رنگ بندی سیم تلفن و دانستن اتصالات مربوط به هر رنگ در کابل کشی به شما کمک ویژهای میکند تا از این طریق بتوانید سیمکشی درستی در منزل خود داشته باشید. بنابراین رنگ بندی کابل تلفن در واقع به شما قدرت تشخیص برای سیم کشی درست را میدهد تا بتوانید این کار را با دانستن پیش زمینههای دیگر در این حیطه انجام دهید.
در این صفحه از استاده قصد داریم تا شما را با رنگ بندی سیم تلفن ثابت و سوکت آن آشنا کنیم.
رنگ بندی سیم تلفن ثابت
رنگ بندی سیم تلفن ثابت متنوع است و به طور کلی در بحث مخابرات کابلها دو شاخه اصلی و فرعی دارند. اصلیها شامل: سفید، قرمز، مشکی، زرد و بنفش. فرعیها شامل: آبی، نارنجی، سبز، قهوهای و طوسی
حال با توجه به تصویر بالا میبیبنید که هر رنگ اصلی با یک فرعی نمایش داده شده است. اما به چه صورت؟ تعداد رنگهای اصلی و فرعی هر دو ۵ عدد هستند و ترکیب هر رنگ اصلی با فرعیها ۵ زوح را بوجود میآورد و طبق محاسبات ریاضی به طور کلی ۲۵ زوج سیم را خواهیم داشت.
رنگ بندی کابل شبکه و استاندارد کابل LAN را اینجا مشاهده کنید.
در بحث رنگ بندی سیم تلفن ثابت همچنین باید بدانید که سیمها میتوانند شامل دو رشته و یا چهار رشته باشند که استفاده از هرکدام و اتصالات آنها با هم تفاوت دارند. به سیم تلفنی که دو رشته دارد و یا تک زوج است رانژه میگویند و در اتصال پورت یا ورودی کروز کاربرد دارد. همچنین سیم تلفن دو زوج یا چهار رشتهای هم در ارتباط گوشی تلفن با پریز آن به کار میآید.
در مورد نحوه استفاده از این سیمها باید گفت که رنگبندی سیم تلفن ثابت مهم است و با توجه به تعداد سیمها اگر چهار عددی بود باید ابتدا:
- سوکت جدا شود.
- مقداری از سیم بریده شود تا چهار رشته را بتوانیم بینیم.
- دو سیم میانی را پیدا کنید.
- بخش رویی این سیمها را جدا کنید.
- سیمها را به سیم مخابراتی ببندید.
پس از دانستن رنگ بندی سیم تلفن ثابت نکته مهم این است که به یک سر سیم تلفن سوکت وصل میشود و سمت دیگرش و پوششی ندارد. رنگ بندی کابل تلفن در کابلهای بزرگ مخابراتی هم اینگونه است که اگر کابل هوایی باشد معمولا مشکی رنگ هستند و مقاومت بالایی در برابر شرایط جوی و نامطلوب دارد. اگر کابل زمینی باشد بیشتر آن را به رنگ طوسی میبینیم که انعطاف بیشتری هم دارد.
حتما بخوانید: آموزش گام به گام سیم کشی تلفن ثابت
رنگ بندی سوکت سیم تلفن
منظور از رنگبندی سوکت سیم تلفن رنگبندی سیمهای درون آن است. اگر به رنگ سیمها در سوکت متصل به پریز منزلتان نگاه کنید متوجه خواهید شد که چهار رشته سیم در آنها وجود دارند که مانند تصویر روی پیچها قرار گرفتهاند.
از طرفی تلفنهای موجود در بازار شامل موارد زیر هستند.
- آنالوگ
- دیجیتال
- هیبرید
- VOIP
در رنگ بندی سوکت سیم تلفن معمولا دو رنگ سبز و قرمز وجود دارند و اگر چهار رشته سیم در سوکت باشد علاوه بر دو رنگ قبلی معمولا زرد و سبز را هم میبینیم. دو رشته میانی که معمولا سبز و قرمز هستند در اتصال تلفنهای عادی استفاده میشود و سیمهای دیگر که معمولا زرد و سبز هستند در جابجایی اطلاعات تلفنهای هیبریدی به کار میآیند.
اگر بخواهیم نگاهی تخصصیتر داشته باشیم، در اتصالات داخل شهر دو عدد سیم باعث ایجاد بوق میشوند. پس این دو سیم باید روی دو سیم وسطی پریز سوکتی قرار گیرند.
اگر به تصویر بالا دقت کنید متوجه میشوید که چهار رشته سیم در آن وجود دارند که در واقع در گذشته این چهار رشته فقط همان دو رشتهای بود که به دو رشتهی میانی پریز وصل میشود. همانطور که اشاره کردیم اتصالات در انواع مختلف تلفن تفاوت دارند ولی معمولا رنگبندی سوکت سیم تلفن تغییر فاحشی ندارد و یا شامل ۴ رنگ و یا ۲ رنگ خواهد بود.
در تلفن آنالوگ سانترال
شمارههای ۲ و ۳ که همان دو سیم مرکزی هستند و رنگ بندی سوکت سیم تلفن آنها در بالا شرح داده شد، نقش کلیدی دارند و برای انتقال بوق هستند. حال این دو رشته سیم باید به دو سیم وسطی پریز به گونهای وصل شود که با دو پیچ وسطی تلفن از طریق سیم گوشی متصل شوند.
در تلفن سانترال هیبرید
در این تلفنها غیر از سیمهای وسطی برای انتقال بوق، دو سیم دیگر اطلاعات دیگر را جابجا میکند و نحوه اتصالات آن هم به این گونه است که سیمهای میانی به پیچ ۲ و ۳ مانند تصویر وصل شده و دو سیم دیگر به پیچهای ۱ و ۴ که رنگ بندی سیم تلفن در این بخشها به تفصیل شرح داده شد.
در تلفن سانترال دیجیتال
اتصالات در این تلفن هم به مورد قبلی شباهت دارد ولی در آنها انتقال بوق و اطلاعات فقط توسط دو رشته سیم انجام میشود و از این لحاظ مانند تلفنهای آنالوگ هستند.
سخن آخر
رنگ بندی سیم تلفن و اتصالات آن شاید در ابتدا پیچیده به نظر آید اما همه آنها دارای قوانینی هستند که بسته به تلفن شما و کاربرد آن، قوانین خاص خودشان را دارند. بنابراین در صورتی که به مشکلی در این رابطه برخورد کردید میتوانید ابتدا خودتان مشکل را تا حدودی بررسی کنید و سپس از متخصصان این حوزه مشورت بخواهید.
سلام خسته نباشید
میخواستم میخواستم بدونم منفی مثبت سیم های قرمز و سیز (دو تا سیم وسطی)مهمه یا میتونم راحت بین خودشون جا به جا بزارم مثل پریز برق؟
سلام خسته نباشید
میخواستم بدونم دو تا سیم وسطی (سبز و قرمز) بین خودشون جا به جا بزارم اشکال نداره؟
یعنی مثل پریز برق خونه؟ یا منفی مثبتش مهمه؟
از بیرون سه رشته ای آمده ولی در داخل دو رشته است چکار کنم
سلام خسته نباشی من سیم تلفن بیرون ۴ رنگ داره دوتا سفید یه قهوه ای و یه ابی اما سیم داخل خانه ۳ تا رنگ داره یکی بدون روکش و دوتا سفید چکار کنم؟
سلام من سیم سفید خریدم چهار رشته ای هست دو رشته اش سفید رنگ دوتای دیگش رنگی هستن اینا چجوری باید وصل کنم میشه راهنمایی کنین واسه تلفن خط ثابت؟
با سلام روستا هستم سیمهای تلفن ثابت خانه مادرم از بیرون قطع شده راهنمایی بفرمایید کدوم رنگها باید به هم متصل بشه
درود
سیم بدون روکش در تلفن به کجا وصل می شود
ارت
تلفن خونمون بخاطر قطع چند شاخه از داخل قطع شده هر چی سیمها رو جابجا میکنم کمی خش خش میکنه و وصل نمیشه چیکار کنم
اگه هر چهار سیم وصل بشه پینگ ( زمان پاسخ ) بهتر یا دوسیم ؟
سلام برادر عزیز من از افغانستان هستم کار برق ساختمان را می کنم من در سیم کشی انترنت و کمره امنیتی کم مشکل دارم لطفا برایم نقشه سیم کشی انترنت و کمر امنیتی را بفرستید لطفا تشکر
سلام
من سیم های تلفن بیرو ازخونه رو طبق رنگ بندی وصل کردم اما حالا زنگ که میزنم شماره دیگه که مال طبقه اول هست میوفته روی گوشی که تماس میگیرم اما به شماره خودش زنگ که میزنم تلفن زنگ میخوره علتش چیه؟
یکی از سیم هارو با طبقه پایین جابجا زدی
سیم بدون روکش برای چیست سیم 3 رشته ای و حتی بیشتر یک سیم بدون روکش دارد
درود بر شما کاربر گرامی استاده
سیم بدون روکش برای نویزگیری میباشد
موفق باشید