بالا رفتن آمپر ماشین، از اتفاقاتی است که ممکن است زیاد با آن مواجه شوید؛ به خصوص در فصل‌های گرم سال، یا در مناطقی با آب و هوای گرم و هم‌چنین در ترافیک! بالا رفتن آمپر می‌تواند دلایل متعددی داشته باشد که برخی از آن‌ها با اقدام ساده برطرف می‌شوند و برخی دیگر، باید توسط تعمیرکار بررسی و سپس تعمیر یا تعویض قطعه صورت بگیرد.

در این صفحه از استاده، قصد داریم به بررسی دلایل بالا رفتن آمپر ماشین، اقدامات لازم پس از بالا رفتن آمپر خودرو و هم‌چنین بایدها و نبایدهای این اقدام بپردازیم. با ادامه‌ی مطلب همراه ما باشید.

دلایل بالا رفتن آمپر ماشین

دلایل متعددی می‌توانند منجر به بالا رفتن آمپر ماشین شود که پس از شناسایی هرکدام، قابلیت برطرف شدن آنها وجود دارد. بسیاری از این دلایل، ابتدایی هستند و به سادگی برطرف می‌شوند، اما اگر قادر به عیب‌یابی و تعمیر نبودید، حتما خودرو را بدست تعمیرکار ماهر بسپارید. از دلایل بالا رفتن آمپر ماشین می‌توان به این موارد اشاره کرد:

کارکرد اشتباه رادیاتور خودرو

اشکال در عملکرد رادیاتور نیز عامل مهمی در جوش آورد خودرو است.

موتور خودرو در هنگام فعالیت، گرمای زیادی تولید می‌کند و این گرما از طریق مایع خنک‌کننده که در آن وجود دارد، ابتدا به رادیاتور و سپس به محیط خودرو منتقل می‌شود. طبق این مسیر، اگر در عملکرد رادیاتور اختلالی باشد، انتقال گرما به درستی صورت نمی‌گیرد و در نتیجه آمپر خودرو بالا می‌رود. (اما خدمات تعمیر رادیاتور ماشین در محل شامل چه مواردی می‌باشد؟)

وجود مشکل در فن رادیاتور

گرما عامل مهمی در بالا رفتن آمپر خورد می‌باشد، حال می‌خواهد گرمای هوا باید یا گرمای موتور خودرو.

کاربرد فن رادیاتور در خنک کردن رادیاتور و موتور خودرو است؛ در نتیجه اگر این قطعه آسیب ببیند و ماند قبل کار نکند، خنک شدن این فضا مختل خواهد شد و در نتیجه آمپر بالا خواهد رفت. در صورت تشخیص خرابی در فن رادیاتور، باید تعمیر شود.

دلایل بالا رفتن آمپر ماشین

تنظیم نبودن موتور خودرو

این مورد نیز از جمله عواملی است که باعث می‌شوند خودرو جوش بیاورد. تنظیم بودن موتور، بسیار مهم است و در صورت بالا رفتن آمپر باید تنظیمات آن بررسی شود.

استفاده از کولر ماشین

استفاده از کولر ماشین در حالت عادی نباید باعث بالا رفتن آمپر شود. اما با توجه به اینکه معمولا کولر ماشین در زمان گرمای هوا روشن می‌شود، این موارد می‌توانند از علل بالا رفتن آمپر، هنگام روشن کردن کولر باشند:

  1. اشکال در فن‌های خنک‌کننده
  2. کثیفی بیش از اندازه بده موتور
  3. سوختن واشر سرسیلندر

اگر هنگام روشن شدن کولر، آمپر بالا می‌رود، این موارد را بررسی کنید تا منشا عیب معلوم و سپس برطرف شود.

تنظیم نبود سفتی سوپاپ‌ها

سوپاپ‌ها باید به اندازه‌ی کافی سفت باشند؛ نه کمتر و نه بیشتر. اگر سوپاپ‌ها، بیش از اندازه سفت باشند، موتور فشار زیادی را تحمل خواهد کرد (مخصوصا در دور بالا) و همین موضوع باعث جوش آوردن آن می‌شود.

کثیفی بدنه موتور خودرو

یکی از عواملی که در خروج گرما نقش دارد، شیارهایی است که روی بدنه موتور خودرو وجود دارد و این گرما را به بیرون آزاد می‌کند. اگر بدنه موتور، مدت زیادی تمیز نشود و بیش از اندازه کثیف باشد، این شیارها به مرور بسته و جلوی خروج گرما را می‌گیرند و در نتیجه دمای موتور بسیار بالا رفته و جوش می‌آورد.

توصیه می‌شود که هر چند وقت یک بار، موتور به خوبی تمیز شود تا از بروز این مشکل جلوگیری شود.

خرابی ترموستات

ترموستات در این جا نقش تنظیم دمای موتور را دارد، و تا زمانی که موتور به دمای مناسب نرسیده باشد، از جریان مایع خنک‌کننده به موتور در جهت کاهش گرمای، جلوگیری می‌کند. در صورتی که ترموستات خراب شود، حتی اگر دمای موتور بالاتر از حد نیز رفت، هم‌چنان از ورود مایع خنک‌کننده جلوگیری شده و خودرو جوش می‌آورد. اگر آمپر بالا رفته است (به خصوص در هنگام سرعت گرفتن خودرو)، ترموستات نیز باید بررسی شود و در صورت خراب بودن، تعمیر یا تعویض شود.

انسداد خروجی اگزوز خودرو

اگزوز خودرو می‌تواند در اثر گیر کردن وسیله در آن، ضربه و یا شکستگی، مسدود شود و این مسدود شدن، باعث بالا رفتن زیاد دما و در نتیجه جوش آوردن می‌شود.

اشکال در عملکرد واترپمپ

از دیگر قطعاتی که در جلوگیری از بالا رفتن بیش از اندازه‌ی دمای موتور نقش دارند، همین واترپمپ است که خیلی از مواقع، اشکال در عملکرد آن می‌تواند باعث جوش آوردن اتومبیل شما شود.

پایین بودن مقدار و یا کیفیت روغن موتور

از آن جایی که مقدار و هم‌چنین کیفیت روغن موتور در خارج کردن گرمای تولیدی توسط موتور موثر هستند، در نتیجه پایین بود سطح روغن موتور و یا بی‌کیفیت بودن آن، از مواردی است که باعث جوش آورد خودرو می‌شود. سعی کنید همیشه از روغن موتور باکیفیت استفاده کنید و هر چند وقت یک بار، سطح روغن موتور را بررسی کنید. (اما هزینه تعویض روغن در محل به چه صورت است؟)

علت بالا رفتن آمپر خودرو در سربالایی

برخی از خودروها، سابقه‌ی زیادی در بالا رفتن آمپر دارند. اما در برخی دیگر از از خودروها تنها در شرایطی از جمله گرمای شدید هوا، سربالایی‌ها و یا روشن کردن کولر آمپر بالا می‌رود.

ابتدا باید بگوییم که اندکی بالا رفتن آمپر در هنگام حرکت خودرو در سربالایی و مخصوصا زمانی که کولر روشن است، طبیعی است. هنگامی که خودرو در سرپایینی حرکت می‌کند نیز آمپر کمی کمتر حد معمول است که آن هم طبیعی است.

اما برخی از عوامل، باعث می‌شوند که هنگام حرکت ماشین در سربالایی، ماشین جوش بیاورد و آمپر بالا برود. از جمله این عوامل می‌توان به تنظیم نبودن موتور، بی‌کیفیت بود روغن موتور، کم بودن روغن موتور، کثیفی بدنه موتور، خرابی ترموستات، خرابی فن‌های خنک‌کننده، مسدود بودن اگزوز و … اشاره کرد.

در صورتی که آمپر خودروی شما در همه‌ی سربالایی‌ها بالا می‌رود، باید تعمیر کار خودرو را بررسی کند و مشکل را برطرف کند.

علت بالا رفتن آمپر خودرو در سربالایی

اقدامات لازم پس از بالا رفتن آمپر خودرو

در این بخش می‌خواهیم به شما درباره اقدامات لازم پس از بالا رفتن آمپر خودرو آموزش دهیم. قبا از اینکه به این اقدامات بپردازیم، لازم به ذکر است که هنگام بالا رفتن آمپر، ماشین را خاموش نکنید. هم‌چنین هیچ وقت به طور مستقیم روی موتور آب نریزید و در همان ابتدا، در رادیاتور را باز نکنید.

  • اگر آمپر خودرو بالا رفت، سعی کنید خودرو را به کنار خیابان یا جاده هدایت کنید و خودرو را متوقف کنید. (خاموش نکنید.)
  • از ماشین پیاده شوید و کاپوت را بالا ببرید. دوباره روی این موضوع تاکید می‌کنیم که روی موتور آب نریزید.
  • در ابتدا باید فن‌ها بررسی شوند. فن‌ها را از نظر عمکرد بررسی کنید. در صورت کار نکردن، کولر را روشن کنید تا فن با دور تند شروع به فعالیت کند؛ اما اگر هنوز مشکلی وجود داشت، کولر را خاموش کنید و مراحل بعدی را انجام دهید.
  • در این مرحله روی پره‌های رادیاتور آب بریزید تا خنک‌تر شود. هنگامی که دما کمی کاهش پیدا کرد، آن موقع به دنبال مشکل فن بگردید. اگر مهارت کافی در عیب‌یابی و برطرف کردن آن را ندارید، حتما از تعمیرکار بخواهید به خودرو را تعمیر کند.
  • اگر فن‌ها مشکلی نداشتند، مشکل احتمالا کمبود آب رادیاتور و یا مشکلات دیگر که بالاتر به آن اشاره شد، خواهد بود که تعمیر و بررسی آ‌ن‌ها، به متخصص احتیاج دارد و باید این کار را به تعمیرکار بسپارید.
اقدامات لازم پس از بالا رفتن آمپر خودرو

تنها در صورتی که آب رادیاتور کم بود، می‌تونید پس از خنک شدن موتور، در رادیاتور آب بریزید. بدین صورت که ماشین را خاموش کنید و منتظر باشید تا موتور کاملا خنک شود. هر چند لحظه یک بار، یک استارت ریز بزنید بدون اینکه ماشین روشن شود. سپس منتظر بمانید تا دمای موتور کاملا پایین بیاید و پس از آن، در رادیاتور را باز کنید و داخل آن آب بریزید.

هنگام بالا رفتن آمپر ماشین این کارها را انجام ندهید!

هنگامی که آمپر ماشین بالا می‌رود، نباید همان موقع ماشین خاموش شود، بلکه باید به حاشیه مسیر هدایت و سپس متوقف شود. پس از اینکه بررسی کردید مشکل از چیست و نیاز بود تا موتور خنک شود، ماشین را خاموش کنید.

هیچوقت به سرعت پس از توقف ماشین، درب رادیاتور را باز نکنید. چرا که به دلیل فشار و دمای بسیار بالا، آب به بیرون می‌پاشد و دچار سوختگی خواهید شد. صبر کنید تا موتور کاملا خنک شود.

نباید به صورت مستقیم برای خنک شد موتور، روی موتورآب بریزید. پس باید صبر کنید تا سیستم خنک شود و سپس روی رادیاتور آب بریزید.

در این محتوا، تلاش کردیم تا نکات و موارد مهم درباره بالارفتن آمپر خودرو را به شما بدهیم، و هم‌چنین در مورد اقدامات لازم بعد از بالا رفتن آمپر ماشین صحبت کنیم. اگر مهارت کافی در عیب یابی و برطرف کردن مشکل را ندارید، ختما این کار را به تعمیرکار بسپارید تا مشکلی بوجود نیاید.

طبقه بندی شده در

با برچسب در