لیست تعمیرکاران کولرگازی در تهران

یکی از سیستم‌های تهویه مطبوع که امروزه بسیار مورد توجه و کاربرد قرار گرفته است، هواساز است. هواساز قابلیت‌های متنوعی از جمله تنظیم و کنترل دما و رطوبت، فیلتر کردن هوا، کنترل جهت توزیع و سرعت پخش هوا در محیط را دارا است. از هواساز در محیط‌های گوناگون مانند کارخانه‌ها، سوله‌های صنعتی، بیمارستان‌ها، آپارتمان‌ها و… می‌توان استفاده نمود.

هواسازها در یک دسته‌بندی کلی به سه گروه هواساز صنعتی، خانگی و هایژنیک تقسیم می‌گردند. تفاوت زیادی در ساختار هواسازهای گوناگون وجود نداشته و تنها در محل کاربرد آن‌ها، اندازه، فیلترهای به کار رفته و تجهیزات اضافی با هم متفاوت هستند. در این مطلب از خدمات آنلاین “استاده” درباره نحوه کارکرد هواساز، ویژگی‌های آن و انواع مختلف هواسازهای خانگی توضیحاتی را ارائه خواهیم نمود.

عملکرد هواساز چگونه است؟

همان‌طور که در ابتدا اشاره شد وظیفه اصلی هواساز، فیلتر کردن هوا، تنظیم دما و رطوبت، کنترل جهت پخش هوا در فضا است. اما این دستگاه به تنهایی نمی‌تواند هوای گرم یا سرد را تولید کند و تنها توزیع‌کننده‌ی هوا است؛ بنابراین در کنار هواساز تجهیزات دیگری برای سرمایش یا گرمایش هوا لازم است. برای تولید برودت از دستگاهی به نام چیلر و برای تولید حرارت از بویلر در کنار سیستم استفاده می‌شود.

عملکرد دستگاه به این گونه است که ابتدا آب در چیلر سرد یا در بویلر گرم شده و سپس به وسیله پمپ به لوله‌های مسی هواساز که کویل نامیده می‌شوند، پمپاژ می‌گردند. در این مرحله به وسیله یک فن، هوای تازه وارد هواساز شده و از یک فیلتر عبور می‌کند تا ذرات گرد و غبار و آلودگی‌های آن گرفته شود. حال این هوای تازه و پاک به سوی کویل‌ها فرستاده شده و در تماس با آن‌ها سرد یا گرم شده و در نهایت وارد محیط می‌گردند.

هواسازهای صنعتی در ابعاد بزرگ‌تری نسبت به دو نوع هواساز دیگر تولید شده و در محیط‌هایی مانند کارخانه‌ها، سوله‌های صنعتی، ادارات، فروشگاه‌ها و… به کار گرفته می‌شوند. هواسازهای هایژنیک نیز به دلیل به کارگیری فیلترهای متعدد و ساختار دقیق‌تر نسبت به دو نوع هواساز دیگر در بیمارستان‌ها، اتاق‌های عمل، آزمایشگاه‌ها و… استفاده می‌گردند. مینی چیلر چیست؟ مزایا و معایب مینی چیلر را در این صفحه از استاده مگ مطالعه کنید.

در هواسازهای خانگی، تنظیم و کنترل رطوبت اهمیت بیشتری نسبت به هواسازهای صنعتی دارد. ابعاد نوع خانگی محدودتر از صنعتی بوده و آب گرم در آن به وسیله پکیج یا بویلر موجود در موتورخانه ساختمان و آب سرد نیز به وسیله مینی چیلرهای آپارتمانی تأمین می‌گردد.

اما نوع دیگری از هواسازهای خانگی وجود دارد که به هواساز مستقل آپارتمانی شناخته می‌شود. در این نوع، وسایل تولیدکننده حرارت و برودت در کنار واحد توزیع‌کننده هوا به صورت یک جا در یک دستگاه قرار داده شده است.

معایب کولر آبی پرتابل را در این صفحه از استاده مشاهده کنید.

مزایا و معایب هواساز خانگی

مزایا و معایب هواساز خانگی

انواع مختلف هواساز از جمله نوع خانگی مزایای زیادی دارند که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان موارد زیر را نام برد:

  • هواسازها می‌توانند اکسیژن محیط را به صورت دائمی تولید کرده و هوای تازه را وارد فضا کنند.
  • تجهیزات جانبی دیگری مانند دستگاه رطوبت‌گیر و رطوبت‌زن را می‌توان به مجموعه هواساز افزود تا امر کنترل رطوبت را نیز در فضای خانه انجام داد.
  • به دلیل داشتن فیلترهای متعدد، هوای محیط را از هر گونه آلاینده‌ای پاک می‌نماید.

اما یکی از عیوبی که به هواسازهای خانگی وارد می‌شود این است که در این سیستم نمی‌توان کنترل دما، رطوبت یا جهت توزیع هوا را برای هر اتاق یا بخش از خانه به طور جداگانه انجام داد و هواساز هوا با یک دما و رطوبت معین را از طریق کانال‌هایی در اتاق و قسمت‌های گوناگون منزل پخش می‌کند. این موضوع سبب شده است که در بسیاری از موارد هواساز و فن کویل در کنار هم استفاده شوند.

انواع هواساز خانگی

انواع هواساز خانگی

هواسازهای خانگی را می‌توان بر اساس عوامل گوناگونی دسته‌بندی نمود که در این بخش به چند مورد از شایع‌ترین دسته‌بندی‌های هواسازهای خانگی اشاره خواهیم کرد:

  1. یکی از این عوامل، نوع طراحی هواساز است که به صورت فول فرش (Full Fresh) طراحی شده باشد یا خیر. در طراحی فول فرش، همه هوایی که به دستگاه ورود می‌کند، از هوای بیرون بوده و هیچ هوایی به دستگاه بازگردانده نمی‌شود. در صورتی که طراحی هواساز خانگی به این شکل نباشد، بخشی از هوای ورودی دستگاه از محیط بیرون و بخش دیگر از هوای بازگشتی خواهد بود.
  2. ملاک دیگری که در دسته‌بندی هواسازهای خانگی وجود دارد، داشتن مکانیزمی برای بازیافت نمودن حرارت تلف شده است. این مکانیزم سبب می‌شود که مصرف انرژی به میزان قابل توجهی کاهش یابد.
  3. هواسازهای خانگی معمولا در بالکن خانه‌ها نصب می‌شوند، محدودیت‌های فضای نصب آن‌ها سبب شده که این هواسازها در دو نوع افقی و عمودی تولید شوند.
  4. یکی دیگر از دلایلی که باعث به وجود آمدن انواع مختلف هواساز خانگی می‌شود، جهت خروج هوا از دستگاه است. نوع طراحی بدنه‌ی این دستگاه خانگی به گونه‌ای می‌تواند باشد که هوا را به سمت بالا، پایین یا روبه‌رو خارج کند
  5. .هم‌چنین هواسازهای خانگی را بر اساس تعداد مناطق تحت پوشش می‌توان تقسیم‌بندی نمود. هواساز خانگی می‌تواند تنها یک منطقه را هوادهی کرده یا چندین منطقه را به کمک کانال‌هایی تحت پوشش قرار دهد.

طبقه بندی شده در

با برچسب در