در این صفحه از سایت استاده علت جرقه زدن ماکروفر را بررسی میکنیم. مهمترین دلایل جرقه زدن ماکروفر را برایتان شرح میدهیم. در صورت نیاز و مشکل جدی میتوانید اقدام به تعمیر ماکروفر خود کنید.
اگر هنگام فعالیت مایکروفر، متوجه جرقه زدن دستگاه شدید، نباید نگران شوید و فکر کنید که دستگاه شما آسیب جدی دیده است، اما باید بسیار احتیاط کنید. چراکه جرقهی مایکروفر میتواند باعث آتشسوزی شود. به همین دلیل بهتر است بلافاصله پس از جرقه زدن مایکروفر، با تعمیرگاه تماس بگیرید تا افراد ماهر به بررسی و رفع مشکل بپردازند.
جرقه زدن مایکروفر با صدا و نور همراه است و ممکن است وقتی پس از خاموش کردن دستگاه درب آن را باز کنید، با سوختگی جزئی سقف یا دیوارههای آن مواجه شوید. قبل از هر اقدامی، مایکروفر را خاموش کنید و آن را از برق بکشید. ما در ادامه به بررسی علل جرقه زدن مایکروفر میپردازیم. اما دقت کنید که خودتان اقدام به باز کردن و بررسی قطعات مایکروفر نکنید؛ این کار ممکن است خطر جدی برای شما داشته باشد.
10 علت جرقه زدن مایکروفر
باتوجه به اینکه از مایکروفر برای گرم کردن یا پختن غذا استفاده میشود، به مرور زمان چربی غذاها و ذرات آنها به دیوارههای مایکروفر میچسبد. همین موضوع میتواند باعث ایجاد جرقه شود. از طرفی مایکروفر یک دستگاه الکتریکی است و ممکن است برخی قطعات آن آسیب ببیند و باعث جرقه زدن دستگاه شود. در ادامه به بررسی عوامل گوناگون جرقه زدن مایکروفر و راه جلوگیری از بروز آن در صورت امکان میپردازیم.
حتما بخوانید: تعمیر ماکروفر دوو
1. وجود رسوب ذرات روغن یا مایعات در داخل مایکروفر:
همان طور که میدانید، یکی از کاربردهای اصلی مایکروفر، گرم کردن و پخت غذا است. در اثر گرم کردن یا پخت غذا، ذرات چربی و غذا و یا مایعات به دیوارههای مایکروفر میچسبند. این موضوع میتواند یکی از عوامل جرقه زدن مایکروفر باشد. اگر با جرقهی مایکروفر مواجه شدید، ابتدا دستگاه را از خاموش و از برق بکشید و سپس از تمیزی آن مطمئن شوید. اگر پس ا ز تمیز کردن دستگاه هنوز شاهد جرقه بودید، مشکل از جای دیگری است.
برای جلوگیری از بروز این مشکل، بهتر است بعد از هربار استفاده از مایکروفر، دیوارهها و سقف آن را با دستمال مرطوب تمیز کنید و اگر مایکروفر شما صفحهی گردان فلزی یا شیشهای داشت، آن را بشویید و سپس کاملا خشک کنید و آن را دوباره در مایکروفر قرار دهید.
2. خراب شدن قطعه مگنترون:
مگنترون، یکی از قطعات تولید انرژی گرمایی و فراهم کردن گرمای مناسب برای گرم کردن یا پخت غذا در مایکروفر است. اگر این قطعه خراب شود، جرقه ایجاد میشود. در صورت خراب شدن مگنترون بهتر است اقدام به تعمیر مگنترون ماکروفر کنید. زیرا ممکن است موجب آسیب رساندن به کارکرد ماکروفر شما بشود. اگر با مگنترون ماکروفر آشنایی ندارید میتوانید نحوه عملکرد و طرز کار لامپ مگنترون را اینجا بخوانید و اطلاعات لازم را بدست آورید.
3. آسیب دیدگی پایه فلزی درون مایکروفر:
همانطور که در مورد دوم گفته شد، اکثر مایکروفرها دارای پایهی فلزی هستند. اگر این پایه آسیبی ببیند و یا پوشش آن از بین برود، موجب جرقه زدن میشود. اگر دقت کنید، زیر پایهها از پلاستیک استفاده شده است و اگر این پلاستیک آسیب ببیند و یا از پایه دربیاید، دستگاه جرقه میزند.
حتما بخوانید: نمایندگی تعمیر ماکروفر بوش
برای جلوگیری از بروز این مشکل، از پایهی مرغوب استفاده کنید و آن را دائما بررسی کنید تا آسیبدیدگی نداشته باشد.
اگر دستگاه شما جرقه زد و شما میخواستید مطمئن شوید که مشکل از قطعات داخلی مایکروفر نیست. ابتدا محفظهی مایکروفر را کاملا تمیز کنید و تمامی متعلقات آن مثل پایهی فلزی و … را از آن خارج کنید. سپس یک لیوان شیشهای جاوی آن را در مایکروفر قرار دهید و دستگاه را روشن کنید. اگر دوباره مایکروفر جرقه زد، یعنی مشکل اساسیتر است و حتما باید توسط تعمیرکار ماهر بررسی و رفع شود. استاده میتواند در عیب یابی و برطرف کردن آن در این زمینه به شما کمک کند. در ادامه به بررسی عوامل دیگر جرقه زدن مایکروفر میپردازیم. علت روشن نشدن ماکروفر را میتوانید بخوانید.
4. خراب شدن همزن مایکروفر:
همزن مایکروفر وسیلهای است که انرژی گرمایی را در مایکروفر به طور یکنواخت پخش میکند و با این کار از متمرکز شدن انرژی در یک نقطهی خاص و درنتیجه جرقه زدن مایکروفر جلوگیری میکند. یکی از عوامل جرقه زدن مایکروفر، خرابی همزن مایکروفر است و تشخیص خرابی آن از تکنسین ماهر برمیآید.
5. سوختن دیود:
دیود، با ایجاد ولتاژ بالا در انتقال گرما نقش دارد. یکی از عوامل جرقه زدن مایکروفر، سوختن دیود است و تشخیص و رفع آن باید توسط تعمیرکار ماهر انجام شود و همچنین در تعمیر آن باید بسیار احتیاط شود، چراکه به دلیل ایجاد ولتاژ بالا، میتواند منجر به برق گرفتگی شدید شود. تعمیرکاران ماهر معرفی شده در استاده این کار را با مهارت و دقت کافی برای عیب یابی و برطرف کردن مشکل مایکروفر شما انجام میدهند.
6. وجود قطعات فلزی درون دستگاه:
کوچکترین جسم فلزی در مایکروفر هنگام فعالیت دستگاه، باعث جرقه میشود. از این رو اگر پس از خاموش کردن و قطع جریان برق، درب مایکروفر را باز کردید و متوجه وجود اجسام فلزی(اعم از قاشق و جنگال و چاقو، ظروف نامناسب، فویل آلومینیومی و …) شدید، حتما آن را خارج کنید.
همانطور که دیدید، یکی از عوامل جرقه زدن مایکروفر، وجود اجسام فلزی یا ظروف نامناسب در دستگاه است. از این رو قبل از روشن کردن دستگاه دقت کید که هیچ نوع فلزی در مایکروفر وجود ندارد و از ظرف مناسب برای گرم کردن یا پخت غذا استفاده کردهاید. ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که با وجود حساسیت مایکروفر نسبت به فلز، چرا برخی انواع مایکروفر دارای پایهی فلزی است. در این باره باید بگوییم که این پایه، روکشی دارد که از در معرض قرار گرفتن فلز آن جلوگیری میکند و به همین دلیل باعث ایجاد جرقه نمیشود.
7. خراب شدن پوشش انتشار امواج ( ورق میکا):
پوشش انتشار امواج مایکروفر یا همان ورق میکا، پوششی است که دیوارهی درونی را پوشانده است و وظیفهی آن، انتقال گرما به محفظهی مایکروفر است. اگر این قطعه در معرض ذرات چربی و یا غذا قرار گیرد، میتواند موجب ایجاد جرقه در دستگاه شما شود. بررسی و تعمیر این قطعه از عهدهی فرد متخصص در این زمینه برمیآید. در صورت وجور این مشکل، متخصصان استاده میتوانند به شما کمک کنند. تفاوت ماکروفر و ماکروویو به زبان ساده را اینجا بخوانید.
8. خرابی اتصالات درونی:
خراب شدن اتصالات و قطعات درونی نیز میتوانند از عوامل ایجاد جرقه در دستگاه شما باشند. عیب یابی این قطعات و تعویض یا تعمیر آنها باید توسط تعمیرکار متخصص انجام شود.
9. خراب شدن محرک:
محرک مایکروفر وظیفهی چرخش سینی میشود و با اینکار از تمرکز انرژی در یک نقطه و در نتیجه جرقه زدن جلوگیری میکند. اگر محرک آسیب ببیند و خراب شود، میتواند منجر به جرقه زدن مایکروفر شود.
10. پوسیدگی و از بین رفتن رنگ دیواره:
دیوارهی مایکروفر از فلزی تشکیل شده است که این فلز با لعاب پوشیده شده است. اگر یه مرور زمان یا در اثر عواملی، این پوشش از بین برود، منجر به ایجاد جرقه میشود. برای تعمیر آن میتوانید از متخصصان استاده در این زمینه کمک بگیرید.
همانطور که مشاهده کردید، به 10 مورد علت جرقه زدن مایکروفر و نیز راهکارهایی برای جلوگیری از بروز آن اشاره شد. اگر مشکل از کثیفی و وجود ذرات در محفظهی مایکروفر و نیز پایهی آن نباشد، شما برای عیب یابی و رفع مشکل باید از متخصصان در این زمینه کمک بگیرید تا دستگاه شما آسیبی نبیند و خطری شما را تهدید نکند. برای پداکردن عیب و هم چنین برطرف کردن آن میتوانید به متخصصان استاده اطمینان کنید.
نظرات