هریک از ما ممکن است زمان وصل شدن مکالمه تلفنی با دوستمان یا هر شخص دیگری ناگهان متوجه قطعی صدا و یا ایجاد صداهای نامفهوم شده باشیم. معمولا این ایرادات و اختلالات در عملکرد خطوط تلفن بسیار آزاردهنده هستند و حتی می توانند باعث کلافگی شما نیز بشوند. در این صورت بهتر است هر چه سریعتر راه حل این مشکل را پیدا کنید. در این صفحه سعی داریم در خصوص عواملی که سبب ایجاد نویز روی خطوط تلفن می شوند صحبت کنیم و سیم کشی روکار تلفن ساختمان و منزل به دلیل نویز زیاد را بررسی کنیم.
نویز تلفن چیست؟
نویز سیگنالی است که هنگام برقراری ارتباط صورت میگیرد و روند طبیعی سیگنالهای اصلی و مطلوب را دچار اختلال میکند. در نتیجهی این سیگنال ناخواسته، هنگام برقراری ارتباط تلفنی صداهای ناهنجار و خش خش به گوش میرسد. حتی ممکن است سبب قطع و وصلی صدا هم بشود. بدین ترتیب پیامها کاملا مبهم به طرف مقابل می رسد. نویز در اثر وجود میدان مغناطیسی دستگاههای دیگر به جز مودم نیز بر روی خط تلفن به وجود میآید. و باعث ضعیفتر شدن شدت سیگنال و کاهش کیفیت صوت میشود.
نشانههای نویز و راهکارهای آن
عموما
سرعت پایین اینترنت و قطع و وصلی صدا
چشمک زن شدن چراغ ADSL مودم
خاموش بودن چراغ ADSL
نشانه هایی هستند که ما را از وجود نویز در خطوط تلفن آگاه میکنند. برای حل مشکل نویز باید پیش از هر چیز از این موضوع که مشکل از مخابرات است یا سیمهای داخلی ساختمان مطمئن شویم. برای فهمیدن این موضوع جلوی درب ورودی ساختمان همه سیمهای تلفن منزلمان را که مربوط به داخل ساختمان میباشند باید قطع شوند و یک گوشی تلفن را به دو طرف سیمی که مربوط به مخابرات است وصل می کنیم.
حتما بخوانید: رنگ بندی سیم تلفن ثابت
اگر مشکل نویز برطرف نشده بود، متوجه میشویم که مشکل از مخابرات است و با مراجعه به مخابرات، در صدد حل مشکل بر میآییم. اما در غیر اینصورت باید تمام سیمهایی که از درب ورودی ساختمان تا درب واحد وجود دارند را مورد بررسی قرار دهیم. علاوه بر موارد بالا در ادامه مواردی را بررسی خواهیم کرد که در صورت جلوگیری از بروز آنها میتوانید تا حدی از ایجاد نویز جلوگیری کنید و همچنین به سیم کشی روکار تلفن بپردازید.
مواردی که سبب ایجاد نویز میشود
پوسیدگی کابلهای تلفن داخل ساختمان و عدم روکش مناسب سیم ها سبب انتقال نادرست دادهها میشوند. همچنین ایجاد هر گونه اختلال دیگری در سیمهای تلفن موجود در مسیر مثل اتصال با یکدیگر در نقطه ای از مسیر دلیلی برای ایجاد نویز است.در صورتیکه سیم کشی برق ساختمان و خطوط تلفن در کنار هم قرار گیرند ارسال سیگنالهای اصلی در خطوط تلفن به درستی صورت نمیگیرد، ایجاد اختلال در مسیر اتصالات و سیمهای بین پریز و اسپلیتر دلیلی بر ایجاد نویز است استفاده از دو شاخه ضد برق نیز باعث قطع شدن ADSL میگردد. همچنین وسایلی مانند فکس، پرینتر، اسکنر، تلفن بی سیم و غیره با به وجود آوردن میدان مغناطیسی ایجاد نویز میکنند پس باید از اطراف مودم دور باشند.
در حقیقت برای اینکه خرابی روی خط تلفن و اینترنت پیش نیاید بهتر است هیچ گونه وسیله ارتباطی به طور مستقیم همراه با مودم روی یک پریز تلفن قرار نگیرند مگر اینکه از نویزگیر استفاده کنیم. در خصوص وسایل الکترونیکی نیز بهتر است تا شعاع یک متری هر گونه وسیله برقی که با ایجاد میدان مغناطیسی ایجاد نویز میکند در اطراف مودم نباشد. اگر سیم تلفن از کنار آسانسور عبور کند ممکن است با بالا و پایین شدن آسانسور اینترنت قطع شود. فاصله بیشتر از سه کیلومتر منزل یا محل کار از مرکز مخابرات نیز میتواند باعث ایجاد نویز شود.
سیمهای درون کابلهای تلفن بهطور دوتایی دور هم پیچیده شده اند تا نویز کمتری در خطوط تلفن ایجاد شود. بهتر است هنگام کار با آنها با استفاده از پیچ گوشتی بیشتر تابانده شوند تا سیمها از هم باز نشوند. بدین ترتیب هم قابل شناسایی بوده و هم احتمال ایجاد نویز کمتر میشود.
سیم کشی روکار تلفن در ساختمان و منزل
معمولا پس از اینکه متوجه شدید اشکال از سیم کشی داخل ساختمان است باید به گونه ای در صدد رفع مشکل برایید. ممکن است سیم کشی های توکار بسیار قدیمی و پوسیده باشند و قابل ترمیم نباشند در این صورت مجبور به استفاده از سیم کشی روکار خواهید بود. سیم کشی روکار تلفن ممکن است ظاهر چندان خوشایندی نداشته باشد اما هزینه تعویض این نوع سیم کشی تلفن بسیار کمتر از زمانی می شود که شخص مجددا قصد اجرای توکار سیمها را داشته باشد.
در این روش سیمها و سایر اتصالات از روی دیوار رد می شوند و قابل مشاهده هستند. معمولا برای پنهان کردن سیمها و کاهش احتمال برق گرفتگی، پوسیده شدن و در معرض ضربه قرار گرفتن و….آنها را با داکت میپوشانند. به خاطر داشته باشید که این روش می تواند شما را به سرعت و راحتی بسیار به نتیجه برساند. توجه داشته باشید سیم کشی روکار نیز مانند روش های دیگر سیم کشی نیاز به تخصص خواهد داشت و باید بدانید که مسیر سیم ها و اتصالات آن ها باید چگونه باشد.
سیم کشی روکار تلفن دارای مزایایی است که برخی از آن ها عبارتند از :
⦁ هزینه کمتر در سیم کشی
⦁ عدم نیاز به تخزیب برای افزایش سیم کشی و یا تویض آن
⦁ سرعت بالاتر در سیم کشی
⦁ امکان دسترسی راحتتر در هر نقطه از ساختمان
⦁ امکان بررسی راحت و سریع در موارد خرابی
⦁ عدم ایجاد نویز به دلیل دور بودن از سیم های برق
⦁ امکان خرابی کمتر به دلیل دور بودن از نم و خیسی داخل دیوار در ساختمان های قدیمی
سخن آخر
در پایان باید گفت که شما برای رفع مشکل نویز خطها باید عوامل زیادی را بسنجید و متناسب با نوع اختلال پیش آمده مناسب ترین راه را برای رفع آن انتخاب کنید و حتما پیش از انجام هر اقدامی ابتدا تشخیص دهید که مشکل از مرکز مخابرات است یا سیستم اتصالات داخلی است چون در صورت وجود ایراد از مخابرات با پیگریهای این مرکز، مشکل حل می شود.
نظرات