با توجه به ساختوسازهای صورت گرفته و احداث آپارتمانها و برجها امروزه نصب آنتن مرکزی یکی از مهمترین امور پس از ساخت ساختمان محسوب میشود. نحوه نصب آنتن مرکزی از اهمیت بالایی برخوردار است. ما در این صفحه از استاده قصد داریم تا شما را با طریقه نصب آنتن مرکزی آشنا کنیم.
همچنین اگر پس از نصب و مدتی استفاده با مشکل مواجه شدید میتوانید از مطالب موجود در قسمت عیب یابی آنتن مرکزی برای برطرف کردن مشکل به وجود آمده استفاده کنید. تا ادامهد مطلب همراه ما باشید تا با آموزش نصب آنتن مرکزی بیشتر آشنا شوید.
آشنایی با قطعات آنتن مرکزی
برای استفاده از مطالب آموزش نصب آنتن مرکزی، باید پیش از هرچیز با بخشهای مختلف این وسیله آشنا شوید. در ادامه به بررسی بخشهای مختلف این دستگاه خواهیم پرداخت.
- تقویت کننده: هنگام زیاد بودن تعداد تلویزیونهای ساختمان و یا زیاد بودن فاصله بین آنتنها، باید از این دستگاه استفاده کرد. این دستگاه در مدلهای مختلفی موجود است که میتوانید با توجه به نیاز خود آن را تهیه کنید. هنگام نصب این دستگاه باید توجه داشته باشید که در محیطی دور از عوامل جوی و محیطی و رطوبتی باشد.
- پریز آنتن: این مورد معمولا به صورت توکار نصب میشود که دارای دو نوع میانی و انتهایی است. زمانی که نیاز به گرفتن انشعاب برای پریزهای بعدی هم باشد باید از مدل میانی استفاده شود. اما در صورتی که قرار باشد پریز آنتن آخرین پریز در مسیر باشد میتوان از مدل انتهایی استفاده کرد.
- آنتن UHF و آنتن VHF: نصب دو آنتن ذکر شده هنگام نصب آنتن مرکزی بسیار پراهمیت است. هر کدام از دو مورد بالا پهنای باند متفاوتی دارند که ترکیب آنها باهم کیفیت تصویر نهایی را افزایش خواهد داد.
- ترکیب کننده: برای اتصال بین دو آنتن ذکر شده در بالا، باید سیم هر دو را با این وسیله به هم متصل کنیم. در این دستگاه دو ورودی و یک خروجی وجود دارد.
ترکیب دو سیم آنتن بدون استفاده از این دستگاه سبب افت سیگنال خواهد شد.
- کابل آنتن: به دلیل جریان ضعیف بودن برق موجود در آنتن، باید از افت سیگنال جلوگیری شود. به همین دلیل در زمان سیم کشی آنتن مرکزی از این کابل استفاده میشود.
- تقسیم کننده: با این دستگاه کابلی از آنتن مرکزی ورودی نامیده میشود و در نهایت به تعدادی سیگنال تقسیم میشود. تعداد سیگنالها با توجه به مدل این وسیله متفاوت خواهد بود. این وسیله دو مدل انتهایی و عبوری دارد.
تعیین محل دقیق آنتن مرکزی
پس از خرید تجهیزات لازم، باید محل نصب دقیق آنتن را مشخص کنید. بهترین موقعیت برای نصب، بالاترین نقطه ساختمان است. در این قسمت پایه آنتن را نصب کرده و آنتن دوشاخهای را روی آن قرار دهید. بهتر است به کمک بتن، چوب یا یک میله فلزی، آن را در جای خود محکم کنید. سپس سیم آنتن را به آن متصل کرده و برای اتصال به آمپلی فایر به داخل ساختمان هدایت کنید.
از متخصصین استاده سوال بپرسید
آخرین سوالات پرسیده شده در زمینه خدمات تلویزیون
اتصال سیم آنتن به سایر تجهیزات
- اگر روی جعبه آمپلی فایر را نگاه کنید، دو ورودی با نامهای UHF و VHF و یک خروجی با نام output مشاهده میکنید. سیم آنتنی که از پشت بام و از آنتن شاخهای گرفتهاید را باید با توجه به نوع خروجی آنتن مرکزی، به یکی از ورودیهای UHF و VHF وصل کنید.
- این نکته را در نظر داشته باشید که جعبه آمپلی فایر باید در داخل ساختمان و به دور از رطوبت، باران، برف و … قرار بگیرد. پس از آن به کمک فیش خفاشی، یک سیم آنتن به قسمت output دستگاه وصل کنید.
- اکنون نوبت به اتصال آنتن مرکزی و اسپیلیتر میرسد؛ اگر روی به اسپیلیتر نگاه کنید، یک ورودی با نام in و چندین خروجی را مشاهده میکنید. سیمی که به بخش output آمپلی فایبر وصل کردهاید، باید به کمک فیش خفاشی، به قسمت in اسپیلیتر وصل کنید.
- حال میتوانید به کمک سیم آنتن، از بخشهای خروجی اسپیلیتر، برای پریزهای آنتن واحدهای مختلف سیم آنتن بکشید.
مراحل آموزش نصب آنتن مرکزی
- باید براکت را روی پشت بام محکم کنید. این وسیله سیستم متصل کنندهای است که حاوی قطعه اتصال و و پیچهای مخصوص است. این وسیله میله انتهای آنتن را به دیوار متصل میکند. البته ممکن است به کف نیز وصل شود. وظیفه آن فراهم کردن پایداری آنتن است.
- در مرحله سوم باید یک سر سیم آنتن به آمپلی فایر مدل باند و سر دیگری با اسپلیتر وصل شود. پس از آن باید از طریق اسپلیتر، خروجی به واحدهای ساختمان گرفته شود. این خروجی باید برای هر واحد به یک آمپلی فایر خطی و مجدد به سک اسپلیتر متصل شود. تمامی این کارها برای افزایش کیفیت خروجی انجام میشوند.
- حال باید نسبت به متصل کردن آنتن با کابل کواکسیال به تلویزیون اقدام کنید. توجه داشته باشید که باید حتما انتهای کابل به ترمینال خروجی کابل آنتن متصل شده باشد و سر دیگر آن روی ورودی کواکسیال قرار گرفته باشد. سپس در زمان تنظیم جهت آنتن، از فردی بخواهید تا کیفیت کانالها را بررسی کند. در مرحله آخر از این قسمت، آنتن را روی مسیر درست محکم کنید و پیچ و مهرهها را ببندید.
- در قدم آخر باید کابل کواکسیال را به یک اسپلیتر وصل کنید تا توانایی مشاهده کانالهای مورد علاقهتان را در هر جای منزل داشته باشید.
عیب یابی آنتن مرکزی
اگر پس از مطالعه مطالب آموزش نصب آنتن مرکزی و نصب این وسیله، هنگام مشاهده تلویزیون، با مشکلاتی مواجه شدید باید نسبت به عیب یابی آنتن مرکزی اقدام کنید. در ادامه به بررسی برخی از مشکلات و خرابیهای آنتن مرکزی خواهیم پرداخت.
ورورد غبار و اجسام ریز به آنتن
هنگام تهیه آنتن باید به این نکته توجه داشته باشید که قاب مناسبی برای این وسیله تعبیه شده باشد. در غیر این صورت آب و گرد و خاک و باران وارد آن شده و با مشکل مواجه خواهید شد.
افت کیفیت تصویر
- ممکن است برخی مواقع به دلیل اتصالات بد آنتن با افت کیفیت تصویر مواجه شوید. در این صورت باید توجه داشته باشید که کابلی که برای آنتن استفاده کردهاید، نباید دو قسمت شیلد و مغزی آن باهم اتصالی داشته باشد.
- اگر آنتن را در جای مناسب نصب نکرده باشید ممکن است با وزش باد تصویر با کیفیت را از دست دهید و همین حرکت سبب خواهد شد تا سیگنال به درستی به آنتن نرسد. برای جلوگیری از بروز این اتفاق باید بهترین مکان را برای نصب این وسیله انتخاب کنید. همچنین باید از یک پایه محکم و ثابت برای بدنه آنتن استفاده کنید.
- هر چه آنتن با کیفیت و استاندارد باشد اما کابل استفاده شده غیراستاندارد باشد نتیجه مطلوبی نخواهد داشت. به همین دلیل همواره سعی کنید از کابلهای با کیفیت و استاندارد استفاده کنید تا انتقال امواج به درستی انجام شود.
عدم وجود سیگنال
همانطور که پیشتر اشاره شد آنتن هوایی شامل دو نوع UHF و VHF میشوند. نوع اول شبکههای دیجیتال داخلی و نوع دوم شبکههای آنالوگ هستند. سیستم آنتن مرکزی در مولتی سوییچ از نوع اول هستند. مشکلی که وجود دارد این است که امکان ارسال سیگنال در متراژ بالا در این مدل وجود ندارد.
به همین دلیل باید فاصله آنتن تا مولتی سوییچ کمترین میزان ممکن باشد. هنگامی که با مشکل نداشتن سیگنال روبهرو شدید باید موارد زیر را بررسی کنید.
- بررسی تنظیم بودن آنتن هوایی
- بررسی کابل ورودی آنتن
- بررسی کابل خروجی به واحدها
- بررسی اتصالات
پس از بررسی موارد فوق اگر باز هم مشکل برطرف نشد باید نسبت به تعمیر موارد زیر اقدام کنید.
- فیوزها
- رگلاتورها
- دیودها
- خازنها
- سلفها
تعمیر تمام موارد بالا نیازمند داشتن دانش و تخصص در این زمینه است. پس بهتر است برای جلوگیری از ایجاد آسیبهای بیشتر از افراد متخصص در این زمینه کمک بخواهید.
نکات مهم برای نصب آنتن
- به محل ساختمان دقت کنید؛ اگر ساختمان به دور از برجهای انتقال سیگنال قرار گرفته باشد، به احتمال زیاد در زمان استفاده از آنتن مرکزی دچار مشکل خواهد شد.
- نوع آنتن را باید متناسب با تعداد کانالهایی که میخواهید دریافت کنید، خریداری کنید. در این رابطه بهتر است از یک فروشنده معتبر و متخصص کمک بگیرید.
- قدرت سیگنال خروجی از آنتن، تعداد و کیفیت کانالها را تعیین میکند.
- هر چه آنتن بالاتر نصب شود، سیگنالهایی از فواصل دورتر را نیز دریافت میکند.
- آنتن را در جایی نصب کنید که در مسیر دید آن مانعی قرار نگرفته باشد. مثل تیر چراغ برق، آپارتمانهای بلند و …
- آنتن مرکزی در نزدیکترین فاصله تا تلویزیون قرار بگیرد تا کیفیت تصاویر و قدرت سیگنال بیشتر باشد.
- آنتن باید دربرابر شرایط آب و هوایی مختلف مقاوم باشد. چرا که به صورت مداوم با باران، نور خورشید، برف و … در تماس است.
نظرات