مهمترین هدف هنگام طراحی دکوراسیون داخلی زیبایی و چشم نواز بودن آن می باشد که در این زمینه امور مختلفی از جمله نقاشی ساختمان، کاغذ دیواری، انتخاب مبلمان و سایر وسایل مورد نیاز، تاثیر گذار می باشد. اما یکی دیگر از اموری که می تواند در طراحی دکوراسیون داخلی نقش موثری داشته باشد پتینه کاری ساختمان می باشد.

پتینه کاری در واقع یکی از مناسب ترین امور برای جایگزین کردن بخشی از نقاشی ساختمان و یا کاغذ دیواری می باشد. البته این نکته را به خاطر داشته باشید که زیاده روی در این زمینه می تواند فضایی نامناسب ایجاد نماید.

پتینه کاری و مزایای پتینه کاری

پتینه هنری است که با استفاده از رنگ ها و ابزار مختلف می توان به دیوار و یا سقف ها بافتی خاص و زیبا بخشید که لازمه این امر، فردی هنرمند و خلاق می باشد. امروزه پتینه کاری در طراحی دکوراسیون داخلی جایگاه ویژه ای کسب کرده است.

پتینه کاری به دو نوع پتینه برجسته (با خمیر) که بیشتر برای دکوراسیون های کلاسیک مورد استفاده قرار می گیرد و پتینه صاف که اکثرا برای دکوراسیون های مدرن می باشد؛ تقسیم می گردد.

از جمله مزایای پتینه کاری بر روی دیوار نسبت به نقاشی ساختمان و کاغذ دیواری می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • از جمله مزایای دیگر در پتینه کاری می توان به قیمت بسیار مناسب و مقرون به صرفه این امر اشاره کرد که به دنبال زیبایی خاص و چشم نواز خود، از هزینه بسیار کمی برخوردار می باشد.
  • پتینه کاری از تنوع بسیار نامحدودی برخوردار می باشد که مناسب با هر نظر و سلیقه ای می توان آن را اجرا نمود و می توانید برای مجلل تر شدن و یا مدرن شدن خانه خود از آن بهره بگیرید.
  • از مزایای دیگر پتینه کاری می توان به مدت زمان ماندگاری آن اشاره کرد. که برخی از مدارس، بیمارستان ها، شرکت ها و … به دلیل بالا بودن ماندگاری پتینه به جای نقاشی ساختمان و یا کاغذ دیواری از آن استفاده می کنند.
  • پتینه می تواند به عنوان عایق صدا و عایق رطوبت به شمار آید.

از جمله مزایای پتینه کاری می توان به پیاده سازی بر روی انواع دیوار، هزینه بسیار کمتر، تنوع و ماندگاری بالا و عایق صدا و رطوبت اشاره نمود. برای آشنایی با پتینه کاری مدرن پیشنهاد می‌کنیم این صفحه را مطالعه نمایید.

آموزش پتینه کاری در منزل!

اگر شما از دکوراسیون داخلی منزل خود خسته شده اید می توانید با یک استادکار حرفه ای تماس بگیرید و متناسب با سلیقه خود از او بخواهید که دیوار مورد نظر شما را پتینه کند.

اما اگر خود تمایل به انجام این کار دارید در زیر به چند روش ساده در این زمینه اشاره خواهیم کرد؛ فراموش نکنید که اگر قصد پتینه کاری در پذیرایی و یا نشیمن خانه را دارید این کار را حتما به استادکاران ماهر بسپارید اما برای اتاق خواب و یا دیوار هایی که دیده نمی شوند می توانید خودتان وارد عمل شوید.

یکی از کارهای جذاب برای زیبا تر شدن و متفاوت تر شدن خانه استفاده از آینه کاری می باشد که می توانید عکس های زیبا و نکات مهم در این زمینه را مشاهده نمایید و ایده های جالبی دریافت نمایدد.

پتینه با اسفنج:

برای این قسمت می توانید رنگ مورد نظر خود را انتخاب کنید و مقداری از آن را بر روی سینی رنگ بریزید و سطح اسفنج را به رنگ آغشته نمایید؛ سپس اضافه رنگ را به وسیله پارچه و یا روزنامه بگیرید و به حالت ضربه ای آن را به دیوار مورد نظر بکوبید.

برای زیبا تر شدن این کار می توانید از ترکیب رنگ های طلایی و یا نقره ای نیز استفاده نمایید.

به طور مثال اگر با یک اسفنج رنگ آبی فیروزه ای را به دیوار می کوبید پس از خشک شدن آن می توانید با یک اسفنج دیگر رنگ نقره ای را به صورت نا منظم بکوبید. این نوع پتینه از پرطرفدار ترین نوع پتینه کاری می باشد.

اگر انجام این کار برای شما مقدور نمی باشد شما می توانید از کاغذ دیواری‌های موجود در بازار که در طرح های پتینه عرضه می گردند استفاده نمایید.

راه راه کردن دیوار ها

راه راه کردن دیوار ها از دسته پتینه های مدرن محسوب می گردد که بیشتر برای اتاق خواب و یا طراحی دکوراسیون مهدکودک ها و یا مدارس مورد استفاده قرار می گیرد.

حلال رنگ شاپان را در این صفحه مطالعه کنید و اطلاعات لازم را بدست آورید.

برای انجام این کار کافی است وسط دیوار را پیدا کنید و با استفاده از چسب های نواری تعداد راه های مورد نظر خود را علامت گذاری کنید سپس آن ها را رنگ نمایید.

فاصله بین خطوط بستگی به سلیقه افراد متفاوت می باشد به طوری که برخی فاصله بین خطوط راه یکسان در نظر می گیرند و برخی به طور غیر منظم علامت گذاری می کنند.

پتینه کاری با پارچه

در این قسمت می توانید با استفاده از تکه های پارچه دکوراسیون جدیدی خلق کنید. به این صورت که دیواری را مد نظر می گیرید و به وسیله یک پارچه مچاله شده که سطح آن به رنگ آغشته می باشد ضربه وارد می نمایید.

برای زیباتر شدن در این نوع از پتینه کاری می توانید از ترکیب رنگ ها نیز استفاده نمایید.

به طور مثال با استفاده از چند پارچه مچاله که رنگ های متفاوتی دارند، یا رنگ کاری پس زمینه و استفاده از رنگ های طلایی، نقره ای و مسی برای ضربه زدن، و یا استفاده از رنگ سفید به عنوان پس زمینه و استفاده از رنگ های مختلف برای ضربه زدن.

رنگ برداری با کاردک

همانطور که در مقاله آموزش نقاشی ساختمان به آن اشاره شد کاردک کاربردهای زیادی حین نقاشی ساختمان دارد که یکی دیگر از آن ها جدا کردن رنگ از دیوارهای از قبل نقاشی شده می باشد که در نهایت شما دیواری طرح دار خواهید داشت.

اگر دیواری دارید که به تازگی رنگ شده است و یا نمیخواهید از کارد استفاده کنید، می توانید رنگ قسمت مورد نظر را به وسیله جارو، برس و یا پارچه نخی مچاله شده از روی دیوار به صورت ضربه ای بردارید و به این ترتیب بر روی دیوار نقش بر جای گذاشت.

هزینه پتینه کاری

همانطور که پیش تر به آن اشاره شد هزینه پتینه کاری نسبت به نقاشی ساختمان و کاغذ دیواری بسیار کمتر می باشد. اگر بخواهیم هزینه ای دقیق برای آن در نظر بگیریم می توان گفت بسته به متراژ، مواد پتینه و سختی مراحل پتینه متفاوت می باشد.