عمل لوله کشی شامل نصب کردن انواع لوله های فلزی، پلاستیک، سیمانی و … می شود. این لوله ها معمولا برای انتقال آب و گاز در ساختمان ها نصب می شوند.

اما گاهی لوله هایی هستند که برای انتقال مواد جامد کوچک مورد استفاده می گیرند و در حال حاضر، در ساختمان های متفاوت از لوله های بدون سرب استفاده می کنند تا دوام بالاتری داشته باشند.


آگهی‌های بالا تبلیغاتی می‌باشند و استاده صرفا معرفی مشاغل خدماتی را انجام می‌دهد و هرگونه توافقات انجام کار و مالی مربوط به آن بر عهده طرفین می‌باشد.

سعی داریم به نکات مهم در زمینه تاسیسات، نحوه اجرا و قیمت لوله کشی در این صفحه از استاده بپردازیم؛ پس با ما همراه باشید.

نکات مهم هنگام اقدام به تاسیسات لوله کشی ساختمان

در انجام تاسیسات لوله کشی باید بسیار دقت کرد تا دوباره دچار مشکل نشوند و نیاز به تعمیر اضافه و پرداخت هزینه های مجدد و همچنین اتلاف زمان نباشد. در نتیجه، در تاسیسات اصولی و استاندارد باید به برخی نکات توجه کرد:

  • لوله کشی باید به صورتی انجام شود،که خروج آب با فشار کافی همراه باشد و آب به میزان کافی خارج شود.
  • هنگام اتصالات لوله های ساختمان باید دقت کرد، که اتصال و دسترسی آن به شبکه فاضلاب شهری امکان پذیر باشد.
  • وسایلی که در تاسیسات لوله کشی آب و فاضلاب مورد استفاده قرار می گیرد، باید مقاوم بوده و در برابر هر گونه ضربه ای پایدار باشد. همچنین نباید حاوی جرم گرفتگی باشند.
  • لوله فاضلاب باید در برابر بخارهای ناشی از هوای فاضلاب، مقاوم باشد و دچار نشست نشود. در نتیجه، اتصالات لوله های فاضلاب ساختمان باید با دقت و مهارت و با استفاده از مواد مرغوب انجام شود تا از مشکل نشتی و نم ساختمان نیز جلوگیری شود.
  • بدیهی است که لوله های فاضلاب بعد از مدتی دچار گرفتگی می شود و به اصطلاح چاه فاضلاب پر می شود؛ در نتیجه هنگام لوله کشی فاضلاب ساختمان باید به تعداد کافی دریچه به این منظور، تعبیه شده باشد.
  • اگر سرویس های بهداشتی دارای سیفون یا آب بند باشند، نتیجه کار بهتر خواهد بود و نیاز کمتری به لوله بازکنی خواهد بود.
  • عمل تخلیه فاضلاب ها نباید در لایه های سطحی خاک و یا آب انجام شود. به این مورد نیز، در هنگام اجرا و یا تعمیرات لوله کشی ساختمان باید توجه شود.

نحوه اجرای لوله کشی ساختمان:

اصول و اجرای صحیح تاسیسات لوله کشی، بسیار اهمیت دارد. این عمل باید به روشی صحیح و با دقت انجام شود و به اصول فنی آن باید توجه بسیاری کرد تا لوله ها در مدتی طولانی دچار نشست و گرفتگی نشود و نیاز به تعمیرات و هزینه های جانبی نداشته باشد. در نتیجه، باید ازاقدام و تعمیرات لوله کشی نامناسب و ارزان ساختمان خودداری کرد.

توجه داشته باشید که در زمان انجام تعویض و یا تعمیر لوله های ساختمان ممکن است به گچ و رنگ دیوار ها آسیب وارد شود که می توانید پس از اتمام کار برای گچکاری اقدام نمایید

حتما بخوانید: تعمیر ترکیدگی لوله آب با دستگاه و قیمت تشخیص ترکیدگی لوله

مراحل اجرا:

در ابتدا، برای تعیین جنس لوله و اندازه آن باید میزان و فشار آب مورد نیاز سنجیده و مشخص شود. برای روش های آبرسانی به منازل روش های متفاوتی وجود دارد که به فشار آب شهری بستگی دارد و بر اساس این مورد نوع توزیع مشخص می شود.

معمولا توزیع آب در ساختمان ها به سه روش انجام می گیرد که بسته به فشار آب شهری، از یکی از روش های زیر برای لوله کشی ساختمان استفاده می شود. :

  • با استفاده از مخزن تحت فشار
  • با استفاده از بوستر پمپ
  • و با استفاده از مخزن ثقلی

در مرحله دوم، باید نقشه لوله کشی مناسب ساختمان و مناسب آب مصرفی، رسم شود. معمولا نقشه ای که رسم می شود، به تعداد طبقات ساختمان بستگی دارد. لوله کشی از پایین ترین طبقه یا همان طبقه همکف انجام می شود و در هر طبقه با توجه به نقشه کشیده شده، محل لوله ها مشخص می شود.

ارتباط لوله ها با یکدیگر با استفاده از ابزار و تاسیسات مناسب و مشخص صورت می گیرد، مانند: مهره ماسوره، فتینگ ها و.. . با باز کردن درپوش های لوله ها می توان با استفاده از این ابزار، آن ها را به یکدیگر ارتباط داد.

پس از اینکه روی کلیه لوله ها درپوش گذاشته شد و لوله ها مسدود شدند، باید پایین ترین درپوش سیستم لوله کشی باز شده و این لوله از آب شهری پر شود. در صورتی که نصب و ارتباط لوله ها به درستی انجام شده باشد، آب به لوله ها و طبقات دیگر منتقل خواهد شد.

در مرحله آخر، لوله ها باید هواگیری شوند به این صورت که، در پوش تک تک لوله ها باید باز شده وهوای موجود در داخل لوله ها تخلیه شود. در صورتی که آب از داخل لوله ها بیرون بزند، لوله هواگیری شده است. پس از اینکه هواگیری لوله ها تکمیل شد، درپوش ها باید مجددا بسته و سفت شوند.

در نهایت نیز، سیستم و تاسیسات لوله کشی ساختمان باید تست شده تا بعدا دچار مشکل نشوند.

به یاد داشته باشید که هنگام اقدام به نقاشی ساختمان بهتر است از لوله کشی ساختمان خود مطمئن شوید سپس اقدام به این امر کنید؛ زیرا در صورت عدم توجه به این موضوع پس از رنگ آمیزی ساختمان در صورت نشت لوله های ساختمان می بایست مجدد اقدام به رنگاری کنید.

قیمت و روش محاسبه دستمزد لوله کش:

قیمت لوله کشی ساختمان ها به موارد زیادی وابسته است. از جمله:

  • هر چه ساختمان بزرگ تر بوده و طبقات بیشتری داشته باشد، بخش ها و واحد های بیشتری دارد، در نتیجه، تعداد لوله های مصرفی بیشتر می شود و طبیعتا پیچیدگی نصب و ارتباط لوله ها نیز، افزایش می یابد.
  • نوع لوله های مصرفی نیز در قیمت لوله کشی موثر خواهد بود.
  • دریافت مجوزهای مربوط به انجام تاسیسات لوله کشی ساختمان و نصب و انتقال کنتورها، هزینه بر خواهد بود.
  • در صورتی که خانه قدیمی باشد و نیاز به تخریب بخش هایی از آن برای نصب لوله ها باشد، هزینه تعمیرات لوله کشی ساختمان بالاتر می رود.
  • لوله های قدیمی و پوسیده نیاز به تعویض دارند، در این صورت نیز هزینه ای جداگانه برای نصب لوله های جدید دریافت می شود.

در پایان:

به طور کلی تعرفه دستمزد لوله کشی ساختمان بسته به مواد مصرفی، نوع لوله های مصرفی، نوع ساختمان(قدیمی یا نوساز) و همچنین برای سیستم های متفاوت لوله کشی مانند فاضلاب، آب سرد و گرم و… بین 250 هزار تومان تا نهایتا دو میلیون تومان خواهد بود.

طبقه بندی شده در