امروزه توالتهای فرنگی و ایرانی در انواع مختلفی ساخته میشوند که هزینه نصب و لولهکشی فاضلاب آنها نیز با یکدیگر متفاوت میباشد. همچنین افرادی که لوله کشی فاضلاب توالت فرنگی و توالت ایرانی را انجام میدهند باید تمام نکات لازم را در نظر گرفته تا مشکلاتی نظیر گرفتگی چاه و … رخ ندهد.
نقشه لوله کشی فاضلاب توالت فرنگی
هنگام لوله کشی فاضلاب توالت فرنگی، عوامل گوناگونی روی نقشه لوله کشی آن، موثر میباشند. در ادامه مقاله به صورت مختصری درباره برخی از آنها میپردازیم.
نصب هواکش سرویس بهداشتی
یکی از مواردی که هنگام لوله کشی فاضلاب توالت فرنگی باید به آن توجه شود نصب هواکش سرویس بهداشتی است. در واقع نصب هواکش از انتشار بوی نامطبوع جلوگیری میکند. بنابراین هنگام لوله کشی فاضلاب توالت فرنگی باید لولههایی برای هواکش تعبیه کنیم، طوری که ارتفاع این لولهها به بالای پشت بام برسند. دقت داشته باشید لوله فاضلاب با هواکش باید به موازات یکدیگر قرار گیرند. (رفع بوی بد فاضلاب توالت، دستشویی و آپارتمان)
محل قرارگرفتن لولههای فاضلاب
هنگام نصب لولههای فاضلاب توالت ایرانی، باید به فاصلهی لوله فاضلاب از دیوار توجه کرد. معمولا مقدار معیاری که برای این موضوع در نظر گرفته شده سی تا سیوپنج سانتیمتر میباشد.
همچنین افراد لولهکش برای نصب توالت فرنگی نیز فاصلهی مرکز لوله خروجی فاضلاب( در زیر توالت فرنگی) تا دیوار را سی سانتیمتر در نظر میگیرند.
اندازه استاندارد شیب لولههای فاضلاب توالت فرنگی
- یکی دیگر از مواردی که در نقشهی توالت فرنگی موثر است، توجه به اندازه استاندارد شیب لولههای فاضلاب میباشد. به همین منظور، برای اینکه تقطیر آب در لولههای فاضلاب، به خوبی به سمت چاه روانه شود، لازم است که افراد لولهکش، لولهها را به صورت افقی در کنار یکدیگر قرار دهند. به طوری که در قسمت اتصالشان، شیبی به اندازه چهار درجه داشته باشند.
- همچنین سایز استاندارد لولهی فاضلاب توالت فرنگی باید حدود صد و ده میلی متر باشد.
- افراد لولهکش در هنگام نصب لولهی فاضلاب اگر قصد تغییر مسیر لولهها را داشته باشند، باید از زانوی چهل و پنج درجه استفاده کنند. درصورتی که تغییر مسیر، زاویهی نود درجه باشد، باید از دو زانوی چهل و پنج درجه استفاده نمایند. به طور کلی تغییر مسیر لولهها نباید از زاویهی چهل و پنج درجه بیشتر شود.
لوله کشی توالت فرنگی وال هنگ
وال هنگ کلمهای است که به معنی آویزان از دیوار میباشد. بنابراین در سرویسهای بهداشتی نیز به معنی وسیلهای است که بدون پایه بوده و به دیوار نصب میشود. در واقع امروزه برای لوکس و زیباتر شدن سرویسهای بهداشتی تجهیزاتی نظیر توالت فرنگی وال هنگ را نصب میکنند.
توالت فرنگی وال هنگ، مدل جدیدی از سرویسهای بهداشتی است که به دلیل دارا بودن مزیتهای زیاد از قبیل شستوشوی آسان، تنظیم ارتفاع مورد نظر و… مورد توجه بسیاری از معماران ساختمان قرار گرفته است. برای نصب توالت فرنگی وال هنگ، افراد لولهکش آن را به دیوار متصل میکنند. به گونهای که مخزن یا فلاش تانک و لولههای آن در دیوار بوده و قابل مشاهده نیستند.
برای لوله کشی توالت فرنگی وال هنگ، باید افراد لولهکش قبل از کاشی کاری داخل دیوار را لوله کشی کنند. به این صورت که لوله کشی فاضلاب درون دیوار انجام میگیرد. همچنین لولهی دیگری برای پر کردن مخزن آب نیز لوله کشی میشود. سپس باید استراکچر وال هنگ نصب گردد.
به صورت کلی لوله کشی توالت فرنگی وال هنگ در دو مرحله یعنی قبل از کاشی کاری دیوار سرویس بهداشتی و پس از کاشی کاری آن باید انجام گیرد.
یکی از دلایل و بهترین مزیتهای استفاده از وال هنگ، مقاومت بیشتر آن است. در واقع، لوله کشی و تجهیزاتی که در پایه وال هنگ به کار میرود، از مقاومت بیشتری برخوردار است؛ چرا که کل دیوار به عنوان نقطه اتکا استفاده شده و این موضوع باعث افزایش و استحکام مقاومت بیشتر آن در برابر ضربات میشود. این مورد برای سرویسهای بهداشتی که اندازه کوچکتری دارند یک مزیت فوق العاده به حساب میآید چون فضای کمی را دربرمیگیرد.
نظافت وال هنگ آسانتر بوده و بدون نیاز به شستشوی فلش و تانک و دیگر قسمتهای سرویس، میتوان آن را نظافت کرد. همچنین ایجاد صدای کمتر در هنگام استفاده از سیفون توالت فرنگی از دیگر دلایل کاربرد توالت فرنگی وال هنگ است. در نظر داشته باشید که برای بهرهمندی از تمامی مزایای ذکر شده، باید لوله کشی آن اصولی و توسط افراد متخصص انجام شود؛ چرا که هرگونه سهل انگاری و بیتجربگی در لوله کشی توالت فرنگی وال هنگ، باعث افزایش هزینههای شما میشود. با توجه به اهمیت لوله کشی اصولی بهتر است با نهایت دقت و وسواس بالایی، مجموعهای که از تخصص و مهارت افراد آن مطمئن هستید را برای این کار انتخاب کنید.
نحوه لولهکشی فاضلاب توالت فرنگی دیواری
نحوه نصب و لوله کشی فاضلاب توالت فرنگی دیواری توسط افراد لولهکش متخصص انجام میگیرد. همانطور که گفته شد لوله کشی فاضلاب این نوع سرویسهای بهداشتی داخل دیوار انجام میشود.
- در این مرحله، فلاش تانک نیز داخل دیوار قرار میگیرد. به طوری که باید به اندازه فلاش تانک، ابعاد دیوار را خالی کرده و سپس مخزن فلاش تانک را در جای خود قرار داده و با استفاده از بست، آن را محکم نمایید.
- سپس با استفاده از دریل، سوراخ اتصال را ایجاد نمایید. لوله انشعاب آب سرد نیز توسط زانویی به شیر مخزن متصل میشود.
- حال باید توالت فرنگی دیواری را در جای مخصوص خود نصب کنید. در واقع توالت فرنگی دیواری باید به گونهای قرار گیرد که نسبت به افق و عمود همسطح باشد.
- پس از انجام این کار، تمام اتصالات را بررسی کرده و تمام آنها را محکم نمایید.
- سپس باید به وصل کردن کلیدهای تخلیه فلاش تانک بپردازید. برای این کار باید پنل صفحه نمایش را روی محاحظ قرار داده و آن را به صورت کامل، محکم کنید.
لوله کشی اصولی فاضلاب توالت فرنگی و لوله کشی توالت ایرانی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار میباشد به طوریکه افراد لولهکش با رعایت تمامی نکات و بررسی عوامل موثر بر نقشه فاضلاب توالت فرنگی و لوله کشی توالت ایرانی، این کار را به نحو مطلوب انجام خواهند داد. توالتهای فرنگی انواع مختلفی دارند که در این صفحه به توالت فرنگی وال هنگ و دیواری اشاره شد. دقت داشته باشید جهت انجام لوله کشی اگر هیچ تخصصی ندارید از ورود به این کار صرفه نظر کنید و این کار را بر عهده متخصصین آن بگذارید.
نظرات