خراب شدن جارو برقی منزل، قطعا باعث آزردگی خاطر شما میشود. زیرا برطرف شدن مشکل میتواند بسیار زمان بر و گران تمام شود. یکی از مشکلاتی که امکان دارد برای جارو برقی شما به وجود آید، بروز جرقههایی از سمت موتور است؛ آرام باشید! خواندن این صفحه از استاده، حس کنجکاوی شما را برانگیخته و به سوالات شما در مورد چگونگی رفع جرقه زدن موتور جاروبرقی پاسخ میدهد. ما اینجا هستیم تا با استفاده از این راهنمای سادهی تعمیر جاروبرقی، به شما کمک کنیم تا خودتان مشکل جارو برقی منزلتان را تشخیص دهید.
علل جرقه موتور جارو برقی
معمولا این مشکل به اشکال مختلفی بروز پیدا میکند. وجود هر گونه نقص در موتور جارو برقی و دستگاههای مرتبط با آن، سبب ایجاد جرقه در موتور میشود. در ادامه تمامی عواملی که منجر به تولید جرقه در موتور جارو برقی میشوند را بررسی خواهیم کرد.
آسیب به کلکتور جارو برقی
یکی از مواردی که منجر به تولید جرقه در جاروبرقی میشود، خراب شدن کلکتور است. این خرابی جاروبرقی ممکن است در تیغههای کلکتور و یا سطح آن بوجود بیاید. احتمال دارد سیم پیچ کلکتور پیچیدگی پیدا کرده باشد. علاوه بر این، کار زیاد و اختلالات نوسان برق هم جرقه زدن کلکتور جارو برقی را همراه دارد.
تعمیرات موتور جاروبرقی
علتهای مختلفی برای افزایش دمای موتور وجود دارد. اگر دستگاه بیش از ظرفیت اسمی موتور روشن خاموش شود و به طور مکرر از آن کار بکشیم، موتور بیش از حد گرم میشود و به آن آسیب میرسد. جریان راه اندازی اولیه بسیار بالاست. این امر موجب افزایش ناگهانی حرارت موتور میشود. علاوه بر آن نوسانات ولتاژ و طول موج سیستم، باعث تولید حرارتهای مضاعف و خرابی زودتر از موعد سیم پیچها میشود. به همین دلیل حداکثر تغییرات ولتاژ و فرکانس موتور، باید تعریف شود. زیرا همین اختلالات الکتریکی میتواند ایجاد جرقه کند و موتور را بسوزاند. از این رو لازم است با استفاده از یک دستگاه محافظ، ضررهای ناشی از نوسانات برق را به کمترین میزان برسانید. میتوانید دلایل روشن نشدن جاروبرقی را بخوانید و نکات مهم آن را بهخاطر داشته باشید.
اتصال نادرست بین ذغال و کلکتور
اگر ذغال جاروبرقی با کلکتور اتصال صحیحی نداشته باشد، سبب جرقه زدن زغال میشود. این عدم اتصال به دلایل متعددی رخ میدهد. به عنوان مثال، در اثر کارکرد طولانی دستگاه، ذغال به مرور زمان سایش پیدا میکند و کوتاه میشود. در نتیجه نمیتواند اتصال کاملی با کلکتور داشته باشد. این امر موجب جرقه شده و توان دستگاه را کم میکند.
حتما بخوانید: آموزش عیب یابی و تعمیر برد جاروبرقی
نشستن گرد و غبار و کثیف شدن کلکتور، باعث میشود که فاصلهی بین تیغههای کلکتور پر شود و انتقال نیرو به درستی صورت نگیرد. در نهایت جرقه ایجاد میشود. علاوه بر این، کاهش فشار فنر که سبب پیوستگی کلکتور و ذغال است، تولید جرقه میکند. فشار کم فنر میتواند مربوط به استاندارد نبودن طول آن و یا کیفیت نامناسب باشد. در صورتی که میزان انرژی وارد شده به ذغال، بیش از حد مجاز باشد، موتور جاروبرقی جرقه میزند.
به همین دلیل همواره باید جریان ورودی برق چک شود و از ذغال با کیفیت مرغوب استفاده کرد. نصب صحیح جاذغالی از موارد بسیار مهم است. زیرا این قطعه به مرور زمان و در اثر کارکرد زیاد، از جای خود خارج میشود. اگر ذغال موتور ایراد داشته باشد معمولا جرقههای موتور جارو برقی به رنگ آبی هستند. دلایل نیم سوز شدن و زود داغ شدن موتور جاربرقی را بخوانید.
خرابی بلبرینگ موتور جارو برقی
بلبرینگهای موتور جاروبرقی، نقش تکیه گاه و تحمل فشار را دارند. به همین دلیل نگهداری درست از این قطعه، کارکرد موتور را زیاد میکند. خرابی بلبرینگها به دلایل مختلفی رخ میدهد. یکی از آنها کارکرد زیاده از حد است که میتواند فشار و بار بیش از حد روی موتور ایجاد کند. البته با مشاهدهی عینی میتوانید تشخیص دهید که این قطعات سالم هستند یا نه. مثلا اگر ساچمههای بلبرینگ ریخته باشند، نشان از خرابی بلبرینگ دارد، خرابی بلبرینگ سبب ایجاد جرقه میشود. به همین دلیل تنها راه حل این است که این وسایل را تعویض کنید و قطعهای نو جایگزین آن نمایید. یک بلبرینگ فرسوده به دیگر قطعات هم فشار وارد آورده و تولید جرقه میکند.
درصورت مشاهده مشکل در لوله جاربرقی میتوانید جهت تعمیر و تعویض لوله خرطومی جاروبرقی برای انواع برندها روی آن کلیک کنید.
استاتور جارو برقی درست کار نمیکند!
استاتور با خلق میدان مغناطیسی، به چرخیدن موتور همراهی میکند و هنگامی که به ذغال متصل میشود، آرمیچر را به حرکت در میآورد. اگر استاتور خراب شود، جرقههای درشت و سرخ رنگی را از سمت موتور مشاهده میکنید.
سخن آخر
بسیاری از جارو برقیهای موجود در بازار، دارای ساختار مشابهی هستند و عیب یابی ایرادات معمول جارو برقی، کار سادهای است. گرچه یافتن نقص از جمله جرقه زدن موتور جاروبرقی کار چندان پیچیدهای نیست، اما در صورت خرابی هر یک از اجزای اصلی، توصیه میشود خودسرانه عمل نکنید. علاوه بر این، رعایت نکات ایمنی هنگام تعمیر وسایل منزل، یک مسئلهی اساسی است. در صورتی که فاقد تجهیزات محافظتی لازم هستید، خدمات رسانی یک سرویس کار آموزش دیده و مجرب، میتواند گزینهی بسیار مناسبی باشد.
نظرات