پس از ساخت و بهرهبرداری از استخر، تعمیر و نگهداری استخر و همچنین حفظ شفافیت آب آن از اهمیت بالایی برخوردار خواهد بود. به منظور نگهداری آب استخر بدون تصفیه و زلال سازی آب استخر راهکارهای متنوعی وجود دارد که ما در این صفحه از استاده قصد داریم به معرفی و بررسی این روشها بپردازیم. با ما همراه باشید.
نحوه نگهداری آب استخر بدون تصفیه
اگر از فیلتر تصفیه استفاده نمیکنید، میبایست شخصا نسبت به نگهداری و پاکسازی استخر اقدام فرمایید. به منظور نگهداری آب استخر بدون تصفیه راهکارهای متنوعی وجود دارد که شما میتوانید با توجه به شرایط خود، یکی از آنها را انتخاب نمایید. مهمترین روشهای نگهداری آب استخر بدون تصفیه به شرح زیر میباشد.
حتما بخوانید: نحوه نگهداری استخر روباز در زمستان
روش اول: تعویض آب استخر به طور پیوسته و منظم
عوض کردن آب استخر به صورت دورهای و منظم تاثیر به سزایی جهت نگهداری آب استخر بدون تصفیه، حفظ بهداشت آب و پیشگیری از رشد میکروبها دارد. پیشنهاد ما این است که این کار را در آب و هوای معتدل انجام دهید.
روش دوم: مجهز نمودن استخر به سرپوش
اگر استخر شما روباز میباشد، میتوانید با نصب سرپوش از ورود گرد و غبار، شاخه و برگ گیاهان، کثیفیها و… پیشگیری نمایید. لازم به ذکر است در صورت مجهز نمودن استخر روباز به سرپوش دیگر نیاز نیست آب استخر خود را به طور دورهای و پیوسته عوض کنید.
توجه داشته باشید که در صورت استفاده از سرپوش میبایست دوبار در هفته سرپوش را بردارید تا آب استخر به شکل مستقیم با هوای تازه در تماس باشد. با انجام این کار سطح اکسیژن آب استخر افزایش مییابد و از بدبو شدن آن پیشگیری خواهد شد.
روش سوم: کمک گرفتن از توری استخر
شما میتوانید به منظور نگهداری آب استخر بدون تصفیه و با کمک توری مخصوص به راحتی اجسامی که منجر به آلودگی آب استخر و تجمع باکتریها میشوند را جدا و پاکسازی نمایید.
حتما بخوانید: نحوه نگهداری استخر روباز در زمستان
روش چهارم: کمک گرفتن از مواد و ترکیبات خانگی
به منظور پاکسازی محیط استخر از آلودگیو رسوبها میتوانید ترکیبی از آب و سرکه سفید و یا آب و جوش شیرین را تهیه نموده و سپس اسفنجی را به این محلول آغشته فرمایید. با کشیدن اسفنج به سطح مورد نظر آلودگی و رسوبها پاک خواهند شد و برای نگهداری آب استخر بدون تصفیه گزینه بسیار مناسبی میباشد.
ویتامین سی به منظور خنثی نمودن اثرات کلر کاربرد دارد.
روش پنجم: کمک گرفتن از محلول کلر و برمید
خوب است بدانید که بعضی میکروبها تنها در حضور بعضی ترکیبات شیمیایی به خصوص مثل: محلول کلر و برمید نابود میشوند. کاربرد محلول کلر و محلول برمید مشابه یک دیگر میباشد و به منظور نگهداری آب استخر بدون تصفیه استفاده میشوند. تفاوت آنها قیمت است که محلول کلر کمی مقرون به صرفهتر میباشد. لازم به ذکر است به دلیل امکان مواجهه با خطرات جبران ناپذیر توصیه میشود قبل از استفاده از محلول کلر و برمید، دستور العمل و طرز کار با آنها را به خوبی مطالعه نموده و نکات و اقدامات ایمنی را منظور فرمایید. نکاتی از قبیل:
- محلول کلر و برمید میبایست در دسترس اطفال و حیوانات قرار نگیرد.
- پیش از کار با آنها میبایست تجهیزات ایمنی مانند: عینک مخصوص، دستکش و… را فراهم نمایید.
- به علت بروز خطرات جبران ناپذیر تحت هیچ شرایطی نباید قرص کلر را با دیگر ترکیبات ترکیب نمایید.
روش ششم: استفاده از سایر مواد شیمیایی
رایجترین ترکیبات شیمیایی که به منظور نگهداری آب استخر بدون تصفیه کاربرد دارند، شامل موارد زیر میباشند:
- ترکیبات ضد جلبک: اگر اطراف استخر شما باغ و فضای سبز قرار دارد، ممکن است متوجه رشد جلبکها شده باشید. به منظور پیشگیری از رشد و تجمع جلبکها میتوانید از ترکیبات ضد جلبک استفاده فرمایید.
- سولفات آلومینیوم و سولفات مس: به طور کلی سولفاتها به همراه کلر و به منظور حفظ تمیزی آب استخر و از بین بردن باکتریها کاربرد دارند.
- بوراکس یا بوره: بوراکس یا بوره به شکل پودر سفید و محلول در آب موجود میباشد. به دنبال استفاده از آن به منظور نگهداری آب استخر بدون تصفیه، pH آب به شکل قابل توجهی زیاد میشود و جلبکهای شناور بر آب از بین خواهند رفت.
زلال سازی آب استخر
زلال سازی آب استخر با کمک ترکیباتی ضدعفونی کننده مانند: کلر انجام میشود تا آب استخر شفافتر، زلالتر و پاکیزهتر به نظر برسد. پیش از شروع زلال سازی آب استخر میبایست تعدادی فاکتور که به کمک وسایل و کیتهای مخصوص اندازه گیری میشود، مورد بررسی قرار گیرد. پس از اندازهگیری دقیق آنها میتوانید با کمک راه حلهایی که در ادامه به معرفی آنها میپردازیم، نسبت به زلال سازی آب استخر خود اقدام فرمایید. این فاکتورها عبارت هستند از:
- ظرفیت استخر مورد نظر
- میزان کلر، برم، کلسیم، ذرههای کلوئیدی، جلبکها و سایر آلودگیهای آب استخر
- میزان pH آب استخر
توصیه میشود افراد هنگام استفاده از استخر، هیچ نوع کرم بهداشتی و لوازم آرایشی بر پوست خود نداشته باشند. به همین منظور بهتر است پیش از ورود به محیط استخر و در حمام مخصوص تمام بدن خود را بشویید. در این صورت زلال بودن و پاکیزگی آب استخر با مدت طولانیتری حفظ خواهد شد.
به منظور زلال سازی آب استخر میبایست به صورت پیوسته و دورهای از عملکرد صحیح دستگاههای کلرزنی، تصفیه، فیلتر و… اطمینان حاصل نمایید. همچنین توصیه میشود فاکتورهای آب که پیشتر به معرفی آنها پرداختیم نیز به طور منظم کنترل شود.
نحوه زلال سازی آب استخر
زلال سازی آب استخر به روشهای متعددی انجام میشود که در ادامه به معرفی و بررسی مهمترین آنها میپردازیم:
روش اول: استفاده از شفاف کننده آب استخر
محلول شفاف کننده آب استخر بیبو میباشد و حلالیت بسیار بالایی در آب دارد. این ترکیب میتواند در بازه وسیعی از pH آب به صورت دستی و یا به کمک دستگاه به منظور زلال سازی آب استخر استفاده شود. نحوه پاکسازی محلول شفاف کننده آب استخر به این صورت است که مواد معلق و ذرات کوچک و پراکنده در آب استخر را به صورت لختهای بزرگ درمیآورد که در کف یا سطح استخر شناسایی میگردد و قابل جمعآوری است.
مواد منعقد کننده و ایجاد کننده لخته با نام فلوکانت نیز معروف میباشد. این مواد با بار منفی، مثبت و خنثی که در سطح خود دارند، قادر هستند ذرات معلق را به شکل لخته تبدیل کنند و باعث اتصال آنها به یک دیگر شوند.
روش دوم: استفاده از ازن
همانطور که میدانید استفاده از کلر به منظور زلال سازی آب استخر میتوانید آسیبهای گستردهای برای انسان و محیط زیست داشته باشد. بنابراین گاهی اوقات میتوانید از ازن به عنوان جایگزینی برای کلر استفاده نمایید. ازن قادر است تمامی میکروبها، جلبکها، قارچها، ترکیبات شیمیایی، ترکیبات غیرآلی و… را از بین ببرد و محیط را به بهترین شکل پاکسازی کند.
شایان ذکر است قدرت پاکسازی ازن در مقایسه با کلر 25 برابر بیشتر میباشد. ازن بدون ایجاد رسوب و بدون تولید هیچ فرآورده مضر و خطرناک میتواند عملیات زلال سازی آب استخر را انجام دهد. همچنین لازم به ذکر است هزینه استفاده از ازن به مراتب کمتر از کلر میباشد.
نظرات