بیشتر مردم با آمدن فصل تابستان و گرم شدن هوا، همیشه به دنبال راهی برای خنک سازی محیط هستند. در حقیقت یکی از راه‌های خنک سازی محیط، استفاده از وسایل سرمایشی از جمله کولر آبی و کولر گازی است. در بعضی از مواقع ممکن است مکان مورد نظر کوچک بوده و یا در آن جا امکان کانال کشی وجود نداشته باشد. در این مواقع، بهترین راه حل برای خنک کردن محیط، استفاده از کولرهای آبی جدیدی به نام کولر آبی پرتابل است.

جهت مشاهده لیست تعمیرکاران برای تعمیر کولر آبی در استاده روی آن کلیک کنید.

کولر آبی پرتابل، نوعی دستگاه سرمایشی است که در انواع مختلفی تولید و به بازار عرضه می‌شود. کولر آبی پرتابل قابل استفاده در هر محیطی از جمله ساختمان‌های مسکونی، اداری و… بوده بطوریکه به راحتی قابل حمل و جا به جایی نیز می‌باشد.

در ساخت کولر آبی پرتابل به جای استفاده از پوشال، پدهای سلولزی به کار رفته است که این پدها شوره و رسوب را به خود جذب نمی‌کنند در نتیجه استفاده از آن‌ها باعث می‌شود محیط زودتر خنک شود.    

در محیط‌های بزرگ، تحمل گرما کاری طاقت فرسا می‌باشد. بنابراین افراد برای خنک سازی سریع محیط، از کولرهای گازی استفاده می‌کنند. کولر گازی انواع مختلفی دارد که یکی از آن‌ها کولر گازی ایستاده می‌باشد که در ادامه این مقاله درباره مزایا و معایب آن و همچنین معایب کولر آبی پرتابل می‌پردازیم.

معایب کولر آبی پرتابل

معایب کولر آبی پرتابل

کولر آبی پرتابل مزیت‌های زیادی دارد ولی در مقابل آن دارای معایب مختلفی نیز می‌باشد که مهم‌ترین آن‌ها به صورت زیر هستند.

  • یکی از معایب کولر آبی پرتابل، ایجاد سر و صدای زیاد آن است. معمولا زمانیکه که در محیط خانه، کولر آبی پرتابل در حال کار کردن است، سر و صدای زیادی تولید می‌کند که برای افراد حاضر در آن محیط آزار دهنده می‌باشد. (روغن کاری موتور کولر آبی را به صورت تصویری یاد بگیرید!)
  • یکی دیگر از معایب کولر آبی پرتابل، وزن سنگین آن‌ها است. کولرهای آبی پرتابل به گونه‌ای ساخته شده‌اند که قابل جا به جایی هستند اما زمانیکه حجم آن‌ها بالا رود، طبیعتا سنگین‌تر می‌شوند، در نتیجه در این مواقع حمل آن، دشوارتر است.
  • کولرهای آبی پرتابل معمولا برای خنک سازی محیط‌های کوچک استفاده  می‌شوند. بنابراین این نوع کولر، توانایی خنک سازی محیط‌های بزرگ را ندارد.
  • یکی دیگر از معایب کولر آبی پرتابل، ایجاد باد گرم است. در واقع در ساخت این نوع کولرها، از یک موتور برای خنک سازی محیط، استفاده شده است که معمولا این موتور مقداری گرما تولید می‌کند. بنابراین زمانیکه کولر آبی پرتابل در حال خنک سازی محیط است، باد گرم تولید شده توسط این موتور در خنک سازی، تاثیر گذاشته و مقداری باد گرم ایجاد می‌نماید، از این رو پیشنهاد می‌شود هنگام استفاده از کولر آبی پرتابل، یک سیستم تهویه مناسب نیز در محیط مورد نظر تعبیه شود.
  • کولرهای آبی پرتابل انواع مختلفی دارند که گونه‌ای از آن، دارای مخازن آب هستند که آب مازاد از آن‌ها تخلیه می‌شود. در حقیقت یکی از معایب این نوع کولر آبی، این است که شما باید برای جلوگیری از سر ریز شدن آب، مرتبا آب داخل مخزن را چک کرده و آب اضافی آن را تخلیه کنید تا آب اضافی از مخزن آن، روی زمین تخلیه نشود. همچنین در هنگام جا به جایی کولر آبی پرتابل باید به این موضوع، یعنی تخلیه آب اضافی مخزن آب کولر، توجه کنید تا در هنگام جا به جایی با مشکل مواجه نشوید.  

مینی چیلر چیست؟ مزایا و معایب مینی چیلر را بخوانید.

مزایای کولر گازی ایستاده

کولرهای گازی در انواع متنوعی ساخته می‌شوند که یکی از آنها، کولر گازی ایستاده است که از نظر ظاهری با کولرهای گازی دیواری متفاوت می‌باشند. معمولا در محیط‌های بزرگ نصب کولر گازی ایستاده برای خنک کردن محیط استفاده می‌شود. این نوع دستگاه سرمایشی دارای مزایایی است که مهم‌ترین آن‌ها به صورت زیر است.

  • یکی از اصلی‌ترین مزیت‌های کولرهای گازی ایستاده، این است که در فضول گرم با تولید سرما، می‌توانند در فصل‌های زمستان برای تولید گرما نیز به کار روند.
  • یکی دیگر از مزایای کولر گازی ایستاده، این است که تنظیم باد سرد و گرم  را دارا می‌باشد، به گونه‌ای که می‌توانند در هر چهار جهت به تولید باد سرم و گرم بپردازند.
  • یکی دیگر از مزایای کولر گازی ایستاده این است که دارای دمپر تنگ‌تر هستند. در حقیقت این عامل باعث می‌شود باد سرد به افرادی  که در محیط مورد نظر در فاصله دور از کولر گازی ایستاده،  قرار دارند منتقل شده و آن‌ها احساس خنکی کنند.
  • یکی از ویژگی‌های کولرهای گازی ایستاده، بالا بودن مصرف انرژی آن‌ها است. اما از آن‌جایی که مصرف انرژی ‌آن‌ها مقرون به صرفه است، از نظر اقتصادی جزء مزایای کولر گازی ایستاده محسوب می‌شود، به همین دلیل برای خنک سازی محیط‌های بزرگ از کولرهای گازی ایستاده نسبت به کولرهای گازی دیواری بیشتر استفاده می‌کنند. برای مثال برای خنک سازی محیطی به متراژ پانصد متر، وجود یک کولر گازی ایستاده مناسب است اما در صورتیکه قصد دارید برای خنک سازی همین محیط با متراژ گفته شده از کولر گازی دیواری استفاده نمایید باید برای خنک کردن محیط از چند کولر گازی دیواری استفاده کنید که طبیعتا مجموع انرژی مصرفی آن‌ها خیلی بیشتر از یک کولر گازی ایستاده خواهد شد. در نتیجه می‌توان گفت که اگرچه مصرف انرژی کولر گازی ایستاده بالا است ولی مقرون به صرفه می‌باشد.

معایب کولر گازی ایستاده

معایب کولر گازی ایستاده

همانطور که گفته شد استفاده از کولر گازی ایستاده مزیت‌های زیادی دارد که در مقابل آن، معایبی نیز دارد که برخی از آن‌ها به شرح زیر می‌باشد.

  • یکی از معایب کولر گازی ایستاده، صدای زیاد فن آن می‌باشد. در حقیقت زمانیکه از این نوع کولر برای محیط‌های خیلی بزرگ مانند محیط‌های تجاری استفاده می‌شود معمولا صدای فن آن به گوش نمی‌رسد اما هنگامی که در محیط منزل استفاده می‌شود، صدای فن دستگاه برای افرادی که در محیط، حاضر هستند، کمی آزار دهنده می‌باشد. (کولر گازی هر چند وقت باید سرویس شود ؟)
  • هنگامیکه برای خنک سازی محیط از کولر گازی ایستاده استفاده می‌کنید باید به این نکته توجه داشته باشید که کمپرسور دستگاه در حین کار کردن، گرمای زیادی تولید می‌کند. بنابراین بهتر است برای جلوگیری از ورود گرما به محیط، آنها را در بیرون یا محیطی مناسب نصب نمایید.
  • کولرهای گازی ایستاده به گونه‌ای ساخته می‌شوند که با استفاده از چرخ‌هایی که در زیر دستگاه قرار دارند، قابل حمل و جا به جایی هستند اما هر چقدر که ابعاد آن‌ها بیشتر باشد، وزن آن‌ها نیز بیشتر خواهد بود. (معمولا بیست کیلو گرم یا بیشتر) بنابراین حمل و جا به جایی دستگاه نیز، کمی دشوار می‌شود.

طبقه بندی شده در