محوطه سازی ویلا و یا حیاط سازی ویلا یکی از اموری است که باعث برخورداری از فضایی شاداب و مورد استفاده قرار دادن فضای بیرونی و خارج از قسمت مسکونی ویلا میگردد. فرقی نمیکند شما صاحب ویلای کوچک و سادهای باشید و یا ویلایی مدرن با فضایی شیک و متفاوت داشته باشید.
به هر حال به محوطه سازی ویلا نیاز دارید. ناگفته نماند که در برخی از منابع به طراحی و ساخت فضای سبز در محیط ویلا، محوطهسازی و در برخی متون به آن حیاط سازی میگویند. در عمل هر دوی این اصطلاحات یکی هستند و مهندسان معماری مسئول اجرای طراحی اینگونه فضاهای سبز میباشند.
هزینه حیاط سازی ویلا بر اساس متراژ و سبک ساختمان ویلایی متفاوت است. در این صفحه از “خدمات آنلاین استاده” علاوه بر معرفی شرکتهای طراحی محوطه سازی برای ویلاهای کوچک، مدرن، کلاسیک و در زمین شیب دار و … تصمیم داریم در ابتدا در رابطه با قیمت محوطه سازی حیاط ویلا مطالب مفیدی را مطرح کنیم. سپس چند نوع از محبوبترین انوع محوطه سازی را توضیح میدهیم. بنابراین اگر قصد طراحی محوطه در ویلای کوچک خود را دارید، خواندن این مطلب برای شما مفید است.
حتما بخوانید: ساخت آلاچیق با کمترین هزینه و طراحی آلاچیق ارزان
قیمت محوطه سازی ویلا
قیمت محوطه سازی ویلا فقط شامل هزینه طراحی پلان و نما نمیباشد؛ بلکه بسته به اینکه متراژ ویلا چقدر است و از چه امکاناتی قرار است در محوطه استفاده شود، میزان هزینه متفاوت خواهد بود. از جمله مواردی که بر روی قیمت تاثیر میگذارند، عبارتند از:
- محل جغرافیایی محوطه ویلا
- هزینه طراحی پلان محوطه سازی ویلا بر اساس سبک
- هزینه طراحی و اجرا استخر، آلاچیق و یا پرگولا در صورت درخواست کارفرما
- هزینه طراحی و اجرا تاسیسات هوشمندسازی
- هزینه طراحی و اجرا نورپردازی
- هزینه کاشت گل و گیاهان مناسب
محوطه سازی ویلا
محوطه سازی ویلا بایستی دارای فضایی دلنشین و متناسب با سبک معماری ساختمان اصلی ویلا باشد. در محوطه سازی ویلاهای مدرن بیشتر از عناصر چوبی و در طراحی آلاچیق، استخر و باکسهای گل و آبنما از عناصر مدرن و زاویهدار استفاده میشود. اما طراحی المانهای محوطههای کلاسیک بیشتر متقارن هستند و استفاده از سنگ و مجسمههای سنگی یکی از عناصر اصیل طراحی محوطههای این چنینی است.
محوطه سازی ویلاهای کوچک
ویلاهای کوچک متراژ کمی نسبت به سایر ویلاهای بزرگ و مجلل در مناطق ییلاقی دارند. در استانداردهای محوطه سازی، ویلایی کوچک به حساب میآید که متراژ هر طبقه از آن حداکثر 100 متر مربع و یا کمتر باشد و فضای حیاط نیز حدود 50 متر مربع باشد.
برای محوطه سازی ویلاهای کوچک و یا حیاط سازی ویلا کوچک بایستی اصول و قوانین بیشتری را رعایت کرد؛ چراکه عدم رعایت هریک از آنها مشکلاتی را برای ساکنین ایجاد میکند. استفاده بهینه از فضای کم در ویلاهای کوچک یکی از الزامات طراحی برای فضا سازی ویلا کوچک میباشد.
محوطه سازی ویلای مدرن
محوطه سازی ویلای مدرن به پیروی از آموزههای معماری مدرن بایستی به همان شکل و همسو با جریان نوگرایی معماری باشد. در طراحی محوطه سازی برای چنین ویلاهایی بیشتر از مصالحی مانند بتن اسپوز، آجر، سنگ، آجر، رنگهای سفید، خاکستری و خنثی استفاده میشود. نورپردازی در محوطه ویلاهای مدرن نیز کارکردگرایانه اجرا میشود.
در محوطه سازی ویلای مدرن سعی شده که با شکل طبیعی مصالح کار شود و از پلان باز، نمای آزاد و آبجکتهای معکبی و مربعی شکل بیشتر استفاده شود.
محوطه سازی ویلای کلاسیک
محوطه سازی ویلای کلاسیک همانند همین سبک، باشکوه، عظیم و پر اصالت است. این نوع محوطه سازی علاوه بر اینکه مختص ویلاهای کلاسیک است، مورد علاقه افراد لوکس پسند هم میباشد. ویژگی اصلی طراحی محوطه کلاسیک طراحی نمای حیاط به سبک متقارن است.
سنگ تراورتن در طراحی محوطه سازی ویلای کلاسیک به کرات استفاده میشود. المانهای اصلی در طراحی محوطه سازی ویلای کلاسیک انواع متریال سنگی، طاق و قوس، مجسمههای سنگی و حتی آلاچیقهای سنگی به سبک معماری رومی هستند.
محوطه سازی ویلا در زمین شیب دار
ویلاهایی که بر روی زمین شیب دار ساخته میشوند از نعمت چشماندازی بینظیر به صورت پلهای بهرهمند هستند. زمین شیب دار برای محوطه سازی مزیت بسیار خوبی است؛ چرا که میتوان از فضاهای اطراف برای ساخت فضای تفریحی استفاده کرد. نورپردازی در محوطهسازی ویلا در زمین شیب دار جلوه بسیار خاصی را در کل فضا ایجاد میکند.
در نظر داشته باشید طراحی محوطه در زمین شیبدار، اگرچه خروجی چشم نوازی دارد، اما سختیهای خاص خود را نیز هنگام طراحی و اجرا به همراه دارد. شیبهای 10 الی 15 درصد در چنین زمینهایی بهترین شرایط را برای محوطهسازی فراهم میکنند.
در زمینهای شیبدار انتخاب نوع گیاهان و نحوه کاشت آنها نیز با زمینهای مسطح متفاوت است. گیاهانی بایستی در این زمینها کاشته شوند که ریشههای عمیقی دارند.
پلان محوطه سازی ویلا
نقشه و پلان محوطه سازی ویلا توسط مهندسان منظر رسم میشود. در این گونه نقشهها جانمایی تمامی المانهای لازم برای ساخت و اجرا در محوطه ویلا مشخص میشوند.
به طور دقیقتر در پلان محوطهسازی ویلا، تمامی مرزبندیهای بین باغچهها، کفسازیها، مسیرهای پیادهروی، درختان، چیدمان باغ، حصارکشی و مسیرهای پیاده و سواره کاملا مشخص میشوند. بعد از طراحی پلان، مهندسان جانمایی را به کارفرما نشان میدهند و در صورت تایید ایشان سایر کارهای اجرایی پیش گرفته میشود.
نحوه انجام پلان محوطه سازی ویلا
طراحی پلان محوطهسازی ویلا ابتدا به صورت دستی در شیتهای بزرگ مخصوص معماران انجام میشود. سپس این پلان در نرم افزار اتوکد به همان صورت مقیاسها طراحی میشوند و با پسوند dwg ذخیره میشود. طراحی پلان محوطه سازی در اتوکد باعث سهولت در ارائه دو بعدی و سه بعدی پلان محوطه میشود.
انواع محوطه سازی ویلا
محوطه سازی ویلا همانند طراحی ویلا انواع مختلفی دارد. نوع محوطه سازی ویلا باید با سبک ویلا و جغرافیای محل قرارگیری ویلا شما متناسب باشد. به طورکلی انواع محوطه سازی ویلا در انواع سبکهای زیر خلاصه میشوند:
- طراحی محوطه سبک کلاسیک
- طراحی محوطه به سبک شرقی و ژاپنی
- طراحی محوطه ویلا مدرن
- طراحی محوطه ویلا سبک بیایانی
- طراحی محوطه ولا سبک مدیترانه
فضا سازی باغچه ویلا
فضا سازی باغچه ویلا برای ویلاهایی مناسب است که توسط باغ کوچکی احاطه شدهاند. باغ کوچک و یا فضای سبز اطراف ویلا پتانسیل بسیار خوبی برای کاشت انواع درختان و پرورش گل، گیاه و گیاهان ایجاد میکند. چالش مهم در محوطهسازی چنین فضایی، نحوه سازمان دهی گیاهان فعلی باغ و کشت گیاهان جدید، جدول و حصارکشی و نحوه برقراری ارتباط بین فضای بیرونی و داخلی ساختمان ویلاست.
بهتر است برای فضاسازی باغچه ویلا تا حد ممکن ارتباط بین ساختمان ویلا و حیاط، با طراحی درب و دیوارهای شیشهای برای ساختمان ویلا برقرار شود.
در پایان:
محوطه سازی برای ویلای کوچک یکی از ضروریترین اقدامات در راستای طراحی پلان کلی ویلا است. هرچه از فضای بیرونی ویلا به نحوه بهینهتری استفاده شود، رضایت جمعی ساکنین ویلا نیز بیشتر است.
چنانچه صاحب ویلای کوچکی هستید و نیاز به محوطه سازی و یا حیاط سازی برای ویلای خود دارید، کافیست با یکی ازکارشناسان ما در”استاده” تماس بگیرید. سفارش طراحی و اجرای محوطه سازی ویلا در این مجوعه توسط مجربترین شرکتهای معماری انجام میشود.
نظرات