نقشه سیم کشی دوربین مداربسته از حساس‌ترین و مهم‌ترین مراحل نصب دوربین مداربسته است. در این صفحه از خدمات آنلاین استاده اطلاعاتی از نقشه سیم کشی دوربین مداربسته اعم از نرم افزار ها و آی‌پی‌ها و همچنین انواع کابل استاندارد را برای شما شرح دهیم. در ادامه در مورد نقشه سیم کشی دوربین مدار بسته خواهید آموخت. با ما همراه باشید.

در صورتی که این مرحله به طرز صحیح انجام نشود، ممکن است مشکلات و مسائل زیادی در آینده برای شما پیش آید. از جمله این مشکلات می‌توان به تعمیر و نگهداری دوربین مدار بسته اشاره کرد. در صورتی که نقشه سیم کشی دوربین مداربسته اصولی نباشد، نمی‌توان عیب‌یابی درستی انجام داد و اقدام به رفع مشکل نمود. از طرف دیگر با توجه به این که اغلب دوربین‌ها در ارتفاعات بسیار بالا و دور از دسترس نصب می‌شوند نمی‌توان برای هربار عیب یابی به دوربین مراجعه کرد.

برای جلوگیری از مسائل و مشکلات احتمالی در آینده، داشتن نقشه سیم کشی دوربین مدار بسته الزامی به نظر می‌رسد و افراد حرفه‌ای در این زمینه بهترین نقشه را برای دوربین‌ها در نظر می‌گیرند. بنابراین نصب دوربین مداربسته به صورت حرفه‌ای توسط افراد باتجربه بسیار حائز اهمیت است.

توجه داشته باشید که بهترین زمان برای سیم کشی دوربین مداربسته در یک ساختمان، قبل از گچ کاری ساختمان است. در این زمان انتخاب‌های متنوعی برای سیم کشی دوربین خواهید داشت.

نقشه سیم کشی دوربین مدار بسته

این نقشه کشی به صورت کلی به دو روش قابل انجام است که عبارتند از :

  1. نقشه سیم کشی دوربین مدار بسته در سیستم HD
  2. نقشه سیم کشی دوربین مدار بسته IP

نقشه سیم کشی دوربین مدار بسته در سیستم HD

سیستم مدار بسته HD از دو سیستم جداگانه تشکیل می‌شود که عبارتند از :

  • دوربین مداربسته سیستم DVR
  • مبدا تغذیه

در این روش از سیم کشی دوربین مدار بسته که از پرکاربردترین روش‌ها است بر اساس تصویر دوربین یا بر اساس منبع تغذیه کار خود را آغاز می‌کند.

سیم کشی در روش اول (بر اساس تصویر دوربین) به این صورت است که از دوربین یک کابل کواکسیال RG59  با استفاده از کانکتور BNC به سمت دستگاه DVR می‌رود و این دو را به هم متصل می‌کند. و از این رو با توجه به تعداد دوربین‌ها میزان کابل کشی‌ها متغیر است.

سیم کشی در روش دوم (بر اساس منبع تغذیه) یک سیم برق به وسیله فیش‌های نری و مادگی از سیستم DVR به سمت هر دوربین کشیده می‌شود. برای تعمیر و کسب اطلاعات بیشتر برد DVR کلیک کنید.

نقشه سیم کشی دوربین مدار بسته IP

در سیم کشی دوربین مدار بسته IP به طور کلی از تجهیزات زیر استفاده می‌شود :

  1. دوربین مدار بسته IP
  2. دستگاه NVR
  3. سوئیچ شبکه

برای اتصال این دستگاه‌ها به یکدیگر تحت شبکه از کابل استفاده می‌شود. به این صورت که از هر دوربین یک کابل به سمت سوئیچ شبکه می‌رود و از سوئیچ هم یک کابل به سمت دستگاه NVR کشیده می‌شود و به این صورت کلیه اجزا به یکدیگر متصل می‌شوند.

انواع کابل شبکه دوربین مدار بسته

نوع کابل تاثیر مستقیمی روی کیفیت تصویر دوربین مدار بسته دارد. از این رو در انتخاب نوع کابل بایستی دقت زیادی داشت. در طراحی و نصب شبکه‌ای از دوربین‌های مدار بسته از انواع کابل استفاده می‌شود که عبارتند از :

  • کابل های فیبر نوری : فیبر نوری که یکی از پرسرعت ترین و با کیفیت‌ترین کابل‌ها برای انتقال تصاویر است از سه بخش هسته، بافر رویه و روکش تشکیل شده است. سیگنال‌ها از طریق هسته عبور داده می‌شوند و بافر رویه به حفاظت کابل در مقابل عوامل خارجی از جمله رطوبت و … کمک می‌کند. روکش نیز کمک می‌کند تا برگشت نور منعکس شده به سمت هسته به خوبی انجام شود. در تصویر زیر نمونه‌ای از این نوع کابل را مشاهده می‌کنید :
  • کابل های کواکسیال : متداول‌ترین نوع کابل برای نصب شبکه‌ای از دوربین‌های مداربسته کابل کواسیال است. که این نوع کابل از یک سیم واحد تشکیل شده است که همانطور که در تصویر زیر می‌بینید روی این سیم واحد را لایه‌ای از عایق گرفته است و به دور آن بافتی از سیم‌ها به عنوان محافظ قرار گرفته‌اند. مرکز و رشته های تابیده شده در لایه آخر این کابل از جنس مس می‌باشند. علت سیاه شدن و قطع شدن تصویر دوربین مداربسته چیست؟
  • کابل های UTP شبکه : این نوع کابل دارای ۸ رشته سیم است که به صورت دو به دو به هم تابیده شده‌اند و ۴ گروه سیم را تشکیل داده‌اند. ببا توجه به این که این نوع کابل هیچگونه محافظی برای گرفتن نویز ندارد، بیشتر در سیستم‌های داخلی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در تصویر زیر نمونه‌ای از این نوع کابل را مشاهده می‌کنید.

نرم افزار برای نقشه سیم کشی دوربین مداربسته

برای طراحی نقشه سیم کشی دوربین مدار بسته می‌توانید از نرم افزارهای زیر استفاده کنید :

  • AutoCAD Electrical
  • Microsoft office Visio
  • Concept Draw
  • IP VIDEO SYSTEM DESIGN TOOL

در ادامه توضیحات مختصری در مورد نرم افزارهای بالا آورده‌ایم.

AutoCAD Electrical

همانطور که از نام این نرم افزار مشخص است، زیر مجموعه‌ای از اتوکد است که به طراحی‌های الکتریکی اختصاص دارد. لازم به ذکر است که این نرم افزار کمی پیچیدگی دارد و همه افراد نمی‌توانند به راحتی با آن کار کنند و نقشه سیم کشی دوربین مداربسته را طراحی نمایند اما در عین حال این نرم افزار الگوهای حرفه‌ای و پیشرفته‌ای را ارائه کرده است که ارزش یادگیری و به کارگرفتن را دارد.

Microsoft office Visio

Microsoft office Visio یکی از زیرمجموعه‌های office و از قدرتمندترین و محبوب‌ترین نرم افزارها برای نقشه سیم کشی دوربین مدار بسته است. این نرم افزار با دارا بودن گروهی از علائم و نشانه‌های مورد نیاز نقشه کشی، کار را بسیار ساده کرده است.

Concept Draw

این نرم افزار شباهت زیادی به Microsoft office Visio دارد و بای افراد مبتدی که تجربه کمی در طراحی نقشه سیم کشی دوربین مداربسته دارند مناسب است. این نرم افزار نیز دارای گروهی از علائم و نشانه‌های مناسب برای طراحی نقشه دوربین مداربسته است.

IP VIDEO SYSTEM DESIGN TOOL

این نرم افزار را می‌توان حرفه‌ای ترین نرم افزار برای طراحی نقشه سیم کشی دوربین مدار بسته دانست که امکانات زیادی را برای طراحان فراهم می‌آورد. امکانات از قبیل :

  • تعیین پهنای باند و محوطه مورد نظر
  • طراحی نقشه سیم کشی دوربین‌های مداربسته تحت شبکه
  • فشرده سازی تصاویر در انواع مختلف از جمله MPEG- 4, JPEG, Motion و …
  • امکان انتخاب میزان فریم بر ثانیه
  • امکان انتخاب شیوه فشرده سازی تصاویر

امیدواریم از مطالعه این متن استفاده لازم را برده باشید و بتوانید نقشه کشی دوربین مدار بسته را به نحو احسن انجام دهید.

طبقه بندی شده در