نظافت سرویس بهداشتی جز سخت ترین بخش های نظافت به شمار می رود. چرا که سرویس بهداشتی هم به سرعت آلوده می شود و نیازمند پاکیزه سازی است و هم لکه هایی که به مرور زمان در سرویس بهداشتی ایجاد می شوند، به سختی از بین می روند. علاوه بر آن بوی نامطبوع نیز بر دشواری این کار می افزاید.

نظافت سرویس بهداشتی یکی از اقدامات ضروری هنگام نظافت منزل و محل کار می باشد. در ادامه این صفحه به ارائه مطالبی مفید درباره مراحل و دستورالعمل نظافت سرویس بهداشتی و نکات مهمی که در این زمینه وجود دارد می پردازیم. هم چنین انواع شوینده های کاربردی برای نظافت دستشویی را بررسی خواهیم کرد.

دستورالعمل نظافت سرویس بهداشتی

دستورالعمل نظافت سرویس بهداشتی

همانطور که میدانید نظافت سرویس بهداشتی یک دستورالعمل ثابت ندارد. به عبارت دیگر، تنها یک دستورالعمل مشخص برای این کار وجود ندارد؛ اما با این وجود، نکات مشترکی و مشخصی وجود دارد که باید در دستورالعمل نظافت سرویس بهداشتی اجرا شود.

به علت آلوده بودن محیط، استفاده از دستکش پلاستیکی الزامی است. هم چنین با توجه به این که تجهیزات به کار رفته در سرویس بهداشتی از چه نوعی هستند و از چه جنسی تولید شده اند، نوع مواد شوینده فرق می کند. علاوه بر یک شوینده مناسب نظافت سرویس بهداشتی، به برس ها و فرچه های مناسب این کار نیز نیاز داریم.

در دستورالعمل نظافت سرویس بهداشتی مراحلی وجود دارد که در ادامه به شرح آن ها می پردازیم:

قبل از نظافت:

  • انتخاب شوینده مناسب: قبل از شروع به نظافت سرویس بهداشتی، باید شوینده های مناسب برای نظافت دستشویی انتخاب شوند. شوینده مناسب باید با توجه به نوع و جنس کاسه توالت (مثلا فایبرگلاس یا چینی) و سرامیک به کار گرفته شود.
  • استفاده از برس مناسب: یکی دیگر از ابزارهای مهم در نظافت سرویس بهداشتی، برس ها و فرچه ها هستند. برس باید به گونه ای باشد که بر روی سطح کاسه توالت یا سرامیک ها و سایر بخش ها خراش ایجاد نکند؛ چرا که همین خراش ها علاوه بر آسیب به زیبایی و جلوه سرویس بهداشتی، به محل تجمع میکروب ها تبدیل می گردد.
  • استفاده از دستکش پلاستیکی: واضح است که محیط دستشویی و سرویس بهداشتی، محیطی آلوده و پر از میکروب است. برای پاکسازی صحیح این مکان و رعایت بهداشت لازم است از دستکش های پلاستیکی سالم استفاده شود.
  • توجه به تهویه: در نظافت سرویس بهداشتی از پاک کننده ها و موادی استفاده می شود که با سطوح مختلف واکنش شیمیایی نشان می دهند. در نتیجه گازهایی در محیط آزاد می شوند که استشمام آن ها خطرناک است. احتمالا هنگام کار با آب ژاول این مورد را تجربه کرده اید. پس باید قبل از شروع به نظافت دستشویی نسبت به ایجاد مسیری مناسب برای تهویه اقدام کرد. هم چنین بهتر است در حین نظافت از ماسک استفاده نمایید.

مراحل نظافت:

  1. آبپاشی سطوح: ابتدا باید با آب گرم تمامی سطوح داخل سرویس بهداشتی را خیس کنیم تا مواد شوینده بتوانند اثربخش باشند.
  2. استفاده از شوینده ها: شوینده مناسب را بر روی سطح سرویس بهداشتی، سرامیک، کاسه توالت و… میریزیم. دقت شود که شوینده باید با جنس سطحی که در نظر داریم، متناسب باشد تا آسیبی به آن سطح وارد نشود. برای آن که شوینده اثر کند و واکنش شیمیایی روی دهد، باید کمی صبر کرد.
  3. استفاده از برس و فرچه: حالا که کمی از ریختن شوینده بر روی سطوح گذشته، با استفاده از برس و فرچه مناسب اقدام به پاکیزه سازی و رفع اجرام از روی سطوح می کنیم. قسمت هایی که جرم بیشتری دارند با زحمت و نیروی بیشتری پاک می شوند.
  4. آبکشی سطوح: پس از شستشوی سرویس بهداشتی به کمک شوینده و برس، در مرحله پایانی سطوح را آبکشی می کنیم. بهتر است این مرحله هم با آب داغ انجام شود.

نکات نظافت سرویس بهداشتی

نکات نظافت سرویس بهداشتی
  • برای پاکسازی شیرآلات داخل سرویس بهداشتی، بهتر است از سفیدکننده ها استفاده نکنید؛ زیرا سفیدکننده ها موجب از بین رفتن جلا و براقی شیرآلات می شوند. یک راهکار مناسب برای تمیز کردن شیرها، استفاده از لیمو ترش است که هم اثر پاک کنندگی خوبی دارد و هم بوی مطبوعی به فضا می بخشد.
  • برس ها باید در فواصل زمانی کوتاهی تمیز شوند. در غیر این صورت خود برس ها و فرچه ها نیز ممکن است دارای لکه و رنگ شوند. برس و فرچه را می توان با آب گرم و بافشار بالا پاکیزه کرد
  • جامسواکی و جاصابونی داخل سرویس بهداشتی باید در فواصل زمانی کوتاه (مثلا هر 5 روز یکبار) تمیز شوند.
  • یکی از مشکلات رایج در سرویس های بهداشتی وجود حشرات موذی مانند سوسک ها است. در صورت نظافت صحیح و مناسب و هم چنین، سمپاشی و خشک نگه داشتن محیط داخل سرویس می توان این معضل را نیز حل کرد.
  • دقت داشته باشید که نصب بوگیر توالت فرنگی به درستی میتواند بسیار موثر باشد و از پخض شدن بیش از حد بوی نامطبوع در فضا جلوگیری کند.

شوینده مناسب برای نظافت دستشویی

شوینده مناسب برای نظافت دستشویی

برای نظافت دستشویی شوینده های مختلفی وجود دارد. در گذشته شوینده های اسیدی کاربرد فراوانی داشتند که بوی نامطبوع و اذیت شدن دستگاه تنفسی از مشکلات همیشگی این شوینده ها بود.

امروزه شوینده های مختلفی برای شستشوی سرویس بهداشتی وجود دارد که علاوه بر داشتن مواد خوشبوکننده، کاربرد های مختلفی نیز دارند: مانند جرمگیرها، شوینده های غیراسیدی و… . توجه کنید که هر شوینده باید متناسب با کاربرد آن و به اندازه مصرف شود.

در پایان

در این صفحه از نکت آنچه میبایست در خصوص نظافت سرویس بهداشتی بدانید، بیان کردیم. پیشنهاد می کنیم مراحل نظافت را به درستی انجام دهید و فاصله زیادی بین هر بار نظافت به‌وحود نیاورید تا سلامت خود و خانواده‌تان را به خطر نیندازید!

طبقه بندی شده در