موکت‌ها از جمله کفپوش‌های پرکاربرد خانه محسوب می‌شوند که در انواع رنگ‌بندی‌ها و مدل‌های گوناگون عرضه می‌شوند. با توجه به کاربرد موکت در طراحی داخلی منزل یا محیط کار، پس از مدتی استفاده از آن شما به تمیز کردن موکت نیاز پیدا خواهید کرد. ممکن است زمانی لکه‌ای روی موکت ایجاد شود و نیاز به نظافت داشته باشد. تمیز کردن موکت علاوه بر ارسال موکت به قالیشویی و شستشوی موکت توسط پرسنل در محل، شامل روش‌های دیگری هم می‌شود.

در “استاده” به بررسی انواع روش‌های تمیز کردن موکت‌ها می‌پردازیم. اگر خودتان برای نظافت موکت دست به کار شدید، قبل از هر کاری دفترچه راهنمای موکت را مطالعه کنید. با روش‌های مناسب و پیشنهادی در ادامه مطلب به تمیز کردن موکت بپردازید.

روش‌های تمیز کردن موکت

اگر به هر دلیلی موکت شما کثیف شد و نیاز به شست‌وشو داشتید، می‌توانید با استفاده از روش‌هایی که در ادامه ذکر خواهد شد به تمیز کردن موکت خود بپردازید. لازم به ذکر است اگر احساس می‌کنید که آلودگی سطحی نیست بهتر است از مراکز شست‌وشوی فرش و موکت و قالیشویی‌های معتبر کمک بخواهید. کار را به کاردان بسپارید.

تمیز کردن گرد و غبار از موکت

اگر موکت شما گرد و غبار گرفته است، بهترین و ساده‌ترین راه‌حل شست‌وشو استفاده از جاروبرقی است. اگر شما هر چند وقت یک بار نسبت به تمیز کردن موکت با جاروبرقی اقدام کنید، از گرد و غبار گرفتن بیش از حد جلوگیری خواهید کرد. البته استفاده درست از جاروبرقی برای نظافت موکت هم در تمیزی بهتر آن بی تاثیر نیست. برخلاف آنچه که تا امروز می‌دانستید بهتر است برای تمیز کردن موکت با جاروبرقی، جاروبرقی را به صورت عمودی و افقی حرکت دهید.

روش‌های تمیز کردن موکت

رفع لک از موکت

به منظور رفع لک از موکت ابتدا شما باید از نوع لکه‌ای که باعث کثیف شدن و آلوده شدن موکت شده است، آگاه شوید. ممکن است برای هر نوع لکه روش متفاوتی برای تمیز کردن موکت به کار برود. ابتدا روش تمیز کردن لکه‌ها را با ذکر نوع آن‌ها آموزش می‌دهیم. سپس به مراحل پاکسازی لکه از روی موکت می‌پردازیم.

انجام خشکشویی موکت در منزل، می‌توانید روی آن کلیک کنید و از خدمات استاده در این زمینه بهره‌مند شوید.

تمیز کردن لکه آدامس از روی موکت

برای شست‌وشوی موکت زمانی که آدامس به آن چسبیده باشد باید از یخ استفاده کرد. یخ باعث خشک شدن آدامس می‌شود که جدا کردن آن را از موکت راحت‌تر می‌کند. اگر ۳۰ ثانیه یخ را روی قسمت آدامسی قرار دهید، می‌توانید آدامس را از روی موکت جدا کنید. توجه کنید که اگر قسمتی از موکت که آدامس بر روی آن چسبیده است قابل رویت نباشد و روی تار و پودهای رویی موکت چسبیده باشد، ممکن است با بریدن قسمتی که آدامس چسبیده است این مشکل حل شود. تا حد ممکن از روش یخ‌گذاری استفاده کنید. در غیر این صورت ممکن است با بریدن موکت باعث پاره شدن و یا خرابی آن شوید.

تمیز کردن لکه آدامس از روی موکت

پاکسازی لکه شمع از روی موکت

اگر زمانی که از شمع بر روی موکت استفاده کرده‌اید و لکه شمع بر روی موکت ریخته است، نگران نباشید. با قرار دادن پارچه سفید و بی رنگ روی اتو و قرار دادن ۳۰ ثانیه‌ای اتو روی لکه شمع می‌توانید شمع را از روی موکت جدا کنید.

تمیز کردن لکه شمع از روی موکت

از بین بردن لکه زنگ زدگی از روی موکت

اگر پیچ و مهره‌هایی که برای اتصال موکت به زمین استفاده کرده‌اید به هر دلیلی زنگ زده‌اند و به موکت رنگ داده‌اند، شما می‌توانید از نوشابه برای پاکسازی زنگ زدگی استفاده کنید. با استفاده از ریختن مقداری نوشابه روی پارچه و ضربه زدن آن روی لکه می‌توانید این لکه را از بین ببرید.

تمیز کردن لکه آبنبات و شکلات از روی موکت

شکلات و یا آبنبات را از روی موکت بردارید. اسفنجی را وارد آب و صابون کنید. از اسفنج برای تمیز کردن بخش آلوده موکت استفاده کنید. با پارچه به موکت ضربه بزنید تا محل لکه تمیز شده را خشک کنید.

تمیز کردن لکه روغن از روی موکت

برای تمیز کردن موکت زمانی که با لکه روغن کثیف شده است، با ریختن مقداری مایع ظرفشویی و مقداری آب داخل ظرفی که قابلیت اسپری کردن را دارد می‌توانید به تمیز کردن موکت کمک شایانی کرده باشید.

  • معمولا برای پاک کردن لکه‌ها از روی موکت از روش ضربه زدن و فشار دادن کم بر روی لکه با استفاده از اسفنج و پارچه کاربرد دارد.
  • پس از تشخیص نوع لکه و تمیز کردن موکت با روش مخصوص به هر لکه به انجام مراحل بعدی بپردازید.
  • مرحله آخر، لکه زدایی با ماده شوینده است. اسفنجی را به شوینده آمیخته کنید و به بخش لک‌دار موکت ضربه بزنید. سپس حوله و یا پارچه‌‌ نم‌دار که با سرکه سفید رقیق شده است را در مسیر خواب پرز موکت بکشید. می‌توانید برای خشک شدن موکت، آن را جلوی نور آفتاب قرار دهید.

اشتباهات رایج در تمیز کردن موکت

پیش از هر چیز باید شما را با روش‌های اشتباه که برای تمیز کردن موکت به کار می‌روند، آشنا کنیم.

  1. شست‌‌وشوی زیاد نه تنها به پاکیزه شدن موکت کمکی نمی‌کند بلکه بافت آن را از هم جدا می‌کند. عمر موکت را نیز کمتر می‌کند. بهتر است سالی یک بار و یا بعد از یک سال و نیم موکت را بشویید.
  2. بدون داشتن تخصص و مهارت نسبت به نظافت موکت اقدام نکنید. تمیز کردن زیاد موکت با شامپو فرش و شوینده‌ها پوسیدگی را به همراه دارد.
  3. استفاده زیاد از شامپو و خیس کردن زیاد موکت با آن باعث خرابی موکت می‌شود. اگر از شامپو و شوینده بیش از حد تعریف شده استفاده شود، خارج کردن شامپو از موکت کار بسیار دشوار و ناممکنی خواهد بود. همین امر باعث جذب آلودگی‌ها و کثیفی‌ها به موکت در آینده خواهد شد. اگر موکت زیاد از حد خیس شود و آب به کف موکت برسد، نمی‌توان آن را به راحتی خشک کرد.
  4. استفاده از موکت قبل از خشک شدن کامل آن باعث بروز مشکلاتی از قبیل رنگ گرفتن موکت در اثر تماس با وسایل چوبی و زنگ زدن وسایل فلزی خواهد شد. علاوه بر آن منجر به رنگ پس دادن آن‌ها به موکت خواهد شد.

جهت انتخاب بهترین مواد شوینده فرش و موکت برای شست‌وشو با “استاده” همراه باشید.

روش‌های جلوگیری از کثیف شدن موکت

برای پیشگیری از کثیف شدن و خرابی موکت روش‌هایی موجود است که در بهتر استفاده کردن از موکت به شما کمک خواهد کرد. اگر سعی کنید این روش‌ها را مورد استفاده قرار بدهید، برای تمیز کردن موکت به روش‌های سخت و تخصصی نیاز پیدا نخواهید کرد.

  • اگر فرزند کوچک و یا حیوان خانگی دارید و ممکن است که خوراکی آن‌ها بر روی موکت ریخته شود، حتی‌الامکان از روانداز استفاده کنید.
  • با کفش بر روی موکت راه نروید. حتی‌الامکان تار و پود موکت تحت فشار قرار نگیرد و به داخل موکت گرد و غبار نفوذ نکند.
  • تا حد ممکن بر روی موکت چیزی میل نکنید تا از ریخته شدن غذا و یا تنقلات و نوشیدنی بر روی موکت پیشگیری کرده باشید.
  • هر چند وقت یک بار با جاروبرقی به تمیزکاری موکت بپردازید تا گرد و غبار و کثیفی به شیار‌های موکت نفوذ نکند.
  • تا حد امکان از قرارگیری وسایل سنگین بر روی موکت جلوگیری کنید. فشار وارده به بافت موکت نباید زیاد از حد باشد.

طبقه بندی شده در

با برچسب در