دوو از جمله برندهایی است که این روزها هم‌پای رقبای صاحب‌نام خود، لوازم خانگی برقی با تکنولوژی روز دنیا را تولید می‌کند. در بازار کشور ما نیز این برند به دلیل عرضه محصولات با کیفیت و قیمت مناسب، مورد استقبال قرار گرفته است. تلویزیون‌های برند دوو نیز با پیشرفت روزافزون، در مدل‌ها و ابعاد مختلف ساخته شده‌‌اند. ویژگی‌هایی مانند هوشمند بودن این تلویزیون‌ها، کیفیت‌های بالای تصاویر و قابلیت پخش سه بعدی در مدل‌های جدید، این برند را محبوب‌تر از گذشته ساخته است اما همه این ویژگی‌ها دلیل بر نیاز نداشتن تعمیر تلویزیون دوو یا مصون بودن آن از خرابی و یا خاموش شدن ناگهانی آن نیست!

شکستگی پنل و ضربه خوردگی صفحه تلویزیون از طرف کارشناسان زیر قابل تعمیر یا تعویض نیست.

اما استفاده طولانی مدت از تلویزیون‌های دوو سبب می‌شود که پس از مدتی تلویزیون دچار مشکلات گوناگونی گردد. یکی از شایع‌ترین این مشکلات، خاموش شدن ناگهانی تلویزیون دوو است. ما در این مقاله از استاده مگ سعی داریم اصلی‌ترین دلایل بروز خاموش شدن ناگهانی تلویزیون daewoo را به زبانی ساده توضیح دهیم.

نکات ساده و کارآمد در خاموش شدن ناگهانی تلویزیون دوو

یکی از رایج‌ترین خرابی‌ها برای تلویزیون‌های دوو و دیگر برندها، خاموش شدن ناگهانی آن‌ها است. در واقع در چنین شرایطی ممکن است دلایل مختلفی باعث شده باشد تا تلویزیون پس از روشن شدن سریعاً خاموش شود؛ بنابراین توصیه می‌کنیم به‌هیچ‌عنوان خودتان برای تعمیر تلویزیون دست‌به‌کار نشوید.

یکی از عمده‌ترین دلایل خاموش شدن ناگهانی تلویزیون ناشی از نوسانات پیش‌آمده در جریان برق است. در واقع منبع تغذیه تلویزیون که ممکن است ما آن را با نام برد پاور بشناسیم، وظیفه دارد تا جریان برق را به‌تمامی اجزای تلویزیون برساند؛ بنابراین ما می‌توانیم شبکه‌های مختلف تلویزیون را مشاهده کنیم.

حال اگر اشکالی در برق‌رسانی برد پاور به وجود بیاید موجب می‌شود تا برق به‌درستی به‌تمامی اجزا نرسد. به همین دلیل هرگونه برق رفتن یا اشکال در برق منازل ممکن است به تلویزیون منازل آسیب بزند. البته چندان نگران نباشید. در چنین مواقعی احتمال تعمیر شدن تلویزیون بالا است و می‌توانید مانند سابق از آن استفاده کنید.

موارد پیش‌پا‌ افتاده‌ای ممکن است سبب خاموش شدن ناگهانی تلویزیون دوو شود که به آن‌ها توجه نکرده‌اید. قبل از تماس با تعمیرکار تلویزیون بهتر است موارد زیر را بررسی کنید:

  1. احتمال دارد خواسته یا ناخواسته تنظیمات خاموش شدن خودکار تلویزیون را فعال کرده باشید و تلویزیون در زمان‌های مشخصی خاموش شود.
  2. اگر از تلویزیون به عنوان مانیتور رایانه استفاده می‌کنید، ممکن است بعد از استفاده نکردن از رایانه به مدت چند دقیقه، به طور خودکار به حالت خواب برود.
  3. در صورتی که دوشاخه تلویزیون به چندراهی برقی متصل گردد که چند دستگاه‌ الکتریکی دیگر به آن وصل باشد، احتمال نرسیدن ولتاژ کافی به تلویزیون وجود دارد.
  4. خراب بودن کنترل تلویزیون نیز می‌تواند از دلایل خاموش شدن ناگهانی تلویزیون دوو باشد.

ایراد داشتن برد اصلی تلویزیون دوو

دومین بردی که هر گونه خرابی و ایراد در آن سبب خاموش شدن ناگهانی تلویزیون دوو می‌گردد، برد اصلی است. برد اصلی با نام‌های مختلفی مانند مین برد یا مادر برد نیز شناخته می‌شود. این برد وظیفه کنترل تمام بخش‌های تلویزیون از جمله پردازش و هماهنگی صدا و تصویر را به عهده دارد.

به دلیل این که برد اصلی، اساسی‌ترین قطعه تلویزیون دوو است، موارد گوناگونی می‌تواند عملکرد آن را دچار اختلال کند. برخی از آن‌ها به شرح زیر هستند:

  • خرابی برد تغذیه
  • خراب بودن IC های برنامه
  • استفاده از کابل‌های بی‌کیفیت
  • بروزرسانی‌های غیراستاندارد تلویزیون‌های هوشمند
  • اتصال هارد یا فلش ویروسی

در برخی موارد فقط قسمتی از برد اصلی دچار اشکال شده و با تعویض قطعات الکترونیکی آن، مشکل برد برطرف می‌گردد. تشخیص عیوب برد اصلی امری کاملا تخصصی بوده و بهتر است توسط افراد حرفه‌ای و مسلط انجام شود.

10 علت خاموش شدن ناگهانی تلویزیون سونی را اینجا مطالعه کنید.

راهکار رفع خاموش شدن ناگهانی تلویزیون دوو

خراب شدن بک‌لایت تلویزیون دوو

در تلویزیون‌های جدید، بخش حساس و مهمی برای نمایش تصویر وجود دارد که بک‌لایت نامیده می‌شود. بک‌لایت به شکل‌های مختلفی در مدل‌های گوناگون تلویزیون‌ دوو به کار می‌رود. خراب شدن بک‌لایت دوو ممکن است به صورت تدریجی رخ دهد؛ به گونه‌ای که ابتدا کل تصویر یا بخشی از آن تیره و کم‌نور شده و پس از گذشت مدت زمانی به طور کامل منجر به خاموش شدن ناگهانی تلویزیون دوو شود.

تعمیر و تعویض بک لایت از حساسیت زیادی برخوردار است. در مواردی که تنها بخشی از بک‌لایت خراب شده‌ باشد، می‌توان تنها بک‌لایت مربوط به همان قسمت را تعویض نمود. بک‌لایت، طیف‌های رنگی مختلفی دارد. در صورتی که هنگام تعویض بک‌لایت به این موضوع دقت نشود، ممکن است تفاوت محسوس و چشم‌گیری با سایر قسمت‌های تصویر داشته باشد.

خراب شدن پنل تلویزیون دوو

امروزه با طراحی‌های ظریف‌ و کاهش ضخامت تلویزیون، پنل یا صفحه نمایش تبدیل به آسیب‌پذیر‌ترین بخش تلویزیون شده است. انواع پلن به کار برده شده در برندهای گوناگون، متفاوت بوده و هر کدام از آن‌ها ویژگی‌های به‌خصوصی دارند. در پنل‌های مختلف بر اساس تکنولوژی ساخت تلویزیون، از بک‌لایت، پیکسل‌ها یا خواص کوانتومی برای نمایش تصویر استفاده می‌شود.

پنل تلویزیون معمولا بر اثر نفوذ آب یا مایع تمیزکننده شیشه، گرمای محیط، ضربه و افتادن از ارتفاع دچار خرابی یا شکستگی می‌شود.(آب خوردگی تلویزیون: آب خوردگی پنل تلویزیون قابل تعمیر است؟)

خرابی پنل تلویزیون، قبل از خاموش شدن ناگهانی تلویزیون دوو امکان دارد به صورت نمایش خط‌های رنگی روی تلویزیون خود را نشان دهد.

پنل تلویزیون از گران‌ترین قطعات تلویزیون است. بهتر است قبل از این که به تعویض آن اقدام نمایید، توسط یک تعمیرکار حرفه‌ای از نبودن مشکل در سایر قسمت‌های تلویزیون مطمئن شوید.

ایراد داشتن برد تغذیه

اگر مشکل خاموش شدن ناگهانی تلویزیون دوو شما جدی باشد، احتمال خراب بودن بردهای تلویزیون بسیار بالا است. در هر وسیله الکترونیکی از جمله تلویزیون بردهای گوناگونی وجود دارد که هر کدام وظیفه خاصی را بر عهده دارند. یکی از این بردها که ولتاژ مورد نیاز تلویزیون را تأمین می‌کنند، برد تغذیه است. این برد، ولتاژ برق شهری را به ولتاژی که در هر قسمت از تلویزیون لازم است، تبدیل می‌کند.

عوامل مختلفی باعث خراب‌شدن برد تغذیه می‌شود. شبکه برق شهری به خصوص در فصل‌های گرم سال دارای نوسان‌های زیادی است. در صورتی که در برابر این نوسان‌ها از محافظ برق با کیفیت مطلوب استفاده نکنید، برد تغذیه تلویزیون شما آسیب خواهد دید.

هم‌چنین بالا بودن دمای محیطی که تلویزیون در آن قرار دارد، باعث کاهش عمر برد تغذیه، آسیب دیدن قطعات الکترونیکی روی برد و در نهایت خاموش شدن ناگهانی تلویزیون دوو خواهد شد.

طبقه بندی شده در