تمیز کردن وسایلی که روزانه با آنها سر و کار داریم جزء واجبات است. لپتاپ که این روزها تقریبا در همه خانهها وجود دارد هم جزء وسایلی است که گرد و خاک زیادی روی آن مینشیند و از طرفی چون بخشهایی از آنها مانند کیبورد دائما با دست در تماس است باید به خوبی تمیز شود. زیرا کیبورد میتواند منشا کثیفی باشد و در صورت وجود میکروب و آلودگی روی دست و وارد کردن آن به دهان ممنجر به بیماری شود.
در این صفحه از تعمیر لپ تاپ در استاده قصد داریم تا روشهای مختلف تمیز کردن کیبورد لپتاپ را با شما در میان بگذاریم تا بدون وارد کردن آسیب، دستگاه خود را پاکیزه نگه دارید.
راهکارهای تمیز کردن کیبورد
قبل از هر چیز بهتر است به این موضوع اشاره کنیم که در صورتی که فکر میکنید کیبورد یا ابزارهای دیجیتال مانند لپتاپ و تبلت نیاز به تمیز کردن ندارند سخت در اشتباهید. مخصوصا قسمتی مانند کیبورد در صورتی که آلودگی زیادی به آن وارد شده باشد پس از مدتی از کار میافتد و هزینهای برای تعمیر کیبورد لپ تاپ روی دوشتان خواهد گذاشت.
- برای تمیز کردن کیبورد از آئروسلها و موادی که خاصیت رنگ بری دارند استفاده نکنید زیرا به دستگاه آسیب زده و دکمهها را خراب میکند.
- در حین تمیز کردن کیبورد فشار زیادی به آن نیاورید.
- پس از اینکه کیبوردتان را تمیز کردید حتما آن را خشک کنید و تا خشک شدن کامل آن را روشن نکنید.
- نکته دیگر این است که اگر از کیبورد جداگانه برای لپتاپ خود استفاده میکنید نیز، همچنان هر دو کیبورد را تمیز کنید.
- نکته آخر پیش از شروع کار هم این است که باید لپتاپ را حتما خاموش کنید و سپس اقدام به تمیز کردن کنید.
حال روشهای زیر را دنبال کنید:
1. برعکس کردن کیبورد و تکاندن آن
شاید این راهکار بسیار ابتدایی باشد اما اگر شما هم آن را امتحان کنید از دیدن موادی که داخل کیبورد بوده و با تکاندن شما به بیرون میریزد شگفتزده خواهید شد. بنابراین حتی اگر میخواهید روشهای حرفهایتر را هم امتحان کنید ابتدا این مرحله را انجام دهید.
حتما بخوانید: چه کارهایی با لپ تاپ خود انجام ندهیم؟
2. پاک کردن صفحه کلید با دستمال مخصوص و ضد پرز
شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که بعضی کلیدها باد کرده و برجستهتر از بقیه هستند. در این موارد معمولا زیر آن دکمه آلودگی و آشغال جمع شده است و باید تمیز شود.
برای تمیز کردن کیبورد در این حالت پیشنهاد ما این است که در صورت امکان آن دکمه را از سر جایش خارج کنید و آن را به خوبی بشویید.
زیر دکمه، بعلاوه تمام صفحه را با دستمال مخصوص، میکروفایبر یا یک دستمال حولهای پاک کنید و پس از خشک شدن دکمهها را در سر جایشان بگذارید
3. جارو برقی یا جارو شارژی
از آنجایی که مشکل اصلی رفتن گرد و خاک و اجسام ریز به زیر دکمهها است، ابتدا با استفاده از جارو و قدرت مکش آن سعی کنید آنها را خارج کنید. معمولا جارو برقیها سریهای مختلفی دارند که برای این کار بهتر است از سری که حالت برس را انتخاب کنید. در نهایت برای تمیز کردن روی کلیدها هم از یک دستمال بدون پرز استفاده کنید.
نکته: قبل از جارو کشیدن از سفت بودن دکمهها مطمئن شوید تا با قدرت مکش وارد جارو نشوند.
4. استفاده از دمندههای هوا
برعکس جارو برقی دستگاهها و اسپریهایی وجود دارند که فشار هوا را به بیرون میدهند. با استفاده از آنها و در جهات مختلف میتوان کیبورد را تمیز کرد.
5. چوپ پنبه
برای تمیز کردن بهتر و دقیقتر لابهلای دکمهها میتوانید از الکل و گوش پاکنهای باکیفیت کمک بگیرید. در حین تمیز کردن حواستان باشد تا پنبهی سر گوش پاکن خودش بین کلیدها گیر نکند.
6. ژل تمیز کننده کیبورد
برای پاک کردن سطح کیبورد و جذب آشغالهایی که لا به لای دکمهها رفته است میتوانید این محصول را تهیه کنید. برای استفاده باید ژل را روی صفحه کیبورد پهن کنید. این ژل حالت کیبورد را به خودش میگیرد و به خاطر حالت چسبندگیاش موادی که زیر کیبورد هست را جذب میکند. پس از گذشت زمان به طوری که آشغالها از آن جدا نشوند ژل را بردارید.
کلام آخر
این روزها و با شیوع انواع ویروسها و بیماریها نظیر کوید۱۹ بهتر است حتی بیشتر و بهتر از قبل به نظافت و تمیزی ابزاری که روزانه با آنها سر و کار داریم اهمیت دهید. پیشنها ما این است که سطح کیبورد را روزانه در محل کار تمیز کنید و از خوردن مواد غذایی روی لپتاپ پرهیز کنید تا مواد غذایی زیر دکمهها گیر نکند. همچنین در صورتی که افراد دیگر از لپتاپ شما استفاده میکنند ضدعفونی کردن و تمیز کردن کیبورد و موس از حداقلها است، پس آن را جدی بگیرید.
نظرات