تصور بسیاری از ما وقتی لپتاپی از برندهای برتر دنیا میخریم این است که از هر نظر روئینتن بوده و دچار هیچ مشکلی نخواهد شد، پس تا میتوانم کارهایم را با آن انجام خواهم داد. تصور کنید وسط انجام پروژههایتان با خاموش شدن لپ تاپ مواجه میشوید و به هیچ عنوان روشن نشود و تمام کارهای شما لنگ بماند. میتوانید متخصصین تعمیر لپ تاپ را اینجا مشاهده کنید.
آنجاست که دعا میکنید هر چه زودتر درست شود. دلایل زیادی ممکن است منجر به خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ شوند و باید بدانیم که چه کارهایی با لپ تاپ نباید انجام دهیم. در این مطلب درباره دلایل خاموش شدن لپ تاپ صحبت خواهیم کرد، پس تا پایان همراه ما بمانید.
علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ
از جمله این دلایل را میتوان در 8 مورد خلاصه کرد که در ادامه با آنها آشنا میشویم:
داغ شدن بیش از حد لپ تاپ
وقتی از صبح تا شب به صورت مداوم لپ تاپ خود را روشن کرده و با آن کار میکنید به نظرتان نباید دچار هیچ مشکلی شود؟! محال است. به هر حال لپ تاپ نیز یک سیستم برقی بوده و ممکن است در جایی کم بیاورد. یکی از اصلیترین دلایل خاموش شدن ناگهانی لپ تاپها و به طور کلی کامپیوترها استفاده بیش از حد از آنها و داغ شدن اجزائشان است. البته قرار گرفتن سیستم در معرض گرد و غبار یا رطوبت نیز ممکن است در داغ شدن لپ تاپ تاثیرگذار بوده باشند.
حتما بخوانید: تعمیر هارد لپ تاپ بهتر است یا تعویض؟
همین حالا که پای این مطلب نشستهاید، انگشتتان را به اطراف سیستم کشیده و اگر در جایی حس کردید زیادی داغ شده و دستتان را میسوزاند سریع آن را خاموش و کابل های شارژش را جدا نمایید. در این شرایط میتوان فن و CPU را چک کرد تا اگر دچار گرد گرفتگی شده تمیزش کرد یا اگر به اجزاء آن آسیبی وارد شده سریع اقدامات لازم را انجام دهیم. راه حل دیگر استفاده از فن کولینگ های کمکی (خنک کننده) در زیر لپ تاپ است. هزینه تعمیر چیپ گرافیک را اینجا مشاهده کنید.
ایراد سخت افزاری
معمولا دلیل خاموش شدن لپ تاپ به خاطر گرمای زیاد به قسمت سخت افزاری آن مربوط است. قطعاتی مانند CPU، رم، درایوها، کنترل کنندهها و پردازندهها از جمله قطعات سخت افزاری لپ تاپ بوده که باید بررسی شوند. مثلا اگر مادر برد سیستم دچار مشکل شده باید حتما در اولین فرصت تعمیرش کنید. هارد SSD چیست و معایب هارد SSD
آلوده شدن به ویروس
اهمیت نصب آنتی ویروس اینجا خود را بیشتر نشان میدهد. نصب آنتی ویروس نه تنها موجب پاک سازی کردن سیستم شما شده بلکه از ورود هکرها به سیستم شما به ویژه اگر اطلاعات مهمی در سیستم نگه داری کنید، کمک میکند. ویروسی شدن لپ تاپ به مرور زمان ممکن است تمام درایوها را در برگرفته و یا باعث مختل شدن کار رم و یا سی پی یو شود که از اصلیترین دلایل خاموشی آن به حساب آید.
11 دلیل نمایش صفحه آبی ویندوز معروف به صفحه مرگ ویندوز را در این صفحه از استاده مطالعه کنید.
ولتاژ نامناسب در شارژر
ممکن است ایراد از شارژر بوده باشد درحالیکه شما به دنبال دلیل دیگری میگردید. حتما شارژر خود را نیز چک کرده و از ولتاژ دهی درست آن مطمئن شوید.
نقص در باتری
اغلب به محض خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ انگشت اتهام به سمت باتری نشانهی رود. اگر سیستم خاموش شد حتما سری به باتری زده و مطمئن شوید که خاموشی ناگهانی به خاطر کم شدن شارژ باتری نبوده است. از طرفی نیز امکان دارد که باتری خوب کار نکرده و دچار نقصی شده باشد که در این شرایط باید آن را خیلی زود تعویض کنید.
مشکل در رم
کافیست تا رم لپ تاپ دچار کوچکترین مشکلی باشد تا سیستم به طور ناگهانی خاموش شود. شکستگی، سوختن یا هر دلیل دیگری میتواند رم را و در نتیجه سیستم را از کار اندازد. برای حل این مشکل نیز بهتر است تا رم را از سیستم خارج و تمیز کرده و دوباره جاگذاری کنید. اگر مشکل حل نشد پس باید فکر دیگری کرد که بهترین آن عوض کردن رم است.
نقص در کار منبع تغذیه
اگر در منبع تغذیه هر نوع اختلال و مشکلی پیش آید خاموش شدن ناگهانی سیستم را در پی خواهد داشت. منبع تغذیه که به صورت یک جعبه کوچک بوده و در جایی به کار میرود که محل اتصال برق و فن به سیستم است. اگر فن گرم شدن منبع تغذیه را جبران نکرده تا برق قطع شده و در نهایت سیستم از فعالیت خارج شود. پس اگر به طور ناگهانی لپ تاپ شما قطع شود کافیست سیستم برق رسان را چک کرده تا مطمئن شوید مشکل در این بخش است یا نه.
کلام آخر
هیچگاه به مارک لپ تاپ خود غره نشوید چرا که ممکن است سیستم شما نیز دچار مشکل شود. به هر حال سوختن یا حتی خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ شتری است که میتواند در خانه هر کسی بخوابد. در صورت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ خود کافیست یک بار آن را خاموش و روشن کرده و اگر جواب نداد قسمتهای ذکر شده آن را برررسی نمایید. اگر این مشکل نیز حل نشد پس حتما از فردی ماهر کمک بگیرید. خاموش شدن ناگهانی سیستم را هیچگاه دست کم نگیرید.
نظرات