توالت فرنگی و ایرانی از پرکاربردترین قسمتها در منزل هستند که خراب شدن آنها میتواند دردسرهای زیادی را به وجود آورد. این توالتها از اجزای مختلفی ساخته شدهاند که نبود یا خرابی هر یک از آنها میتواند منجر به ایجاد اختلال در عملکرد کلی این وسایل شود. توالتهای ایرانی برای دفع فاضلاب موجود در سنگ از فلاشتانک استفاده میکنند. این فلاشتانکها دارای یک فلوتر یا شناور هستند که با تخلیه آب وظیفه تمیزکاری سنگ را بر عهده دارد. این قسمت در توالت فرنگی نیز برای تنظیمات مقدار وارد شدن و خارج شدن آب وجود دارد. این نوع از فلوترهای در انواع یک زمانه و دو زمانه وجود دارند. در این مطلب قصد داریم تعویض و تعمیر فلوتر توالت فرنگی و ایرانی را بررسی کنیم. کاری که احتمالا در همان ماههای اولیه پس از نصب توالت فرنگی به آن احتیاج پیدا خواهید کرد.
تعویض و تعمیر فلوتر توالت فرنگی
علتهای مختلفی ممکن است شما را مجبور به تعویض یا تعمیر فلوتر توالت فرنگی کند. بهعنوانمثال درست جا نیافتدن شناور یکی از علتهای اساسی تعمیر آن است. این موضوع باعث میشود که شیر نیز بهدرستی بسته نشود زیرا محل خروج آب عمود بر کف مخزن است. در این حالت باید با تعمیر فلوتر توالت فرنگی، آن را در جای درست خود تنظیم کنید. در صورتی که با صدا دادن سیفون توالت فرنگی مواجه شدهاید میتوانید روی آن کلیک کنید و علت آن را مطالعه کنید.
علت دوم خرابی فلوتر، تغییرات طول شناور است و ممکن است در اثر گرفتگی شیر فلوتر ایجاد شود. برای رفع این مشکل میتوانید طول اهرم را افزایش دهید و یا با شست و شوی کامل فلوتر و محل باز و بسته شدن آب، آن را تعمیر کنید. همانطور که میدانید شناورها از یک توپی خالی تشکیل شدهاند که به هر دلیلی ممکن است سوراخ شده و آب به درون آن نفوذ کند. این موضوع سبب میشود که شناور بهجای قرارگیری بر روی آب، به ته آب برود. در این حالت برای اصلاح کار توالت فرنگی باید به تعویض فلوتر توالت بپردازیم.
از دیگر مواردی که با پیش آمدن آن باید فلوتر را تعویض کرد، میتوان به عدم تطابق اندازه فلوتر و مخزن اشاره کرد. اگر فلوتر دارای اندازه مناسبی نباشد، نمیتواند وظیفه خود را بهخوبی انجام دهد. یعنی جابهجایی آن در مخزن دچار مشکل شده و درنتیجه نمیتواند میزان آب ورودی و خروجی را به مخزن کنترل کند. این موضوع باعث میشود که مخزن بهدرستی آبگیری نشود. در چنین حالتی باید فلوتر را تعویض کرده و از یک شناور با اندازه مناسب استفاده کرد.
دلایل تعویض فلوتر توالت
همانطور که میدانید مکانیزم کاری توالت ایرانی با فرنگی متفاوت است. بنابراین توالت ایرانی بهخودیخود نیازی به فلوتر ندارد. بلکه زمانی که شما از فلاشتانک برای تمیز کردن سرویس بهداشتی استفاده میکنید، امکان دارد دچار مشکلات خرابی فلوتر شده و درنتیجه نیاز به تعمیر فلوتر توالت ایرانی یا تعویض آن پیدا کنید. فلوترهای فلاشتانک در دو دسته اهرمی و آسانسوری طبقهبندی میشوند که هر یک ممکن است به دلایل مختلف خراب شوند.
بهعنوانمثال کج شدن قطعه بازویی، خرابی دست اهرم، از بین رفتن واشر درون بازویی، سوراخ شدن شناور و از بین رفتن واشر میان میله و شناور میتواند باعث ایجاد اختلال در عملکرد فلاشتانک اهرمی توالت ایرانی شود که باید اقدام به تعمیر فلاش تانک کنید. در فلاشتانکهای آسانسوری، ورود و خروج آب بهوسیله دو قطعه انجام میشود که با حرکت یکی، دیگری در راه خروج آب قرار میگیرد و آن را باز یا بسته میکند. این نوع از فلوترها ممکن است به علت ایجاد شکستگی در خار قفل کن، از بین رفتن واشر قابلمهای، کج شدن پوسته فلوتر، اختلاف ارتفاع میان فلوتر و لوله سرریز پمپ، جایگیری غلط شلنگ سرریز یا پیچ دوشاخ و رسوب گرفتگی قسمتهای مختلف نیاز به تعمیر یا تعویض پیدا کنند.
مشاهده آموزش کامل: تمیز کردن توالت فرنگی مثل حرفهایها
خرابی فلوتر فلاشتانک با نشانههای مختلفی بروز میکند. بهعنوانمثال ممکن است فلوتر قطعشده و با کشیدن اهرم یا تکان خوردن قطعه عمل نکند. در این حالت بسته به اینکه فلوتر اهرمی باشد یا آسانسوری، راههای مختلفی برای رفع عیب وجود دارد. برای شناورهای اهرمی باید دقت کنید که اندازه میله با حجم مخزن درخور باشد. در غیر این صورت قبل از آنکه فلوتر ثابت شود، با پر شدن مخزن توالت، آب سرازیر میکند.
بهعلاوه باید دقت کنید که شناور توالت کاملا سالم بوده و آبی در آن وجود نداشته باشد. در صورت بروز چنین مشکلی باید فلوتر توالت ایرانی را تعویض نمود و یا با استفاده از چسبهای مخصوص، سوراخ را پوشش داد. اگر این مشکل در اثر از بین رفتن واشر اتصال میله و شناور به وجود آمده باشد، بازهم نیاز به تعویض و تعمیر شناور توالت ایرانی وجود دارد. درنهایت باید قطعههای بازویی را چک کرده و پس از اطمینان از سالم بودن آنها مجدد فلوتر را بررسی کنید.
در فلوترهای آسانسوری برای رفع این ایراد باید ابتدا متناسب بودن ارتفاع شناور را در برابر لوله تخلیه پمپ چک کنید. بیشتر بودن ارتفاع فلوتر باعث سرازیر شدن آب از فلاشتانک میشود. پسازآن باید با تنظیم قفل کن، تناسب را میان حجم مایع و مخزن برقرار کنید. در این حالت نیز درصورتی که هر یک از واشرها دچار مشکل یا پارگی شده باشند، باید برای تعویض فلوتر دست بهکار شوید.
جمع بندی
در این صفحه از استاده به بررسی قطعه فلوتر در توالت ایرانی و فرنگی پرداختیم که در هر کدام وظیفه منحصر به فرد خودش را دارد. اما همانطور که در این مطلب خواندید، با خرابی آن در توالت فرنگی ورود و خروج آب و در ایرانی فلاش تانک خراب میشود. پیشنهاد میشود تنها در صورتی که به تعمیر یا تعویض آن مسلط شدهاید درست به آچار شوید زیرا در غیر این صورت چیزی جز خرج اضافی روی دستتان نمیماند.
نظرات