انواع گل‌ قاشقی از زیباترین گل‌هایی هستند که از دوران قدیم در خانه‌های ایرانی در حوض وسط خانه و یا کنار نرده‌ها نگهداری می‌شدند. این گل‌ها دارای ویژگی‌هایی هستند که باعث می‌شود نگهداری از آنها نسبت به سایر گل‌ها، آسان‌تر باشد. در ادامه این مطلب از خدمات استاده، به ارائه توضیحاتی درباره برخی خواص گل قاشقی در خانه، نحوه نگهداری از این گیاه در منزل، روش تکثیر آن و همچنین انواع گل قاشقی خواهیم پرداخت.

خواص گل قاشقی در خانه

در ابتدا لازم به ذکر است که اصل گل قاشقی peromia magnoliaefoli به جنگل‌های آمازون در برزیل برمی‌گردد. این گیاه دارای برگ‌های گوشتی و ترد قلب‌مانند است و رنگ آن نیز شامل رنگ سبز، کرم و ابلق می‌باشد. این گل متعلق به جنگل‌های نسبتاً تاریک در آمازون بوده است. در نتیجه در برابر نرسیدن نور مستقیم به آن در خانه و آپارتمان مقاومت زیادی دارد. انواع گیاهان آپارتمانی همراه اسامی و عکس را مشاهده نمایید.

سایر خواص این گیاه به شرح موارد زیر است:

  • از برگ این گیاه به عنوان ضدعفونی کننده و در برخی اوقات برای رفع اسهال در مشکلات گوارشی استفاده می‌شود.
  • در بعضی مواقع، از این گیاه برای رفع سرفه‌های بسیار شدید، بی اختیاری دفع ادرار در اطفال و… استفاده می‌شود.
  • در کشوری مانند سری لانکا از آن به عنوان سبزی خوردن استفاده می‌کنند.
  • گل قاشقی برای درمان سردرد و در مواردی هنگام پانسمان به کار می‌آید!
  • گل قاشقی بعضاً بی خوابی را از بین می‌برد.

اگر قصد دارید گل قاشقی را در منزل خود نگهداری کنید، باید بدانید که علاوه بر خواص درمانی جسمانی بالا، این گل سبب پاکسازی هوا و ایجاد حس آرامش در منزل شما خواهد شد. در واقع این گل سبب تصفیه هوای آپارتمان و افزایش میزان اکسیژن در آن می‌شود و در نتیجه سبب بهبود حال شما خواهد شد.

روش نگهداری گل قاشقی در خانه

قبل از کاشت این گل برای خود بررسی کنید که آیا خاک آن سبک، دارای زه‌کشی و مناسب است یا خیر. بهترین دما برای رشد خوب این نوع گل، بین 18-25 درجه سانتی گراد می‌باشد. در این صفحه با راز نگهداری گلهای آپارتمانی آشنا شوید!

توجه داشته باشید که این گیاه قابلیت تحمل دمای بالاتر را نیز دارد؛ ولی نکته قابل توجه، رشد به میزان مناسب است! همچنین بهتر است در فصل سرد زمستان، گل قاشقی به درون آپارتمان منتقل شود تا سرمای زیادی را تحمل نکند.

آبیاری

مورد مهم دیگری که نیاز است بدانید، آبیاری مناسب گیاه است. این گیاه آب را در درون برگ و بافت خود ذخیره می‌کند. در نتیجه، باید در هنگامی آن را آبیاری کنید که خاک خشک شده باشد. همچنین، نباید از آبی که دمای خیلی کمی دارد و یا دارای املاح فراوان است، استفاده کرد؛ چرا که به ریشه گیاه آسیب می‌زند. بهترین گیاهان آبزی آپارتمانی برای زیبایی منزل و محل کار را بشناسید.

هنگام آبیاری دقت داشته باشید که بهترین آب، ولرم و بدون کلر است. نکته دیگر این است که گل قاشقی به علت نیازمندی به رطوبت باید هفته‌ای دو تا سه بار غبارپاشی شود.

نور خورشید

بالاتر گفته شد که این گیاه در جنگل‌های تاریک آمازون رشد می‌کند و در نتیجه به نور کمی نیاز دارد. ولی خوب است که روزی حداقل 3 ساعت در معرض نور غیرمستقیم خورشید قرار گیرد. نور غیرمستقیم به دلیل این که نور مستقیم سبب سوختگی آن می‌شود!

لازم است ریشه گل قاشقی خود را پس از گذشت چند سال بررسی کنید. اگر ریشه از خاک بیرون زده بود، بدانید که باید گلدان آن را تعویض کنید. در غیر اینصورت به گیاه آسیب وارد می‌شود.

به عنوان آخرین نکته از روش‌ نگهداری گل قاشقی باید بگوییم که لازم است به طور مداوم چک کنید که گیاه آسیب ندیده باشد. اگر بخشی از آن آسیب دیده بود، حتما آن را جدا کنید تا به بقیه گیاه نرسد.

معرفی 13 تا از بهترین گلهای آپارتمانی سایه دوست و اسامی آنها را در استاده بخوانید.

روش نگهداری گل قاشقی

روش تکثیر گل قاشقی

بهترین زمان برای تعویض گلدان و تکثیر گیاه، فصل بهار است. برای این کار، مقداری خاک چرب و تورب و ماسه لازم دارید. همانطور که پیش‌تر گفته شد، گل را در معرض نور غیرمستقیم خورشید قرار دهید. این کار سبب می‌شود که سنبله گل کرمی و یا سفید رنگی تولید شود.

لازم است بدانید که پپرونای سفید می‌تواند با قلمه بذر و یا ساقه تکثیر شود. همچنین این اتفاق در پپرونای سبز، با قلمه‌های بزرگ و ساقه رخ می‌دهد. قابل توجه است که پپرونای معمولی می‌تواند با برگ‌های بزرگ و کاملش تکثیر شود.

در بخش زیر، روشی کلی برای قلمه زدن گل قاشقی ارائه شده است:

  1. ساقه سالمی از گیاه خود انتخاب کرده و حدود 5 تا 7 سانتی متر از آن را بردارید. سعی کنید قلمه شما از این مقدار کمتر نشود؛ زیرا با این کار علاوه بر اینکه احتمال ریشه زدن گیاه را کاهش می‌دهید، ممکن است قلمه از بین برود. توجه کافی داشته باشید که این ساقه انتخابی سالم باشد. در غیر اینصورت، به گیاه قلمه زده شده صدمه وارد می‌شود.
  2. انتهای قلمه انتخاب شده را به صورت مورب برش دهید.
  3. در این مرحله مسه شسته شده فراهم کنید. سپس قلمه گیاه خود را به مقدار حدودا 4 تا 5 سانتی متر درون این ماسه فرو کرده و در دمای ۱۸درجه سلسیوس و محل تاریکی در خانه قرار دهید. این روش، قلمه زنی نام دارد.
  4. در این مرحله می‌توانید از هورمون‌های ریشه زا استفاده کنید.
  5.  دقت کنید که اگر گل قاشقی شما از نوع گوشتی است، باید برگ‌ روی سطح ماسه خوابانده شده و روی آن دوباره ماسه شسته شده ریخته شود. به این روش، خواباندن گفته می‌شود.
  6. در نهایت پس از گذشت زمان نه چندان زیادی مشاهده می‌شود که در انتهای رگبرگ‌ها ریشه درآمده است.
روش تکثیر گل قاشقی

انواع گل قاشقی

گل‌های قاشقی برگ‌هایی با اندازه‌های متفاوت دارند و ممکن است ارتفاع آنها به ۳۰ تا ۶۰ سانتی متر برسد. در ادامه، برخی از انواع گل‌های قاشقی معرفی شده است:

گل قاشقی ابلق

این نوع گل دارای برگ‌های چند رنگ می‌باشد که در رنگ‌های سبز، کرم و زیتونی هستند. همچنین ساقه این گیاه به رنگ قهوه‌ای مایل به قرمز می‌باشد. گل قاشقی ابلق به نور متوسط و غیرمستقیم نیاز دارد و نور فلورسنت (چراغ خانه‌ها) نیز برای آن مناسب است.

گل قاشقی ابلق

گل قاشقی سبز

این نوع گل برخلاف گل قاشقی ابلق، تک رنگ و به رنگ سبز تیره می‌باشد. لازم به ذکر است که این گل از زمان گذشته مورد استفاده زیادی در خانه‌ها قرار می‌گرفته است.

گل قاشقی سبز

گل قاشقی ژاپنی

برگ‌های این نوع از گل همانند برگ‌های گیاه نعنا می‌باشد. همچنین ساقه‌های آن به رنگ قرمز مایل به صورتی هستند. گل قاشقی ژاپنی به علت زیبایی خاص خود، علاقه‌مندان زیادی را در سطح جهان دارد.‌

گل قاشقی ژاپنی

طبقه بندی شده در