی فن کویل است که در حقیقت وظیفه‌ی نگهداری از قطعات فن کویل را بر عهده دارد.
  • الکتروموتور: الکتروموتور وظیفه‌ی چرخش فن را بر عهده دارد.
  • هیومیدستات: قطعه‌ای به نام هیومیدستات در برخی از انواع فن کویل‌ها وجود دارد که وظیفه‌ی آن، تنظیم رطوبت هوا می‌باشد.
  • کلید سلکتوری: برای تنظیم سرعت موتور، از کلید سلکتوری استفاده می‌شود. بدین صورت که با استفاده از این کلید می‌توان سرعت موتور را در سه حالت کند، متوسط و تند تنظیم کرد.
  • پلنوم: پلنوم قطعه‌ای است که از آن، برای کاهش صدای فن استفاده می‌شود.
  • ترموستات: ترموستات وظیفه‌ی تنظیم درجه حرارت کویل‌ها به طور اتوماتیک را بر عهده دارد.
  • شیر هوا گیری: هواگیری سیستم، توسط شیر هوا گیری انجام می‌گیرد.

کولر گازی اینورتر چیست؟ معایب کولر گازی اینورتر را در این صفحه از استاده مگ بخوانید.

انواع فن کویل‌ها

فن کویل‌ها از لحاظ سرمایش و گرمایش، شکل ظاهری، مکان نصب و… دارای مدل‌های متنوعی می‌باشند که از جمله انواع فن کویل را می‌توان به فن کویل سقفی، زمینی، دیواری و ایستاده اشاره کرد.

معرفی انواع گاز کولر گازی و بهترین گاز کدام است؟

فن کویل سقفی

فن کویل سقفی

فن کویل سقفی یکی دیگر از انواع فن کویل‌ها است که به‌طور روکار و توکار ساخته می‌شود. فن کویل سقفی درون سقف نصب می‌شود و به دلیل زیباتر و کم صدا بودن، مورد توجه بیشتری قرار گرفته است. بدنه‌ی این نوع فن کویل به دلیل قرار گرفتن در سقف، از اهمیت بالایی برخوردار است.

بنابراین برای اینکه بدنه‌ی فن کویل در برابر زنگ زدگی مقاوم باشد، معمولا شرکت‎ها برای ساخت بدنه‌ی آن، از ورق گالوانیزه مقاوم و ضد زنگ استفاده می‌کنند. همچنین در این نوع فن کویل‌ها، دریچه‌ی خروجی در زیر دستگاه یا روبروی آن تعبیه می‌شود.

فن کویل سقفی روکار نیز زیر سقف ساختمان نصب می‌گردد. در حقیقت زمانی از فن کویل سقفی روکار استفاده می‎شود که در مکان مورد نظر، کانال کشی فن کویل سقفی قرار نداشته باشد.

فن کویل‌های زمینی

فن کویل‌های زمینی

یکی از پرکاربر ترین انواع فن کویل، فن کویل زمینی است که آن را به طوی عمودی روی زمین نصب می‌نمایند. این نوع فن کویل، بیشتر در ساختمان‌های مسکونی و اداری نصب می‌شود که یکی از معایب آن اشغال فضا بوده در حالیکه قیمت نصب آن، نسبت به سایر فن کویل‌ها مناسب‌تر می‌باشد.

فن کویل دیواری

فن کویل دیواری

فن کویل دیواری یکی از انواع فن کویل‌ها است که به اسپیلت‌های دیواری شبیه است. فن کویل دیواری یکی از انواع متداول دستگاه‌های سرمایشی و گرمایشی است که در فضاهای کوچکی از ساختمان‌ها نصب می‌شود.

فن کویل ایستاده

فن کویل ایستاده

 یکی دیگر از انواع فن کویل‌ها، فن کویل ایستاده می‌باشد. این نوع فن کویل دارای ظرفیت بالایی است بطوریکه فضای بیشتری از مکان مورد نظر را اشغال می‌کند. بنابراین نسبت به انواع دیگر فن کویل‌ها، مورد توجه کم تری قرار می‌گیرد. فن کویل ایستاده شباهت زیادی به اسپیلت‌های ایستاده دارد و معمولا برای مکان‌های بسیار بزرگ، مناسب می‌باشد.

مزایای فن کویل‌ها

  • یکی از رایج ترین مزایای فن کویل، این است که لوله کشی آن، فضای کمی از مکان مورد نظر را اشغال می‌کند.
  • یکی دیگر از مزایای فن کویل‌ها این است که استفاده از آن، باعث صرفه جویی در انرژی نیز می‌شود.
  • از قابل توجه‌ترین مزایای فن کویل، تنظیم دمای اتاق‌ها به طور جداگانه است. شما قادر هستید با توجه به دمای مورد نیاز اتاق، به تنظیم آن بپردازید.
  • فن کویل هم در فصل سرد و هم در فصل گرم کاربرد دارد. همچنین برخی از انواع فن کویل‌ها نیز می‌توانند دو حالت سرمایش و گرمایش به‌زور یکجا داشته باشند. یعنی فن کویل می‌تواند زمانیکه در حال سرد کردن اتاقی است هم زمان به گرم کردن اتاق دیگر بپردازد.

طبقه بندی شده در