از آنجایی که سنگهای مختلف مورد استفاده در انواع اماکن از جمله ساختمان، راه پله، پارکینگ و… پس از گذشت مدت زمان طولانی دچار شکستگی، کهنه شدن، ترک خوردن، فرسایش و… میشوند، خدمات سنگسابی از پرمخاطبترین دغدغههای کاربران در زمینه خدمات ساختمان میباشد. این کار با کمترین میزان مصرف انرژی باعث تمیزکاری و بازسازی انواع سطوح سنگی و غیره در کف خواهد شد.
در این صفحه از استاده به معرفی ساب زن سنگ و همچنین آشنایی با فرآیند سنگسابی و چگونگی انجام آن و بررسی میزان هزینه و قیمت این خدمت میپردازیم.
حتما بخوانید: خدمات کفسابی و قیمت کفسابی سرامیک
قیمت خدمات کفسابی و سنگسابی
خدمت | قیمت به تومان |
سنگسابی با لقمه یا سمباده ایرانی | 3000 تا 5000 |
سنگسابی با لقمه یا سمباده ایتالیایی | 6000 تا 8000 |
یکدست و براق کردن کفپوش | 5000 تا 10000 |
انجام فرآیندهای سنگسابی به صورت متری و بر اساس ابعاد و متراژ فضای بازسازی شده محاسبه میشود و عوامل و فاکتورهای بسیار تاثیرگذاری بر روی میزان هزینه لازم نقش دارند که عبارتند از:
- ابعاد و مساحت فضای موردنیاز
- میزان خرابی و ناهمواریهای سطح
- نوع سنگ به کار رفته و درجه سختی سنگ
- حجم کل کار لازم و میزان سختی فرآیند به منظور انجام شدن خدمات سنگسابی
- نوع پوشش کف و جنس مصالح به کار رفته در سطح
- زوایا و تعداد گوشههای موجود در فضا
- روش به کار برده شده در فرآیند سنگسابی و نوع دستگاه و مواد به کار رفته
- جنس (نوع) سنگ: عموما سنگها به دو دستهی سنگ نرم و سنگ سخت تقسیم میشوند. معمولا سنگسابی سنگهای سخت، قیمت بالایی دارند ولی سنگهای نرم دارای قیمت کمتری میباشد. به طور مثال ساب زنی سنگهای گرانیت یکی از خدماتی است که هزینه زیادی برای انجام آن باید پرداخته شود درحالیکه کفسابی موزاییک یکی از ارزانترین خدمات را شامل میشود.
- متراژ محیط مورد نظر: همانطور که گفته شد مساحت مکان نیز یکی از موارد موثر در قیمت سنگسابی میباشد به این صورت که هر اندازه متراژ محیط مورد نظر بالاتر باشد قیمت تمام شده ساب زنی نیز مقرون به صرفهتر خواهد بود.
- نوع ساب زنی سنگ: یکی دیگر از مواردی که در قیمت سنگسابی تاثیر گذار است نوع ساب زنی سنگ است. ساب زنی ایتالیایی یکی از بهترین نوع است که با توجه به اینکه از کیفیت بالایی برخوردار است، قیمت آن نیز نسبت به سایر سنگسابیها بالاتر میباشد.
قیمت کفسابی موزاییک، پارکینگ، راه پله و حیاط را در این صفحه از استاده مشاهده کنید.
معرفی ساب زن سنگ
یکی از مواردی که در کیفیت سنگسابی تاثیر گذار است، تجربه و مهارت ساب زن سنگ است. بنابراین ساب زن سنگ حرفهای دارای ویژگیهای خاصی میباشد که برخی از آنها به صورت زیر میباشد.
- ساب زن سنگ با در نظر گرفتن همه شرایط از جمله نوع سنگ، از دستگاه مخصوص سنگسابی استفاده میکند تا سنگها را به طور کامل صاف، یکدست و براق کند. در نتیجه انجام ساب زنی سنگ باعث زیباتر شدن جلوه محیط نیز خواهد شد.
- ساب زن سنگ، بخشهایی از کف یا کنار دیوار که ساب زنی آنها با دستگاه امکان پذیر نیست را به طور دستی و به نحو مطلوب ساب زنی خواهد کرد.
- ساب زن سنگ پس از اتمام کار، فاضلاب کفسابی را جمع میکند. همچنین گوشهها و کنارههای دیوار را نیز تمیز میکند.
برای آگاهی از تعمیر و نصب لمینت توسط بهترین نصابان لمینت همراه قیمت کلیک کنید.
کفسابی چیست و چه کاربردی دارد؟
به طور کلی در فرآیند سنگسابی با انواع مختلف سنگ روبرو هستیم و با استفاده از ابزارهای لایهبردار سنگ، لایه نازکی از سطح سنگ به عمق یک الی چهار میلیمتر که در اثر استفاده طولانیمدت کثیف، کدر یا کهنه شده و یا آسیب دیده، تراشیده میشود و ظاهر سنگ بازسازی میگردد و جلوه بهتری پیدا میکند.
در سنگسابی، برای دریافت نتیجه بهتر، نوع دستگاه و تعداد دفعات ساب نیز اهمیت ویژهای دارد. در واقع هر چه قدر که ساب زن سنگ تجربه و تخصص بیشتری داشته باشد، ساب زنی سنگ نیز به نحو مطلوبتری انجام خواهد شد.
لازمه آسیب ندیدن سطوح طی سنگسابی، نیروی ماهر و متخصص است که کار را به صورت اصولی انجام دهد. میتوانید از متخصصین معرفی شده در همین صفحه از استاده کمک بگیرید
حتما بخوانید سنگ کاری راه پله به همراه عکس سنگ کاری دیوار راه پله
انواع روشها و مراحل کفسابی و سنگسابی
فرآیند سنگسابی یکی از زیرشاخههای کفسابی است و پر کردن فاصله و منافذ ایجاد شده در سنگها با استفاده از دستگاه سابزن انجام میگیرد. لقمه نیز یکی از پراهمیتترین اجزای هر نوع دستگاه به کار رفته در کفسابی میباشد که به زیر دستگاه متصل میشود و با ابعاد مکعبی خود که همچون آجر یا صابون است به ساب زنی سطوح کمک کرده و آنها را براق و درخشان میکند.
معمولا در این فرآیند، هر سنگ حدود 8 بار ساب زده میشود و از انواع لقمهها با شمارههای متفاوت نیز در جهت رفع بلندیهای سنگ، پر کردن درزها، ایجاد تمیزی و براقیت سطوح و… استفاده میگردد.
مراحل مختلف سنگسابی بر حسب نوع لقمه و سایز آن به شرح زیر است:
نوع لقمه | کاربرد |
لقمه 30 یا 46 | رفع پستی و بلندیهای سنگها |
لقمه 60 یا 80 | کم کردن زبری سابزنی و یکدست کردن |
لقمه 120 | برداشتن رزین و بتونه اضافی و همسطح کردن آنها با سنگ |
لقمه 200 | آمادهسازی سنگها |
لقمه لاکی | از بین بردن خطوط باقیمانده سابها |
لقمه 600 | انجام سمباده نرمتر |
به طور کلی میتوان گفت که سنگسابی در سه بخش زیر بیشتر انجام میشود که به صورت زیر میباشد.
- با گذشت زمان کف و دیوارههای مغازهها یا خانههای قدیمی، کهنه به نظر میآیند که در این حالت کفسابی سنگ، جلوهای تازه و نو به سنگها میدهد و باعث درخشان و براق شدن سنگها میشود.
- در بعضی از مواقع، سطح سنگهای مورد نظر بر اثر عواملی مانند شویندههای دارای اسید و… سابیده میشوند که در این صورت با انجام ساب سنگ، سطح رویی سنگ را تراشیده سپس آن را صاف کرده تا سنگها براق شوند.
- کفسابی سنگ به صورت سطحی نیز هنگامی مورد استفاده قرار میگیرد که سطح محیط با مادهای کثیف شده باشد به طوریکه پاک کردن آن مشکل بوده و باعث کاهش زیبایی سنگها و محیط شده که در چنین حالتی با کفسابی سطحی، سنگها را تمیز و براق میکنند.
سنگسابی عموما به روشهای مختلفی انجام میشود که عبارتند از:
- سنگسابی معمولی
- سنگسابی نانو(نانوساب)
- سنگسابی ایتالیایی
- سنگسابی با رزین(رزینسابی)
توجه کنید به منظور انجام درزگیری در فرآیند سنگسابی میتوان از 2 روش بهره گرفت و از مواد مختلفی جهت درزگیری، ترمیم و بازسازی فاصله سنگها استفاده کرد که به شرح زیر است:
- استفاده از رزین برای پوشاندن بین سنگها
- بهکارگیری از سیمان سفید و بتونه
نکاتی که در انجام مراحل اهمیت دارند!
- برآورد عمیق بودن خراشیدگیها قبل از شروع سنگسابی و همچنین ارزیابی یکسان بودن ارتفاع سابها بعد از ساب زدن به منظور جلوگیری از شکستگیها و آسیبهای زودرس، بسیار حائز اهمیت است.
- نیاز است تا فرآیند سنگسابی چندین بار به صورت پشت سر هم تکرار شود.
- به منظور پر کردن فاصله میان سنگها و انجام شدن درزگیری، لازم است تا از مواد باکیفیت و مرغوب استفاده شود.
- برای برق انداختن و درخشان شدن سطوح سنگی اصلا از مواد شیمیایی اسیدی استفاده نکنید؛ چرا که زیبایی سنگ را از بین میبرند و در طول زمان کارکرد و استفاده از سنگ نیز سطح آن را کاملا از بین میبرند و دچار خوردگی میکنند.(گفتنی است در فرآیند اسیدشویی از مواد خاص چنین پروسهای استفاده میشود و باعث آسیب نخواهد شد.)
- از آنجایی که سنگ گرانیت برابر انواع سنگها محکمتر است و از مقاومت بالاتری برخوردار است، به منظور سنگسابی آن لازم است تا حداقل به تعداد 18 بار ساب زده شود و در چند ساب اول نیز از ساب الماس به منظور صیقلی کردن سطوح استفاده گردد.
- همزمان با عملیات ساب زدن سنگها، مواد اضافی ایجاد شده را نیز جمعآوری کرده و نگذارید بر روی سطوح خشک شود. پس از اتمام کار نیز بهتر است آنها را در فاضلاب تخلیه نکنید.
ممنون بابت سایت خوبتون خدا خیرتون بده ما که راضی بودیم ازتون.