یکی از شایع‌ترین و متداول‌ترین مشکلات در خصوص جاروبرقی، سوختن موتور جاروبرقی است که قبل از پدیدار شدن این مشکل بهتر است از بروز آن جلوگیری کنیم.

از آنجایی که موتور جاروبرقی از اصلی‌ترین اجزای عملکردی آن می‌باشد، لازم است تا در صورت بروز هر‌گونه مشکل، با شناخت کافی علائم سوختن موتور جاروبرقی مطمئن شوید که دستگاه معیوب است یا خیر و پس از کسب اطمینان از سوختگی موتور دستگاه نسبت به تعویض آن با راهنمایی کارشناسان مربوطه اقدام کنید. جهت تعمیر موتور جاروبرقی توسط تعمیرکاران جاروبرقی در استاده می‌توانید با شماره تماس‌های زیر تماس بگیرید.

علائم سوختن موتور جاروبرقی

عدم وجود مکش کافی و پرقدرت جاروبرقی برای نظافت

ممکن است در حین استفاده از این وسیله با وجود زیاد بودن درجه مکش ابزار، این مشکل وجود داشته باشد که جاروبرقی مکش و قدرت کافی برای جمع‌آوری زباله ها را نداشته باشد که ممکن است به دلیل نیم سوز شدن موتور جاروبرقی باشد.

در این جور مواقع این احتمال نیز وجود دارد که علت نیم‌سوز شدن موتور جاروبرقی نباشد و مشکل از انسداد شلنگ‌های جاروبرقی و یا گرفتگی فیلتر‌ها و کیسه آن باشد.

سروصدای بیش از حد موتور جاروبرقی نسبت به گذشته

این مشکل علاوه بر این‌که می‌تواند نشان دهنده‌ی سوختن موتور جاروبرقی باشد، می‌تواند ناشی از خرابی بلبرینگ‌ها، پروانه‌ی دستگاه و نگهدارنده های لاستیکی جاروبرقی که از صدای ناشی از برخورد قطعات به یکدیگر جلوگیری می‌کنند، نیز باشد.

در صورت شنیدن سروصدای غیر طبیعی پیش از سوختن موتور، جاروبرقی را خاموش کرده و برای عیب‌ یابی آن دست به کار شوید.

بروز بوی ناخوشایند سوختگی و دود از موتور جاروبرقی

بوی سوختگی یکی از شایع ترین علائم سوختن موتور جاروبرقی می‌باشد. ممکن است در حین استفاده از از جاروبرقی بوی نامطبوع سوختن از داخل وسیله به مشام برسد که اگر از داخل مخزن موتور باشد، نشان از سوختگی موتور است.

بوی سوختگی جاروبرقی و دود می‌تواند علل مشترک دیگری هم داشته باشد و این احتمال وجود دارد که ناشی از سوختن سیم‌ها، شکسته شدن کمربند جاروبرقی به دلیل فرسایش و معیوب بودن سیم‌پیچ یا کالکتور باشد. بوی سوختگی جاروبرقی و دلایل بوی بد جاروبرقی همراه راه حل را مطالعه کنید.

خاموش شدن ناگهانی وسیله در حین کار و روشن نشدن آن

این اتفاق می‌تواند ناشی از استفاده بیش از اندازه از وسیله باشد که در این صورت موتور جاروبرقی نیز داغ می‌کند و ترموستات هم برای جلوگیری از داغ شدن سایر اجزا، مانع روشن شدن آن‌ها می‌شود.

لازم به ذکر است گاهی پر شدن بیش از حد کیسه جاروبرقی نیز مانع از روشن شدن این وسیله می‌گردد که نیاز به بررسی دارد زیرا ممکن است فشار زیاد سبب سوختن موتور جاروبرقی شود. 5 علت خاموش شدن جاروبرقی و روشن نشدن آن را پیشنهاد میکنیم بخوانید.

در این حالت جاروبرقی را از برق کشیده و اجازه دهید کمی خنک شود و در عین حال اتصالات سیم‌های رابط برق و سالم بودن آن‌ها و هم‌چنین کلید روشن و خاموش شدن وسیله را از نظر سالم بودن چک کنید و در صورت عدم وجود مشکل و پس از مشورت با کارشناسان مجددا از آن استفاده کنید.

گرما و حرارت شدید وسیله و داغ شدن آن

اگر در حالی که زمان زیادی از روشن شدن جاوربرقی نمی‌گذرد، متوجه داغ شدن آن شده‌اید، فورا آن را خاموش کرده و تهویه هوای آن را بررسی کنید.

علت زود داغ شدن جاروبرقی همراه رفع مشکل را اینجا بخوانید!

گرما و حرارت زیاد جاروبرقی گاهی نشان از سوختن موتور وسیله است که پایین بودن کیفیت موتور نیز در بروز آن دخیل می‌باشد. در این حالت خنک شدن دستگاه و تمیز کردن داخل جاروبرقی بسیار مفید است.

وجود گرد و غبار در وسیله

در اثر اشباع فیلتر جاروبرقی از گرد و غبار و مسدود شدن و گرفتگی آن، موتور جاروبرقی از کار می‌افتد و آسیب می‌بیند و در نهایت به سوختن موتور منجر خواهد شد. در این وضعیت تعویض فیلتر بسیار موثر است.

ورود آب به داخل موتور

مکش آب و رطوبت به داخل موتور جاروبرقی، یکی از مهم ترین علل سوختگی موتور جاروبرقی و قطعات داخلی این وسیله می‌باشد.

از آنجایی‌که جاروبرقی های معمولی برای مکش مایعات طراحی نشده‌اند، نباید با آن‌ها سطوح خیس و مرطوب را جارو کرد. اگر هم چنین اتفاقی رخ داد، از هرگونه دستکاری وسیله و خشک کردن قطعات داخلی خودداری کنید و تنها جاروبرقی را خاموش کرده و اجازه دهید برای چندین ساعت استراحت کند.

توجه داشته باشد که هرگونه اقدام در جهت خشک کردن وسیله بدون مشورت کارشناسان باعث نیم‌سوز شدن موتور و بروز صدمات جدی به وسیله می‌شود.

علت جرقه زدن موتور جاروبرقی چیست؟ به همراه راه حل را اینجا مشاهده کنید.

نکات کلیدی در راستای جلوگیری از سوختن موتور جاروبرقی

  • در حین استفاده از جاروبرقی متوسط زمان را در نظر بگیرید و بعد از سی دقیقه استفاده از جاروبرقی و روشن بودن آن، آن را از برق کشیده و خاموش کنید و برای مدتی اجازه دهید تا موتور آن خنک شود.
  • برای پاکسازی سطوح خیس و مرطوب از جاروبرقی استفاده نکنید ورود آب سبب سوختن موتور جاروبرقی و اتصالی در آن خواهد شد. برای این موارد از جاروبرقی آب خاک استفاده کنید.
  • خاکستر وآشغال های بزرگ و اشیا و ابزارهای شکسته شده و نوک‌تیز را با جاروبرقی تمیز نکنید.
  • هر شش ماه یکبار نسبت به تخلیه و تعویض فیلتر و پاکت های جاروبرقی اقدام کنید تا عملکرد مکش وسیله دچار افت کیفیت نشود.
  • کیسه و مخزن آشغال جاروبرقی را به صورت مداوم و مرتب تخلیه و تمیز کنید.
  • نوسانات برق را کنترل کنید و در مواقعی که جریان برق پشت سر هم قطع و وصل می‌شود و با نوسان همراه است، جاروبرقی را از برق بکشید چراکه نوسانات باعث صدمه و آسیب اجزای داخلی و در نهایت سوختن موتور جاروبرقی خواهد شد.
  • کابل ها و سوییچ روشن و خاموش شدن وسیله را از نظر سالم بودن به صورت مکرر بررسی نمایید.
  • برس جاروبرقی را از الیاف، نخ و موهای گیر کرده به آن پاک کنید.

در پایان

جاروبرقی یکی از پرمصرف‌‌ترین و از ضروری‌ترین ابزار‌های برقی هر خانه‌ای به شمار می‌رود که بر اساس نحوه طراحی خود با پاکسازی سطوح مختلف، تمیزی را برای منازل به ارمغان می‌آورد. اما گاهی بنابر دلایل مختلف به خصوص استفاده مکرر و مداوم از این وسیله و برای مدت زمان طولانی، موتور که اصلی‌ترین اجزای آن به شمار می‌رود، آسیب می‌بیند و صدماتی به آن وارد می‌شود که مهترین آن سوختن موتور جاروبرقی است. برای تعمیر این وسیله مانند هر ابزار و وسیله دیگری باید با دانش و مهارت کافی به عیب‌یابی از آن پرداخت و برای تعمیر آن اقدام کرد. لازم به ذکر است که تعمیرات این‌گونه ابزار ها کاری تخصصی است و در صورت نبود مهارت فنی در جهت تعمیر آن، کیفیت عملکرد وسیله مورد نظر به شدت افت پیدا می‌کند.

طبقه بندی شده در