لیست تعمیرکارن لوازم موسیقی در تهران

تعمیر گیتار به عنوان شغلی تخصصی در بازار ساز و ابزار آلات موسیقی محسوب می­شود. گیتار یکی از سازهای محبوب جهان است که به واسطه در دسترس بودنش، انواع کیفیت با برندهای مختلفی در اختیار علاقمندان آن است. هرچند روشهای مختلفی در ساخت ساز وجود دارد اما تعمیر گیتار پس از عیب­یابی توسط متخصص می­تواند گاهی به سادگی اتفاق بیفتد.

در این صفحه از خدمات آنلاین استاده به معرفی بهترین تعمیرکاران گیتار کلاسیک و الکتریک می‌پردازیم و تلاش می­‌کنیم تا درباره تعمیرات گیتار درانواع مختلف آن نکاتی را به شما بیاموزیم.

تعمیر دسته گیتار

تعمیر دسته گیتار

سردستۀ گیتار به دلیل ظرافتش مستعد شکستگی است و بیش از بقیه بدنه گیتار آسیب­‌پذیر است. اگر جنس گیتار شما از چوب هامون باشد حتما با مشکل تعمیر دسته گیتار مواجه شده اید. عواملی چون آرایش طولی الیاف چوب، ضعف چوب به دلیل سوراخ دسترسی تراس راد، تیونرهای سنگین و دیگر عوامل باعث ضعیف شدن آن می­شود.

مراحل تعمیر دسته گیتار به  شرح زیر است:

  1. سیم­‌ها و تیونرها را باید باز کنید. تیونرها وزن زیادی دارند ممکن است در هنگام خشک شدنِ چسب، سردسته را نسبت به راستای اصلی خود کج‌تر کند.
  2. در ادامه سردسته را باید با ا از همان قسمتی که شکستگی رخ داده است جدا سازید تا سردسته برای چسب کاری آماده شود.
  3. در این مرحله از تعمیر دسته گیتار جوش خوردن درست قسمت شکستگی را چک کنید. نباید بین نقاطی که برای چسباندن در نظر دارید  فاصله ای وجود داشته باشد. باریکه چوبهای باقی­مانده را باید با دقت با انبری کوچک جدا کنید.
  4. قطعه چوبی را روی سردسته بگذارید و سپس سردسته را در جایی که شکسته قرار دهید. ضربه‌­ای آرام به تکه چوب انتهایی هد استاک بزنید. باید مراقب باشید که این ضربه ناگهانی نشود تا چوب جا بیفتد.
  5. در تعمیر گیتار درست چفت شدن چوب اهمیتی بیشتری دارد. نباید به هیچ عنوان برجستگی در اطراف چفت وجود داشته باشد. اگر بیش از یک برآمدگی ساده باشد، یعنی چفت درست جا نیفتاده است.
  6. برای ادامه تعمیر دسته گیتار دو عدد چوب را با نوار چسب رو طرف دسته آتل­بندی کنید ، با گیره  G هد استاک را نگه دارید تا قطعات در جای خود نگه داشته شود.
  7. در مهم­ترین مرحله یعنی چسب­کاری باید دقت زیادی کنید، زیرا غیر قابل بازگشت خواهد بود. دستمال مرطوبی کنار خود داشته باشید برای پاک کردن چسبهای اضافه و با احتیاط تمام قسمت شکسته را با انگشت چسب­کاری کنید.
  8. به دلیل آنکه هد استاک را قبل از این با گیره فشرده کرده بودیم اکنون به راحتی چفت می­شود. حالا آنرا سرجایش وارد کرده و چفت کنید. چسب­‌های اضافی را با دستمالِ مرطوب پاک کرده و از جاگیری صحیح آن در قسمت چسب­خورده مطمئن شوید.
  9. مراقب باشید که نباید چسب بیش از حد بماند تا خشک شود. قبل از اتمام چفت کردن و همچنین با دستمال مرطوب آنقدر به قسمت مورد نظر دست نزنید تا رطوبت دستمال موجب از بین رفتن چسبندگی چسب نشود.
  10. در این مرحله از تعمیرات دسته گیتار دو قطعه چوب که در هر دو طرف هد استاک بگذارید و گیره‌­های  G را محکم کنید. چسب‌های اضافه را پاک کنید و گیره‌ها را محکم کنید.
  11. گیتار را جایی امن قرار دهید و مراقب باشید که وزن گیره­‌ها روی قسمت شکسته نباشد و در همین وضعیت 2 شبانه روز گیتار را به حال خود رها کنید.
  12. در آخرین مرحله از تعمیر گیتار  آن را بعد از گذشت دو روز که چسبها خشک شد، گیره­ها را باز کرده و چسب‌های خشک شده را را از روی سردسته تمیز کنید. اکنون گیتار شما آمادۀ نواختن است.

تعمیر گیتار کلاسیک

تعمیر گیتار کلاسیک

به جز تعمیر دسته گیتار که در بالا توضیح کامل آن داده شد، مشکل دیگری که برای ساز ایجاد می­شود و نیاز به تعمیر گیتار کلاسیک در آن دیده می­شود، رنگ ساز است. همه سازها با رنگ پوشیده شده­‌اند. با آنکه رنگ و جنس سازها متفاوت است اما عواملی که سبب خرابی رنگ سازها می­شوند، تقریبا یکی هستند. مهمترین عوامل، ضربه خوردن و خراشیدگی صفحه و رطوبت است.

مشکلات رایج برای تعمیر گیتار کلاسیک ناشی از رطوبت است که از کف دست به روی دسته ساز و پشت دسته ساز، روی صفحه و جایی که تکیه­گاه دست قرار دارد، پشت بدنه ساز و جایی که با بدن در تماس است ایجاد می‌شود. بهترین راه جلوگیری از این آسیب آن است که با استفاده از تکه­‌ای پارچه­‌ای حائل در زمان نواختن این رطوبت را از بین برد. بلند بودن ناخن دست نیز می­تواند باعث از بین بردن و خراشیدگی صفحه روی گیتار باشد و رنگ لاکی روی صفحه را از بین ببرد. همچنین تابش نور مستقیم خورشید و گرما نیز می­تواند موجب تغییر رنگ شود.

این مشکلات در تعمیر گیتار کلاسیک را تنها می­توان با  تعمیرات تخصصی انجام داد و باید با مهارت زیاد جبران خسارت شود، پس در نتیجه تنها می­توان ساز را به دست فرد متخصص رساند تا تعمیر شود.

تعمیر خرک گیتار کلاسیک

تعمیر خرک گیتار کلاسیک

گیتار کلاسیک قطعه‌ای به نام خرک دارد که با رنگ سفید بر روی گیتار قابل روئت است و سیم‌ها روی آن قرار می‌گیرند. برای تعمیر خرک گیتار کلاسیک اگر خرک بیش از حد بلند باشد باید آن را درست کنید. برای متناسب سازی تیغه‌ی خرک می توانید عمل سمباده را بکار گیرید.

با انجام این دو عمل می‌توان تعمیر خرک گیتار کلاسیک را انجام داد. این تغییرات را باید با احتیاط انجام داد و تمامی فرت‌ها را چک کرد تا مطمئن شوید صدای گیتار دلنشین و مناسب شده است و گز نمی­زند.

تعمیرات خرک گیتار کلاسیک کاری آسان در تعمیر گیتار به شمار می­رود. همچنین این قطعه را نیز می­توان تعویض نمود و یا با کمی تغییر به حالت دلخواه در آورد.

تعمیر گیتار الکتریک

تعمیر گیتار الکتریک

گیتار الکتریک اتصالات برقی متنوعی دارد که با گذشت زمان می­تواند فرسوده شود و در تعمیر گیتار الکتریک هنگامی که این اتفاق می­‌افتد شما باید بدانید که چگونه وسایل الکترونیکی آن را تعمیر کنید.

اگر دکمه­‌های کنترل صدا شروع به ایجاد صداهای مزاحم می­کنند، به احتمال زیاد با گرد و خاک آلوده شده است و با یک نظافت ساده از بین می­رود. اسپری تمیزکننده لوازم برقی به آن بزنید و دستگیره‌­ها را به اطراف بچرخانید تا گرد و غبار حل شود، این عمل را چندین بار انجام دهید.

یکی از مشکلات در تعمیر گیتار الکتریک یا گیتار برقی گشادی جک‌­ها است. برای حل گشادی جک­ها یا کار نکردن آن در گیتارهای برقی، ابتدا لازم است که صفحه جک را برداشته سیمهای داخل آن را چک کنید، اگر دچار زنگ زدگی یا شکستگی است آنها را تعویض یا لحیم کاری کنید.

ممکن است تعویض پیکاپ‌­ها در تعمیر گیتار الکتریک یک کار دلهره آور به نظر برسد ، اما واقعاً کار بسیار ساده­ای است. بهترین راه برای تعویض پیکاپ­ها آن است که پیکاپ‌­هایی با همان اندازه و نوع اصلی را خریداری کنید. با انجام این کار، اطمینان حاصل می­شود که آنها در سوراخ­های موجود قرار می­گیرند و به همان روش به صورت الکتریکی وصل می­شوند. فقط دو یا سه سیم باید لحیم شود.

هرچند تعمیر گیتار کار سختی به نظر می­رسد، اما با فهمیدن کارایی آن ساز، کار ساده ای در عمل خواهد بود.

در پایان

و در پایان ساز یک شیء تخصصی است و تعمیر آن را بهتر است بدست متخصصین امر بسپارید. زیرا سازی مثل گیتار علاوه بر صدای خوش، زیبایی آن نیز حائز اهمیت است. پس تعمیر گیتار خود را با سهل‌­انگاری انجام ندهید تا همیشه از زیبایی و کارایی سازتان لذت ببرید.

طبقه بندی شده در