طراحی محوطه سازی باغ را می‌توان برای ساخت محوطه در تمامی باغ‌های مسکونی و تجاری به کار ببریم. زندگی شهرنشینی و افزایش آلودگی هوا، انسان را به سمت استفاده از فضاهای سبز مانند باغ‌های پر از گل و گیاهان شاداب سوق می‌دهد. فضای سبز انسان را از زندگی روزمره و خسته کننده جدا می‌کند و او را با منشاء اصلی خود یعنی طبیعتت آشتی می‌دهد.

باغ‌ها معمولاً مملو از درختان میوه و گیاهان خودرو طبیعی هستند. در این صورت برای سازماندهی به وضعیت گل و گیاهان باغ و استفادۀ بهینه و مفرح از فضا شما نیاز به یک طرح محوطه سازی باغ دارید.

در این مطلب از بلاگ استاده تصمیم داریم به موضوع طراحی محوطه سازی باغ و طراحی محوطه باغ با کمترین هزینه بپردازیم. بنابراین اگر صاحب باغی بزرگ یا کوچ و حتی یک باغ رستوران هستید و برای طراحی محوطه و طراحی فضای سبز باغ در جستجوی راهکارهای مناسب برای چگونگی اجرای عناصر موردنظرتان می‌باشید، این مطلب مناسب شما است.

طراحی محوطه سازی باغ

طرح محوطه باغ

در طراحی محوطه سازی باغ، تلفیق هنر طراحی و لنداسکیپ بیشتر از هر اقدام دیگری اهمیت دارد. طراحی محوطه سازی باغ مانند طراحی هر فضای معماری دیگری  بایستی مراحل زیر را طی کند:

  • طراحی پلان محوطه‌ سازی باغ و یا باغچه
  • طراحی نقشه‌های فاز یک و دو محوطه باغ
  • طراحی سردر اصلی و طراحی مسیرهای دسترسی
  • طراحی تاسیسات آبی، مکانیکی و الکترونیکی
  • طراحی امکانات باغ مانند آلاچیق، پرگولا، مسیرهای آبی و آبنما
  • طراحی طرح کاشت گل و گیاهان
  • طراحی فضای پارکینگ باغ
  • طراحی سیستم نورپردازی باغ
  • طراحی امکانات تفریحی و بازی

در طراحی محوطه سازی باغ باید به نقطه کانونی و مرکزگرایی توجه شود. با انتخاب نقطه کانونی نحوه آراستن و مرکزیت باغ مشخص می‌شود. هول همین مرکزیت سایر عناصر باغ مانند جدول‌کشی‌ها، ساخت آلاچیق، آبراه‌ها یا آبنما، نورپردازی و چراغ‌ها و غیره طراحی و اجرا می‌شوند.

طرح محوطه‌ سازی باغ

طرح محوطه سازی باغ تلفیقی از علوم مهندسی معماری و طراحی منظر است. برای ترسیم طرح محوطه ‌سازی باغ، بایستی نقاط نشانه و مبداء مشخص شوند. پیمانکار مربوطه این نقاط را با دقت حفظ کند و در صورت نیاز برای ایجاد تغییرات، آنها را به دستگاه‌های نظارتی ارجاع دهد.

برای داشتن خلاقیت محوطه سازی باغچه روی آن کلیک کنید و ایده بگیرید.

طرح محوطه‌سازی باغ باید به گونه‌ای پیش برود که متناسب با سبک معماری باغ باشد. برای مثال طی یک طرح محوطه سازی باغ ایرانی، نقطه کانونی و اصل ایجاد تقارن را باید جدی گرفت.

در ضمن در طرح محوطه سازی باغ بایستی به اصل ریتم و تکرار توجه شود. این اصل به معنای کاشت گل و گیاهان در ردیف‌های مجزا و با توجه به ریتم رنگی آنها است.

از محبوب‌ترین طرح های محوطه سازی باغ، می‌توان به سبک سنتی- ایرانی اشاره کرد که غرابت نزدیکی به سلایق ما ایرانیان دارد. در این طرح المانها به صورت تفکیک شده در بخش‌های مختلف به کار برده می‌شوند.

برای آگاهی از خدمات ساخت آلاچیق با کمترین هزینه و طراحی آلاچیق ارزان روی لینک کلیک کنید.

اصول طراحی محوطه باغ

اصول طراحی محوطه باغ
  • طراحی محوطه باغ بایستی بر اساس اصول مهندسی پیش برود. به همین منظور در ابتدا مهندسان طراحی منظر مرغوبیت خاک باغ را مورد بررسی قرار می‌دهند.

طی این بررسی‌ها، خاک از نظر استحکام بخشی ابتدا نمونه‌برداری و به آزمایشگاه منتقل می‌شود تا از نظر استحکامات لازم و PH بررسی شود.

  • در مرحله دوم مهندس نقشه‌بردار با دستگاه تئودولیت و یا توتال اقدام به نقشه‌برداری از باغ می‌کند. در این مرحله وضعیت خاکبرداری وخاکریزی در محوطه باغ مشخص می‌شود. معمولاً بخش نقشه‌برداری محوطه باغ توسط مهندسان عمران انجام می‌شود.
  • زمانی که جمع‌آوری اطلاعات دقیق  تمام شد، کار طراحی محوطه باغ بر روی شیتای بزرگ معماری آغاز می‌شود. چندین طرح دستی و ساده بر روی کاغذ کشیده می‌شود. بعد از اینکه طرح‌های مرتبط با طراحی محوطه باغ توسط کارفرما تایید شدند، در نرم افزار اتومد دوبعد سازی می‌شوند.

چنانچه کارفرما نیاز دارد که طرح نهایی دقیق‌تری نسبت به شمای طراحی محوطه باغ داشته باشد، طراحان، طرحهای دو بعدی را در نرم افزار تری‌دی‌مکس سه بعدی سازی می‌کنند.

طراحی فضای باغ به صورت سه بعدی ملموس‌تر است و دید بهتری به هر دو سمت کارفرما و معماران می‌دهد.

هرچه فضای با غ بزرگتر باشد، دست طراحان برای اجرای اصول معماری منظر بازتر است و عناصر معماری بیشتری را می‌توانند در این فضا اجرا کنند.

در ضمن، در چگونگی طراحی محوطه سازی باغ شرایط زیست محیطی مانند نوع اقلیم، میزان رطوبت هوا، جهت وزش باد، درجه حرارت خورشید هم از موارد بسیار و مهم و تاثیر گذار هستند.

انواع محوطه سازی باغ

انواع محوطه سازی باغ

بسته به نوع کاربری باغ، انواع محوطه‌سازی‌های مختلفی نیز در دنیای طراحی منظر در رابطه با باغ وجود دارد. برای مثال صاحبان باغ تالارهای عروسی برای بهره‌مندی از باغی که هم کاربردی و هم جذاب برای برگزاری مراسمات جشن و عروسی باشد، نیاز به طراحی محوطه سازی برای باغشان دارند.

طراحی باغ رستوران هم برای رستوران‌های سنتی که دارای آلاچیق و منوی غذای ایرانی هستند، متداول است. این سبک از رستوران‌ها هم برای اینکه رضایت خاطر مشتریان خود را حفظ کنند، نیاز به طراحی اصولی برای محوطه باغ رستوران خود دارند.

در زیر به طور خلاصه به انواع محوطه سازی باغ اشاره می‌کنیم:

  • محوطه سازی باغ ایرانی
  • محوطه سازی باغ ویلا
  • محوطه سازی باغ رستوران
  • طراحی محوطه باغ کوچک
  • محوطه سازی باغ تالار
  • محوطه سازی اتلیه باغ

در پایان

در این مطلب شرح دادیم که طراحی محوطه سازی باغ تنها مختص به فضای باغی بسیار بزرگ نیست. با اصول معماری، فضای باغچه کوچک و یا یک باغ چند صد هکتاری با قابلیت باغ تالار را میتوان به محوطه‌ای زیبا و کاربردی تبدیل کرد. با انتخاب شرکت طراحی و معماری مناسب که در زمینه طراحی محوطه سازی باغ کارنامه قابل قبولی دارد، خیال خودتان را بابت داشتن باغی زیبا و منحصر به فرد راحت کنید. کارشناسان ما در استاده برای ارائه هرگونه مشاوره در زمینه طراحی محوطه‌ سازی باغ در کنار شما هستند.

طبقه بندی شده در

با برچسب در