وجود رطوبت در قسمتهای مختلف خانه باعث آسیب رسیدن به آن قسمت میشود. به عبارتی دیگر میتوان گفت وجود رطوبت در قسمتهای بسته به ویژه کمد دیواری، علاوه بر آسیب رساندن به خود سازه، باعث ایجاد بوی نم و زشت شدن فضای داخل کمد میشود. بنابراین در این مقاله از “خدمات آنلاین استاده” سعی داریم که شما را با دلایل ایجاد رطوبت در کمد دیواری و راهکارهای رفع نم داخل کمد دیواری، آشنا سازیم تا با اطلاعات بیشتری به انجام آن بپردازید.
دلایل ایجاد رطوبت در کمد دیواری
رطوبت، اصلیترین و مهمترین دلیل نمدار شدن دیوارهای کمد دیواری است. در حقیقت، رسیدگی نکردن به رطوبت ایجاد شده در کمد دیواری با گذشت زمان، باعث میشود که رطوبت، مساحت بیشتری از دیوار را اشغال کرده و به عمق بیشتری از دیوار نفوذ کند. در این صورت این رطوبت، کپک خواهد زد.
کتگوری این صفحه مشخص نیست.
دلایل زیادی سبب ایجاد رطوبت در کمد دیواری میشوند که رایجترین آنها به شرح زیر میباشند:
عایق کاری نامناسب
یکی از اصلیترین دلایل ایجاد رطوبت در کمد دیواری، عایق بندی نامناسب میباشد. معمولا کمد دیواری در اتاق خانه و در مجاورت سرویسهای بهداشتی مخصوصا حمام ساخته میشود. اگر هنگام ساخت و ساز خانه، برای حمام عایق بندی استانداردی صورت نگیرد، باعث میشود که رطوبت وارد کمد دیواری شود. این امر باعث نمدار شدن کمد دیواری شده که نهایتا کپک خواهد زد.
دستورالعمل نظافت سرویس بهداشتی و ترفندهای نظافت دستشویی را در این صفحه از استاده مگ بخوانید.
ساخت و ساز غیراستاندارد
سایر دلایل ایجاد رطوبت در کمد دیواری، ساخت و ساز غیر استاندار میباشد. برای مثال بعضی از افراد با اینکه خانهای نو ساز داشته و همچنین کمد دیواری آنها در مکانی ساخته شده که کنار آن، سرویس بهداشتی (نظیر حمام) قرار ندارد، از وجود رطوبت در کمد دیوار خود شاکی هستند. این امر به ساختوساز غیر استاندارد مربوط میشود. در واقع ساختوساز خانه باید مرحله به مرحله انجام شود. همچنین باید زمان کافی به هر مرحله مانند گچکاری اختصاص داده شود.
بنابراین اگر گچ در فضاهایی مانند کمد دیواری که بسته هستند و تهویه هوا به خوبی انجام نمیشود به طور کامل خشک نشده شده باشد، موجب ایجاد رطوبت و نمدار شدن کمد دیواری خواهد شد.
راهکارهای رفع بوی نم کمد دیواری
معمولا کپکها در قسمتهای تاریک و مرطوب رشد خوبی دارند. بنابراین بسته بودن دائمی درب کمد دیواری، بهترین مکان برای رشد و تکثیر آنها است. یکی از بهترین راهحلها برای رفع نمد داخل کمد دیواری، قرارگیری سیستم تهویه مناسب در مکان مورد نظر است.
همچنین برای برطرف کردن بوی نم کمد دیواری، راهکارهای زیادی وجود دارد که موثرترین آنها به صورت زیر میباشد.
رفع بوی نم کمد دیواری با استفاده از قهوه
یکی از موثرترین راهکارهای رفع بوی نم کمد دیواری، استفاده از قهوه است. در حقیقت، قهوه قابلیت بسیار خوبی در جذب کردن و رفع بوی نم دارد. برای استفاده از آن، باید مقداری قهوه تازه و دم نکرده را داخل کاسهای بریزید و آن را داخل کمد دیواری قرار دهید.
برای از بین بردن کپک در حمام و از بین بردن کپک در سرویس بهداشتی روی آن کلیک کنید.
رفع بوی نم کمد دیواری با استفاده از زغال اکتیو
یکی دیگر از موثرترین راهکارهای رفع بوی نم کمد دیواری، استفاده از زغال اکتیو است. در واقع زغال اکتیو، خاصیت بسیار بالایی در جذب انواع آلودگی داشته و قرار دادن آن در کمد دیواری باعث میشود که بوی نم را از بین ببرد.
گفتنی است گردش هوا موجب میشود که زغال اکتیو عملکرد بهتری داشته باشد. بنابراین توصیه میشود که هنگام قرار دادن آن داخل کمد دیواری، مقداری از درب کمد را باز کنید تا هوا جریان داشته باشد.
از بین بردن کپک کمد دیواری
برای از بین بردن کپک کمد دیواری میتوانید با استفاده از مواد مختلفی از قبیل نمک دریا، جوش شیرین، سرکه سفید و… به انجام آن بپردازید.
رفع کپک کمد دیواری با استفاده از نمک دریا
یکی از روشهای از بین بردن کپک کمد دیواری، نمک دریا است که برای نگهداری و ضد عفونی شدن به کار گرفته میشود. گفتنی است این ماده در از بین بردن کپک کمد دیواری نیز موثر میباشد. همچنین نمک دریایی از قیمت مناسبی نیز برخوردار است.
نحوه مصرف
- برای استفاده از این روش، باید مقدار زیادی از نمک دریایی را روی سطوح مورد نظر ریخته و آن را با استفاده برس یا اسفنج بمالید.
- حال به مدت بیست دقیقه صبر کرده و سپس سطوح را با دستمالی تمیز پاک کنید.
رفع کپک کمد دیواری با استفاده از جوش شیرین
یکی دیگر از روشهای از بین بردن کپک کمد دیواری، استفاده از جوش شیرین است. جوش شیرین کاربردهای زیادی دارد که از جمله آنها میتوان به کاربرد در رطوبت زدایی از کمد و از بین بردن کپک و… اشاره نمود.
نحوه مصرف
- برای انجام این روش، لازم است که مقدار زیادی جوش شیرین را با استفاده از قلممو روی سطوح مورد نظر بکشید.
- حال به مدت بیست دقیقه صبر کرده و سپس سطوح را با دستمالی تمیز و مرطوب پاک کنید.
- توجه داشته باشید که پس از تمیز نمودن، باید تهویه مناسبی را برقرار نمایید.
رطوبتگیر کمد رختخواب
پس از برطرف نمودن رطوبت کمد رختخواب، لازم است که تمام تشکها و بالش را از از کمد رختخواب بیرون آورده و رویههای آنها را نیز جدا کنید. سپس تشکها، بالشها و رویهها را در معرض هوا قرار دهید تا به صورت کامل خشک شوند. انجام این کار باعث میشود که رطوبت، تبخیر گردد.
یکی از موثرترین رطوبتگیرهای کمد رختخواب، نور خورشید است. در حقیقت، نور خورشید با تابش اشعه فرابنفش به کمد رختخواب سبب میشود که کپکها، از بین رفته و بوی نامطبوع نیز از بین برود.
نتیجه گیری
رطوبت در کمد دیواری به دلایل زیادی ایجاد میشود که مهمترین آن، عایق کاری نامناسب و ساخت و ساز غیر استاندارد میباشد. در صورتی که به رطوبت ایجاد شده رسیدگی نکنید، کپک خواهد زد. در چنین شرایطی میتوانید با استفاده از نمک دریایی و جوش شیرین، کپک کمد دیواری را از بین ببرید.
همچنین میتوانید با استفاده از مواد مختلفی مانند قهوه و زغال اکتیو به رفع بوی نم کمد دیواری خود بپردازید. توصیه میگردد در این راستا با کارشناسان ما در “استاده” در ارتباط باشید.
نظرات