اگر شما نیز قصد تهیه و نصب مینی چیلر آپارتمانی برای ساختمان و منزل خود را دارید، در این صفحه از خدمات آنلاین استاده همراه ما باشید تا درباره نحوه عملکرد مینی چیلرها، مزایا و معایب چیلر آپارتمانی و مصرف برق چیلر خانگی توضیحاتی را خدمت شما ارائه دهیم.

جهت مشاهده لیست نصابان نصب کولر گازی در استاده کلیک کنید.

امروزه با پیشرفت روزافزون تکنولوژی و صنعت، روش‌های تأمین سرمایش و گرمایش نیز متفاوت و کارآمدتر شده‌اند. یکی از سیستم‌های سرمایشی که این روزها در بیشتر واحدهای مسکونی و آپارتمان‌ها به چشم می‌خورد، مینی چیلر است. مینی چیلر در واقع همان چیلرهای با ابعاد کوچک و ظرفیت کمتر است که بیشتر برای سرمایش آپارتمان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. مصرف برق مینی چیلرها معمولا کمتر از سایر روش‌های سرمایشی بوده و مزایای بی‌شمار آن‌ها سبب شده که استفاده از آن‌ها روز به روز افزایش یابد.

مینی چیلر چیست؟

می‌توان گفت که مینی چیلر دستگاهی با ظرفیت محدود و ابعاد کوچک برای سرد کردن آب در جهت تأمین سرمایش ساختمان‌های مسکونی است. این موضوع سبب شده است که مینی چیلر، با نام‌های چیلر خانگی و چیلر آپارتمانی نیز شناخته شود. مینی چیلر در بیرون فضای منزل نصب شده و به کمک لوله‌های انتقال، آب سرد را به فن‌کویل‌های موجود در منزل می‌رساند.

مینی چیلر که از دسته‌ی چیلرهای تراکمی بوده در چهار بخش شامل کمپرسور، کندانسور، شیر انبساط و اواپراتور طراحی شده است. نحوه کار چیلر آپارتمانی به این صورت بوده که ابتدا ماده مبرد در حالت بخار وارد کمپرسور می‌گردد. در کمپرسور دما و فشار ماده مبرد افزایش داده شده و ماده مبرد را به طرف واحد کندانسور می‌برد. در کندانسور ماده مبرد دچار فرایند چگالش شده و از حالت گاز به مایع تبدیل می‌گردد.

جهت مشاهده معایب کولر آبی پرتابل روی آن کلیک کنید.

حال این ماده مبرد که به شکل مایع است به سمت شیر انبساط هدایت شده و در آن جا فشار و دمای آن کم می‌شود و در حالت دوفازی وارد اواپراتور می‌گردد. در اواپراتور به دلیل کم بودن دمای ماده مبرد نسبت به محیط اطراف خود که آب است، جذب گرما صورت گرفته، دمای آب کاهش و دمای ماده مبرد افزایش می‌یابد. پس از این مرحله مجددا ماده مبرد که افزایش دما داشته و به حالت بخار تبدیل شده است به کمپرسور رفته و این حلقه تکرار می‌شود.

چيلر چيست؟ تفاوت چیلر جذبی و تراکمی را در این صفحه از استاده مگ مطالعه کنید.

بهره‌برداری از چیلر اپارتمانی به دلیل قرار گرفتن پمپ و منبع انبساط درون خود چیلر، راحت‌تر از سایر چیلرها است. چیلرها به طور کلی به صورت هواخنک یا آب خنک طراحی می‌شوند. اما چیلرهای خانگی برای اشغال فضای کم‌تر و هم‌چنین راه‌اندازی آسان‌تر به صورت هواخنک طراحی شده تا نیازی به برج خنک‌کننده نداشته باشند.

مینی چیلر خانگی

چیلر آپارتمانی معمولا تنها برای فصول گرم سال و تولید سرمایش کاربرد دارند. اما اگر این مینی چیلر به صورت هیت پمپ باشد، برای مناطقی که زمستان‌های خیلی سرد ندارند، کاربرد گرمایشی نیز دارد. به دلیل بالا رفتن مصرف برق در این روش، تولید گرمایش با مینی چیلر چندان کارآمد نبوده و بهتر است از سیستم‌های گرمایشی بهینه‌تری استفاده نمود.

مزایای مینی چیلر

چیلر اپارتمانی مزایای متعدد و قابل توجهی دارد که در این بخش به چند مورد از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  1. هزینه تهویه مطبوع و سیستم سرمایشی واحدهای مختلف در یک ساختمان، مستقل از یک‌دیگر است.
  2. تنظیم و کنترل دمای هر اتاق به کمک فن‌کویل موجود در آن به صورت جداگانه قابل انجام است.
  3. مینی چیلر نسبت به چیلرهای مرکزی لرزش، استهلاک و سروصدای کمتری داشته و این موضوع باعث افزایش طول عمر آن‌ها می‌شود‌.
  4. چیلر آپارتمانی فضای زیادی را برای نصب اشغال نمی‌کند و از ابعاد و وزن کم‌تری برخوردار است.
  5. چیلرهای خانگی را می‌توان بر روی پشت‌بام، بالکن، تراس و… نصب نمود.
  6. مصرف برق در مینی چیلرها بهینه است.
  7. هزینه تعمیر و نگهداری چیلر اپارتمانی مناسب است.
  8. به دلیل هواخنک بودن سیستم مینی چیلرها، نیازی به برج خنک‌کننده ندارند.
  9. در مناطق خشک و بسیار گرم نیز قابل نصب و بهره‌برداری هستند.

معایب مینی چیلر

از معایب استفاده از مینی چیلرها نیز می‌توان موارد زیر را نام برد:

  1. مینی چیلر برای تأمین سرمایش فضاهای بسیار بزرگ کافی نیست و در این صورت باید از چیلر استفاده نمود.
  2. مصرف برق مینی چیلرها در یک آپارتمان به دلیل داشتن چندین کمپرسور در مقایسه با چیلر مرکزی که کمپرسور کم‌تری دارد، بیشتر است.
  3. قیمت خرید مینی چیلر نسبت به چیلر مرکزی نیز بیشتر خواهد بود.

مصرف برق چیلر خانگی

مصرف برق چیلر خانگی

برای محاسبه میزان مصرف برق چیلر آپارتمانی باید عوامل متعددی را در نظر گرفت. در مینی‌ چیلر سه قسمت الکتروموتور کمپرسور، موتور فن‌های کندانسور و پمپ‌های اواپراتور مصرف برق دارند. از روی کاتالوگ و بروشور مینی چیلر یا پلاک مشخصات نصب شده روی آن می‌توان توان کل ورودی مینی چیلر (Power Input) را به دست آورده و در میزان ساعات کارکرد آن در یک شبانه روز و ظرفیت میانگین ضرب نمود تا میزان مصرف برق چیلر خانگی بر حسب کیلووات ساعت به دست آید.

با توجه به پلکانی بودن قیمت واحد برق بر اساس میزان مصرف، حال می‌توانید میزان مصرف برق چیلر خانگی توضیح داده شده در بخش قبل را ضرب در قیمت واحد برق کرده و هزینه برق چیلر اپارتمانی را محاسبه کنید. علاوه بر این روش، نرم‌افزارهایی نیز طراحی شده‌اند که با دریافت اطلاعات مربوط به مینی چیلر، ساعات کارکرد و قیمت واحد برق، مصرف برق چیلر خانگی و بهای آن را محاسبه می‌نماید.

یکی از مواردی که سبب کاهش مصرف برق چیلر خانگی می‌شود، استفاده از مینی‌ چیلرهای دارای کمپرسورهای اینورتردار است. اینورتر سبب می‌شود که راه‌اندازی چیلر آرام‌تر بوده، هم‌چنین اینورتر تعداد دفعات روشن و خاموش شدن کمپرسور را کاهش می‌دهد.

این موارد سبب می‌شود که مصرف برق چیلر آپارتمانی کمتر شده و بهای برق مصرفی نیز کاهش یابد.

طبقه بندی شده در

با برچسب در