ماکروفر از آن دست وسایل برقی است که به دلیل استفاده زیاد از آن در طول روز، به نسبت سایر وسایل، بیشتر دچار خرابی می‌گردد. امروزه بیشتر مردم از ماکروفر به عنوان یکی از کاربردی‌ترین وسایل برقی موجود در بازار می‌دانند و هزینه‌های بالایی را نیز برای آن می‌پردازند. به همین دلیل تقاضای تعمیر ماکروفر نیز افزایش میابد. ماکروفر، کار گرم کردن غذا و نوشیدنی را راحت‌تر کرده و برای تهیه غذا‌هایی مثل پیتزا، مرغ کامل، لازانیا، کیک و … نیز به شما کمک خواهد کرد.

دکمه‌های مایکروفر نسبت به سایر اجزاء آن بیشتر در معرض خرابی هستند. زیرا استفاده از آن زیاد بوده و در صورتی که در نگهداری از آن دقت نشود، خیلی زود دچار آسیب خواهند شد.

دکمه‌های مایکروفر به دو صورت لمسی و معمولی وجود دارند که نوع آن بستگی به مدل مایکروفر شما دارد. ما در ادامه این صفحه از سایت استاده علل خرابی دکمه‌های مایکروفر را بررسی کرده و روش تعمیر آن را نیز ذکر خواهیم کرد.

نشانه‌های خراب شدن دکمه‌ مایکروفر

دکمه معمولی

اگر این نوع از دکمه دچار خرابی شود، گاهی اوقات دکمه به طور کامل از کار افتاده و عملکرد آن مختل خواهد شد. برخی اوقات نیز دکمه راحت عمل نکرده و برای استفاده از آن باید فشار زیادی به دکمه وارد کرد. در مورد دوم، اگر تعمیر به موقع صورت گیرد، می‌توان دکمه را بدون تعویض درست کرد. اما در مورد اول دکمه‌ها باید تعویض گردند.

هیچ سوالی یافت نشد.

دکمه لمسی

خراب شدن این نوع از دکمه نیز دارای دو نشانه است. اولین نشانه این است که صفحه لمسی روشن شده اما وقتی دکمه را لمس می‌کنید، کاری توسط آن انجام نخواهد شد. دومین نشانه نیز این است که قسمت لمسی مایکروفر به طور کلی از کار بیفتد. هرکدام از موارد گفته شده دلیل خاص خود را داشته و تعمیر متفاتی دارد که در ادامه آن را توضیح خواهیم داد. چرا مایکروفر جرقه میزند؟ 10 علت جرقه زدن مایکروفر

دلایل کار نکردن دکمه‌های مایکروفر

دکمه معمولی

  • خرابی برد اصلی: برد اصلی مایکروفر شامل تعدادی مدار، سیم و خازن بوده که قطعی یا خرابی در هر یک از این اجزاء، سبب کار نکردن دکمه‌ها خواهد شد.
  • خرابی مدار‌های اصلی: هر کلید با کمک یک مدار و سیم به بخش‌های داخلی مایکروفر متصل شده است که با استفاده از آن وظایف کلید انجام پذیر است. قطعی یا خرابی هر کدام از این موارد، کار کلید را مختل خواهد کرد.
  • خرابی فیوز: برد‌ها و مدار‌هایی که کلید‌ها به آن وصل شده‌اند، با کمک یک فیوز به قطعات داخلی دیگر متصل هستند. اگر در بخشی از این فیوز مشکل پیش بیاید، دکمه‌ها از کار خواهند افتاد.
  • خرابی منبع تغذیه: منبع تغذیه قطعه‌ای مهم در مایکروفر بوده که وظیفه مراقبت از مایکروفر را به عهده دارد. این قطعه کنترل شدت گرمای مایکروفر را به دست گرفته و از برق گرفتگی در هنگام باز نمودن اتفاقی درب مایکروفر، جلوگیری خواهد نمود. در صورت خرابی این قطعه، برخی از اجزاء دچار مشکل می‌شوند که دکمه‌های مایکروفر یکی از آن موارد هستند.
  • از سلامت مگنترون ماکروفر امینان حاصل کنید. اگر مگنترون معیوب شده باشد به تعمیر مگنترون ماکروفر بپردازید.

اگر می‌خواهید با طرز عملکرد و نحوه کار لامپ مگنترون ماکروفر آشنا شوید پیشنهاد می‌کنیم روی آن کلیک کنید و اطلاعات کامل آن را در این صفحه از استاده مطالعه کنید.

دکمه لمسی

  • خرابی سوئیچ غشایی: این خرابی در اکثر موارد به دلیل استفاده زیاد از دکمه‌ها یا سن بالای مایکروفر اتفاق می‌افتد. سوئیچ غشایی رابط بین دکمه و صفحه کنترل است که عملکرد انتخاب شده از طرف شما را انجام خواهد داد. خرابی این قطعه به کل صفحه لمسی آسیب نزده و فقط باعث از کار افتادن دکمه‌ها خواهد شد.
  • خرابی پدال‌های حرکتی: پدال‌های حرکتی قطعاتی در قسمت پشتی دکمه‌ها هستند که اتصال دکمه و سوئیچ غشایی را بر‌قرار می‌کنند. این قطعه ممکن است به دلیل فشار بیش از اندازه به دکمه یا تعداد دفعات بالای استفاده، دچار آسیب شود.

روش تعمیر خرابی دکمه‌های مایکروفر

ذکر این نکته لازم است که تعمیر خرابی دکمه‌های مایکروفر امری تخصصی بوده و نیاز به مهارت بالا دارد. اصلاح آن به دست فرد بی تجربه با توجه به قیمت بالای مایکروفر، ضرر‌های جبران نا‌پذیری به آن وارد خواهد نمود. برای تهیه قطعات آن نیز لازم است که به نمایندگی معتبر تعمیر ماکروفر مراجعه کنید تا قطعه اصل و اورجینال به دست شما برسد. علت روشن نشدن ماکروفر را پیشنهاد می‌کنیم مطالعه کنید.

بهتر است که برای ایمنی بیشتر مایکروفر و جلوگیری از ایرادات احتمالی، از یک محافظ برای آن استفاده کنید. به این دلیل که کاهش یا افزایش ولتاژ ورودی برق به دستگاه شما آسیب نزند. همچنین استفاده درست از مایکروفر سبب طولانی‌تر شدن عمر آن شده و از ایجاد هزینه‌های اضافی برای شما جلوگیری خواهد کرد.

دکمه معمولی

  • خرابی برد اصلی: برای رفع مشکل در این قطعه، باید مایکروفر را باز کنید و برد اصلی را بیرون بیاورید. سپس مواردی که قابلیت تعمیر داشته باشد را درست کرده و مواردی که امکان تعمیر آن وجود ندارد، تعویض بفرمایید.
  • خرابی مدار‌های اصلی: در این مورد نیز باید قطعه مورد نظر را از مایکروفر خارج نمایید و نسبت به تعمیر یا تعویض آن اقدام کنید.
  • خرابی فیوز: برای حل این مشکل باید بررسی کنید که مشکل خرابی فیوز از کجاست. گاهی اوقات تغییر در ولتاژ برق به فیوز‌ها آسیب زده و آن‌ها را دچار خرابی خواهد کرد. شما باید فیوز را در بیاورید و بررسی کنید که نیاز به تعمیر دارد یا باید حتما تعویض گردد. سپس برای تعمیر یا خرید فیوز به نمایندگی مایکروفر خود مراجعه نمایید. می‌توانید تفاوت ماکروویو و ماکروفر را اینجا بخوانید.
  • خرابی منبع تغذیه: درآوردن این قطعه از مایکروفر کاری تخصصی بوده و نیاز به فرد با تجربه دارد. پس از بیرون آوردن این قطعه، منبع تغذیه در صورت امکان تعمیر شده یا با قطعه‌ای نو تعویض می‌گردد.

دکمه لمسی

  • خرابی سوئیچ غشایی: برای حل مشکل این قطعه باید سوئیچ غشایی را از کابین مایکروفر خارج کنید. سپس با بررسی قطعه و پیدا کردن علت خرابی، آن را اصلاح یا تعویض کنید.
  • خرابی پدال‌های حرکتی: در اکثر موارد، پدال‌های حرکتی نیاز به تعویض دارند. برای تعویض این قطعه لازم است که مایکروفر باز شود و هر کدام از پدال‌های حرکتی که دچار مشکل شده بود، تعویض گردد. این کار باید توسط متخصص انجام شده و قطعه اورجینال روی مایکروفر شما نصب شود.

طبقه بندی شده در