دلایل زیادی میتوانند موجب از کار افتادن کولر آبی شوند که در این مطلب با 10 نمونه از دلایل کار نکردن پمپ کولر آبی آشنا میشوید. همراه ما باشید تا این دلایل را شناخته و در زمان سرویس کولر آبی قادر به حل این مشکل باشید.
دلایل از کار افتادن پمپ کولر آبی
بسیاری از مردم با زدن کلید و روشن نشدن کولر، انگشت اتهام را به سمت پمپ آب و موتور نشانه رفته و سوختن موتور را دلیل از کار افتادن کولر میدانند. این قطعه با خیس کردن پوشال اطراف کولر هوای گرم اطراف را خنک میکند.
به طور کلی عمدهترین دلایل از کار افتادن پمپ کولر آبی که موجبات تعمیر کولر آبی را برای ما فراهم میسازد، میتوان در موارد زیر خلاصه نمود:
- قطعی یا اتصالی در سیمهای برق: برق خانه را بررسی کنید. در صورتیکه برق وصل باشد پس پمپ کولر منزلتان دچار مشکل شده است. با رسیدن برق به پمپ است که پروانههای آن شروع به حرکت کرده و آب را به قسمت بالای بدنه کولر میرساند تا به کمک شیلنگهای تعبیه شده در کولر به پوشالهایی که تمام دیواره دستگاه را در برگرفتهاند منتقل شود. اگر این قطعه از کار بیفتد خبری از هوای خنک در منزل نیست.
- پارگی شلنگ آب: اگر کولر هوای گرمی پخش کند مشکل از پمپ آب کولر است. قبل از هر چیز مطمئن شوید که آب به این قطعه میرسد، چراکه نرسیدن آب به واتر پمپ از دلایل کار نکردن این قطعه است.
- از کار افتادن شناور: شناور قطعهای معلق در آب کولر بوده که میزان آب کف دستگاه را تنظیم میکند. معمولا این وسیله به دو دلیل خراب میشود: 1- حجم آب ورودی به کولر بیش از حد نیاز بوده که به قطعات داخلی کولر نیز آسیب میرساند. 2- آب کمی در دستگاه وجود داشته به حدی که پایه اصلی پمپ آب به آن نمیرسد. به راحتی می توانید شناور کولر را تنظیم و یا در صورت خرابی آن را تعویض نمایید تا آب کولر در حد مورد نیاز بایستد. برای دانستن علت کار نکردن دور کند کولر آبی روی آن کلیک کنید.
- قطعی آب ساختمان: اگر آب لوله کشی ساختمان قطع باشد پمپ نیز قادر به رساندن آب کافی به دستگاه نبوده و در صورت مصرف همه آب ذخیره شده در دستگاه، ممکن است واتر پمپ از کار افتاده و حتی پمپ دستگاه بسوزد.
- گرمای بیش از حد محیط: در مناطق خیلی گرم مانند کویر که حجم تبخیر آب بسیار بالاست، بهتر است از کولرهای دو پمپه استفاده شود تا قدرت انتقال آب را بالا ببرند؛ چراکه یک پمپ جوابگو نخواهد بود و در زمانی کوتاه از کار خواهد افتاد. آموزش ساخت سایبان کولر آبی را در اینجا بخوانید.
- پمپ دستگاه مسدود میشود: حتما در زمان بررسی پمپ، دهانه آن را نیز بررسی کرده تا در صورت مسدود شدن به وسیله آهک و رسوب این مشکل را حل نمایید. اغلب وجود املاح و ناخالصی در آب است که دهانه پمپ را مسدود کرده و مانع ورود آب به درون پمپ میشود. این مشکل به خصوص در زمان هایی که برای مدات طولانی از کولر استفاده نکرده اید اتفاق می افتد. علت پریدن فیوز کولر آبی چیست؟
- روغن کاری نکردن پمپ آب: بهتر است هر ازگاهی قطعههای متحرک در کولر را برای جلوگیری از خشک ماندن و ایجاد اصطکاک آنها با هم روغن بزنید. این عامل میتواند موجب از کار افتادن و چه بسا سوختن پمپ کولر شود.
- وجود مواد اضافی در کفی کولر: ممکن است بنا به هر دلیلی آشغال و مواد اضافه وارد کفی کولر شوند. این مواد به همراه جریان آب وارد پمپ آب شده و مانع عمکرد مناسب پمپ خواهند شد. بنابراین پیشنهاد میکنیم تا هر چند وقت یکبار داخل محفظه کولر را چک کنید.
- وارد شدن آب به موتور پمپ: امکان دارد با مسدود شدن مسیر لولههای پمپ همزمان با خروجی آب، از لولهها و سه راهی به داخل پمپ برگشت خورده و موتور پمپ را بسوزاند.
- ایجاد رسوبات در کفی کولر: یکی از دلایل عدم کار کردن پمپ کولر ایجاد رسوب در کفی آن است. این رسوبات از طرفی موجب نفوذ ناخالصیها به آب شده و از طرفی نیز مانع گردش درست آب در داخل دستگاه میشوند. پس به سرویس کولر آبی در بازههای زمانی مشخص توجه کنید!
نتیجه گیری
کولر آبی یکی از مهمترین وسایل برقی برای هر خانه آنهم در روزهای گرم تابستان است. بیش از نیمی از مردم ایران از این کولرها استفاده میکنند. از کار افتادن این دستگاه در تابستان برای هر کدام از ما یک اتفاق وحشتناک است و بهتر است از قبل مانع آن شد. دلایل زیادی وجود دارند که موجب از کار افتادن پمپ کولر آبی میشوند، در این مطلب با ده مورد آن اشنا شدید. با رعایت اصول از قبل تعیین شده میتوان به راحتی از وقوع هر کدام از این دلایل و در نتیجه از کار افتادن کولر آبی منزل خود جلوگیری کنید.
مقاله خیلی خوبی بود و به طور کامل با علت خرابی پمپ کولر آبی آشنا شدم
ممنونم از شما و تیم خوبتون